شناسهٔ خبر: 70429066 - سرویس سیاسی
منبع: فرارو | لینک خبر

فشار تندرو‌ها به ظریف؛ این بار ارسال نامه به دیوان عدالت

اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی می‌گویند طی آخرین جلسه‌ای که با معاون حقوقی دولت درباره حضور ظریف در دولت داشتند، قرار شده که لایحه اصلاحی قانون مشاغل حساس به مجلس ارسال شود.

صاحب‌خبر -

حضور ظریف در دولت چهاردهم تبدیل به استخوانی در گلوی تندرو‌ها شده است، همان‌ها که در مجلس نیز تریبون دارند و جلسه‌ای نیست که با حمله به ظریف و پیگیری برکناری و اخراج او از دولت نگذرد.

به گزارش خبرآنلاین، در جدیدترین نوع از این فشارها، خبر رسید که ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در نامه‌ای به رئیس دیوان عدالت اداری، خواستار ورود دیوان به ماجرای حضور ظریف در دولت شد.

اما این تنها فاز فشار به دولت بخاطر آقای معاون راهبردی نیست، فارغ از تذکر‌ها و اخطار‌ها و نطق‌هایی که یکی بعد از دیگری در هر جلسه تکرار می‌شود، لایحه نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس بعد از ردشدن فوریتش در مجلس فعلا مشخص نیست در چه مرحله‌ای از بررسی‌ها قرار دارد.

خبرگزاری خبرآنلاین در گپ و گفت با چند نماینده آخرین وضعیت بررسی این لایحه در مجلس و البته گزارشی که کمیسیون امنیت ملی قرار بود درباره این انتصاب تهیه کند را پیگیری کرده است. بررسی‌های خبرآنلاین حاکی از آن است که این گزارش سرنوشت نامعلومی دارد کما اینکه اسماعیل کوثری از جمله اعضای این کمیسیون به خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید به هیئت رئیسه ارسال شده و از آن طرف هم با مجید انصاری، معاون حقوقی دولت جلسه داشتند و قرار شده اول لایحه مشاغل حساس اصلاح شود، اما یعقوب رضازاده، دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه به خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید گزارش هنوز تهیه نشده و در نتیجه به هیئت رئیسه ارسال نشده است.

ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز درباره آخرین وضعیت لایحه مشاغل حساس این خبر را داد که لایحه در این کمیسیون هم نیست بلکه برای اصلاح در دولت است و بعد از اصلاحات صورت گرفته، به کمیسیون اجتماعی ارجاع می‌شود.

کوثری: گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره ظریف دست هیئت رئیسه است

اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی درباره آخرین خبر‌ها از بررسی لایحه مشاغل حساس، گفت: بحث قانون دو تابعیتی‌ها و خانواده‌های درجه یک به کمیسیون امنیت ملی بر می‌گردد، اما بحث مشاغل به کمیسیون اجتماعی مربوط است. باید مسائل در یک کمیسیون بررسی می‌شد، اما هیئت رئیسه به آن کمیسیون ارجاع داده است.

کوثری درباره اینکه گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره حضور ظریف در دولت به کجا رسید، تصریح کرد: درباره این موضوع با مجید انصاری که معاون حقوقی دولت است، جلسه گذاشته شد و نکات و موارد تخلفی گفته شد و در نهایت به اینجا رسید که لایحه بیاورند. بعد که لایحه را آوردند، در مجلس هم ارائه کردند و بحث مشاغل پیش آمد که در نتیجه به کمیسیون اجتماعی ارجاع دادند. یعنی این لایحه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به صورت کامل بررسی شد و ما تخلفات را گفتیم به این ترتیب که با توجه به اینکه خود رئیس جمهور نماینده بوده، چرا خلاف قانون عمل کرده است.

کوثری در پاسخ به اینکه یعنی گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره حضور ظریف در دولت تکمیل شده و الان منتظر لایحه اصلاحی دولت است، خاطرنشان کرد: گزارش به هیئت رئیسه داده شده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره همکاری دولت و مجلس بر سر این لایحه، یادآور شد: قضایایی باقی مانده‌اند تا ببینیم کمیسیون اجتماعی چه می‌کند که آن وقت عمل کنیم. در حال حاضر هیئت رئیسه منتظر نتیجه بررسی‌های کمیسیون اجتماعی درباره لایحه قانون مشاغل حساس است چراکه کمیسیون امنیت ملی گزارش خود را ارائه کرده است.

رضازاده: گزارشی درباره ظریف تهیه نشده است

یعقوب رضازاده، دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره اینکه گزارش کمیسیون درباره حضور ظریف در دولت به کجا رسید، گفت: با توجه به تعطیلی هفته گذشته و اینکه در حوزه‌های انتخابیه بودیم و حدود ۳ هفته قبل از آن هم سه شیفته مشغول بررسی بودجه بودیم، اصلاً جلسه کمیسیونی تشکیل نشده است، جلسه کمیسیون امنیت ملی هم درباره بحث جمع آوری سلاح است و در بحث ظریف و برکناری او جزو برنامه‌های کمیسیون امنیت ملی مطرح نشده است. در نتیجه گزارشی تهیه نشده و به هیئت رئیسه هم ارسال نشده است.

وی در مورد بررسی لایحه مربوط به مشاغل در کمیسیون امنیت ملی افزود: مسئله طرح موضوع مشاغل حساس و بحث دوتابعیتی‌ها جزو مواردی است که در کمیسیون امنیت ملی مطرح می‌شود و حتی یک بار هم با حضور آقای انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور طرح و بررسی شد. ظاهراً ایشان در جلسه گفت بررسی ابقای ظریف در هیئت دولت به عنوان معاون رئیس جمهور جزو برنامه‌هایی است که لایحه جدیدی در نظر دارند که پیشنهاد کنند، لذا آقای انصاری درخواست کرد که مجلس با نظر مثبت به قضیه نگاه کند. اما فعلاً هنوز این بحث در کمیسیون و صحن نهایی نشده است.

داداشی: منتظر لایحه اصلاحی دولت هستیم

ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری خبرآنلاین در مورد آخرین وضعیت لایحه مربوط به قانون مشاغل حساس گفت: قرار شد دولت لایحه را اصلاح کند و به کمیسیون اجتماعی بیاورد.

وی در واکنش به اینکه یعنی هنوز لایحه دولت درباره مشاغل حساس به مجلس نیامده، افزود: آن بحث فوریتش بود که مجلس مخالفت کرد، اما با توجه به اینکه این لایحه یکسری نواقصی داشت، مقرر شد که دولت لایحه را تکمیل کند و بیاورد، از این رو منتظر لایحه اصلاحی دولت هستیم. هنوز لایحه اصلاحی نیامده است.

داداشی در مورد اینکه از آنجایی که در لایحه مربوط به قانون مشاغل حساس بحث دو تابعیتی‌ها مطرح است، برای شما سوال نشده که چرا کمیسیون اجتماعی باید آن را بررسی کند، تصریح کرد: بحث به کارگیری نیرو‌های انسانی مربوط به کمیسیون اجتماعی است. اگر قرار است کمیسیون امنیت هم بررسی کند به عنوان کمیسیون فرعی می‌تواند این کار را انجام دهد.