شناسهٔ خبر: 70422153 - سرویس علمی-فناوری
منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

ضرورت تغییر مدیریت در جهاد دانشگاهی

صاحب‌خبر -

متن یادداشتی که در کانال انجمن مدرسین در ضرورت تغییر مدیریت در جهاد دانشگاهی منتشر شده است در زیر می‌آید:

جهاد دانشگاهی به‌عنوان یکی از نهادهای شکل گرفته بعد از انقلاب اسلامی، متناسب با اهداف پیش‌بینی شده برای آن در زمینه‌های فرهنگی، علمی و تحقیقاتی می‌تواند همراستا با برنامه‌های دولت نقش بسزایی در توسعه کشور ایفا کند. یکی از اساسی‌ترین پارامترهای تحقق این امر، مدیریت این نهاد می‌باشد. واضح است که رئیس جهاد دانشگاهی باید فردی شایسته و کارآمد، آشنا به بافت و فرهنگ آن و در عین حال همسو و همراستا با گفتمان و سیاست‌های دولت در راستای توسعه و پیشرفت باشد.

متاسفانه رویکرد مدیریت کنونی جهاد دانشگاهی در دو سال گذشته نشان از بیگانه بودن ایشان با فضای این نهاد داشته و جهت‌گیری‌ها و سوگیری‌های برخی از معاونین و مدیران منصوب وی در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری و به‌خصوص بعد از استقرار دولت دکتر پزشکیان نیز به‌خوبی بیانگر تضاد جدی ساختار مدیریت کنونی این نهاد با گفتمان دولت می‌باشد. نمونه بارز آن را می‌توان در رفتار کاملا غیرحرفه‌ای خبرگزاری ایسنا در دیدار رئیس‌جمهور با مدال‌آوران المپیادهای علمی جهان مشاهده کرد. انتخاب نامتقارن تیتر خبر که بخشی از سخنان رئیس‌جمهور منتخب بوده با تصویر، پیامی جز عدم همراهی و مخالفت با گفتمان دولت را به ذهن مخاطب منتقل نخواهد کرد. کما اینکه اگر این امر سهوا و غیر عمد نیز باشد چیزی جز این را نشان نمی‌دهد که مدیران منتصب در این مجموعه بر مبنای شایستگی و کارآمدی انتخاب نشده‌اند.

بیگانه بودن مدیریت جهاد دانشگاهی با فرآیند انتخاب و انتصاب روسای واحدهای کشور برمبنای شایستگی‌های لازم و ارجح بودن روابط در انتصابات برای ایشان حاصلی جز وارد شدن آسیب‌های جدی در حوزه‌های گوناگون به این نهاد را نداشته است:

کاهش ارتباطات موثر این نهاد با سایر نهادهای دولتی و خصوصی و به‌خصوص جامعه دانشگاهی و نخبگانی، ناتوانی در مدیریت بهینه منابع مالی و انسانی، کاهش شدید توان مالی واحدهای گوناگون در پرداخت حقوق اعضای خود، عدم توجه به سرمایه انسانی به‌عنوان کلیدی‌ترین اصل سازمان و حفظ نکردن کرامت و جایگاه آن که منجر به سرعت گرفتن خروج نیروهای توانمند و دلسوز از این نهاد شده است، کاهش چشمگیر کیفیت پروژه‌های پژوهشی، از دست رفتن جایگاه این نهاد به‌عنوان یکی از بازیگران زیست‌بوم فناورانه کشور و… گوشه بسیار کوچکی از مشکلات عدیده جهاددانشگاهی در دوره کنونی خود می‌باشند که ضرورت تغییر در مدیریت کلان آن را به‌عنوان یک اولویت اصلی و جدی نشان می‌دهد.

امید است دولت چهاردهم و متولیان زیربط از جمله وزرای محترم علوم و بهداشت، معاون علمی ریاست‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه که از اعضای اصلی هیات امنای این نهاد نیز می‌باشند تمهیدی مناسب بیندیشند تا با انتخاب فردی شایسته و آشنا با این نهاد، هرچه زودتر جهاددانشگاهی به مسیر اصلی خود بازگشته و به‌عنوان بازوی کمکی دولت در راستای توسعه کشور به نقش‌آفرینی موثر و سازنده‌ای بپردازد.

انتهای پیام