شناسهٔ خبر: 70447539 - سرویس اجتماعی
منبع: مهر | لینک خبر

رفع محدودیت جذب اساتید بازنشسته در دانشگاه‌های غیرانتفاعی

براساس مصوبه جلسه هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی، محدودیت جذب ۳۰ درصد استاد بازنشسته دانشگاه های دولتی در دانشگاه های غیر انتفاعی دارای دانشجوی خارجی برداشته می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، سیصدو چهل و هشتمین جلسه هیئت عالی جذب با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سایر اعضای هیئت عالی جذب به ریاست دکتر محمدعلی کی نژاد در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

پیش از دستور رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم بر ارسال شیوه نامه جدید به دانشگاه‌ها با در نظر گرفتن تسریع در فرایند جذب و استقبال دانشگاه‌ها از آن و همکاری هیئت عالی جذب در تعامل مستقیم با هیئت‌های اجرایی جذب برخی از دانشگاه‌ها و بررسی چالش‌های فرایند جذب تأکید کرد.

در ابتدای جلسه رئیس هیئت عالی جذب خواستار معرفی دانشگاه‌هایی که مصوبات هیئت مرکزی جذب را اجرا نمی‌کنند، شدند. سپس تعداد ۳ پرونده متقاضیان ماده ۱۵ که در کمیته رسیدگی به شکایات مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته بود تأیید شدند.

در این جلسه مصوب شد متقاضیان جذب هیئت علمی که با اجماع اعضای هیأت اجرایی جذب دانشگاه تا اخذ ردیف استخدامی، قرارداد یکساله (حق التحقیق- حق التدریس) با دانشگاه دارند، در صورت عدم صدور ردیف استخدامی قرارداد ایشان تا فراخوان اردیبهشت ۱۴۰۴ تمدید شود و حقوق استادیار پایه ۱ با حق بیمه برای ایشان لحاظ شود.

در جلسه مقرر شد برای جذب هیئت علمی اساتید بازنشسته دانشگاه‌های دولتی در دانشگاه‌های غیر انتفاعی دارای دانشجوی خارجی که تأیید هیئت مرکزی جذب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را دارند، محدودیت جذب ۳۰ درصد استاد بازنشسته برداشته شود.

در این جلسه رئیس دانشگاه فرهنگیان گزارشی از فعالیت مرکز جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان ارائه کرد.

وی خاطر نشان کرد از تابستان سال ۱۴۰۳ تا کنون تعداد ۳۵۷ پرونده مانده از سال‌های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰و ۱۴۰۱ در مرکز جذب دانشگاه فرهنگیان بررسی شده است. در فراخوان اخیر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعداد ۸۳۰۰ نفر برای دانشگاه فرهنگیان شرکت کردند و از این تعداد ۲۳۲ نفر واجد شرایط در مرکز جذب دانشگاه فرهنگیان تأیید شدند که مساعدت سازمان امور اداری و استخدامی برای صدور ردیف استخدامی درخواست می‌شود.

در ادامه جلسه در خصوص هیئت‌های اجرایی جذب استانی مصوب شد یکی از رؤسای دانشگاه‌های استان به انتخاب آن هیئت اجرایی به عنوان رئیس پرونده‌های جذب سایر دانشگاه‌های عضو را بررسی کنند. همچنین تأکید شد هرگونه نقل و انتقال گروه معارف می‌بایست با تأیید معاونت امور اساتید نهاد مقام معظم رهبری انجام شود و خارج از این روال اگر موردی صورت گرفته وجاهت قانونی ندارد.

در این جلسه اعضای هیئت اجرایی جذب و کارگروه صلاحیت عمومی تعدادی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی علوم پزشکی شهرکرد، انستیتو پاستور ایران، علوم پزشکی شهرکرد، آزاد اسلامی استان کرمانشاه، آزاد اسلامی استان فارس، آزاد اسلامی استان تهران، اراک، تربیت مدرس، تهران، جهرم، خوارزمی، سمنان، شهید بهشتی، صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، صنعتی شاهرود، گیلان، مازندران، ملی مهارت، ولایت، علوم پزشکی تبریز تأیید صلاحیت شدند.

در این جلسه رئیس هیئت نظارت و برنامه ریزی هیئت عالی جذب گزارشی از جلسات سامانه یکپارچه جذب ارائه داد.

وی اشاره کرد در سال جاری ۶ جلسه با حضور نمایندگان وزارتین و دانشگاه‌های آزاد اسلامی و فرهنگیان برگزار شده است. آخرین تصمیم کارگروه سامانه یکپارچه جذب در خصوص راه اندازی سامانه یکپارچه جذب مورد تأیید اعضای هیئت عالی جذب قرار گرفت.

در این جلسه مقرر شد کمیته‌ای مرکب از نمایندگان تام الاختیار و فنی از وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های آزاد اسلامی و فرهنگیان با نظارت نماینده هیأت عالی جذب تشکیل شود تا سامانه یکپارچه جذب از ابتدا ایجاد شود.

در پایان جلسه رئیس دانشگاه پیام نور گزارشی از مأموریت دانشگاه پیام نور و تعداد اعضای هیئت علمی در گروه‌های علوم انسانی، علوم پایه و فنی، مهندسی ارائه دادند. سپس مقرر شد هرگونه نقل و انتقال در رشته‌های علوم پایه و علوم انسانی دانشگاه پیام نور به دانشگاه‌های دیگر متوقف شود.

به دلیل قریب به ۷۰ درصد اعضای هیئت علمی در حوزه علوم انسانی و علوم پایه در داخل خود دانشگاه ساماندهی مطابق آمایش باشد. ۳۰ درصد رشته‌های دیگر کشاورزی، هنر، فنی مهندسی در تمامی مقاطع با نظارت و ارزیابی و تأمین کیفیت تا فراخوان اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در دانشگاه پیام نور یا دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها ساماندهی شود.