شناسهٔ خبر: 70418362 - سرویس اقتصادی
منبع: تسنیم | لینک خبر

نامه سندیکای بیمه به رئیس جمهور درباره انتقاد از بیمه تکمیلی

سندیکای بیمه گران در نامه به رئیس جمهور نوشت:بیمه های پایه، حداقل هزینه های درمان را تحت پوشش قرار می دهند، بنابراین در ساختار موجود این ظرفیت برای شرکت های بیمه بازرگانی تعریف شد که به عنوان بیمه گر تکمیلی وارد وارد عرصه بیمه گری در حوزه درمان شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بعد از انتقادات رئیس جمهور به عملکرد بیمه تکمیلی درمان در شرکت های بیمه، سندیکای بیمه گران در نامه ای به مسعود پزشکیان رئیس جمهور ضمن تشریح عملکرد صنعت بیمه در این بخش اعلام کرد: تأمین هزینه های درمانی، همواره از دغدغه های اصلی کشورهای جهان، حتی کشورهای توسعه یافته بوده است و در کشور عزیزمان نیز تأمین هزینه های درمانی به موجب قانون برعهده سازمان های بیمه گر پایه (موسوم به بیمه گران اول) از جمله سازمان تأمین اجتماعی، سازمان بیمه سلامت، سازمان نیروهای مسلح و سایر صندوق ها و بیمه های پایه می باشد و شاغلین بخش های دولتی،خصوصی، نظامی انتظامی و مشاغل آزاد به همراه افراد تحت تکفلشان نزد یکی از ارائه دهندگان خدمات پایه درمانی، تحت پوشش قرار می گیرند.

به عبارتی میتوان گفت، طبق قانون، عموم هموطنان عزیزمان تحت پوشش بیمه پایه می باشند و یا می بایست تحت پوشش قرار گیرند.

لیکن واقعیت این است که بیمه های پایه، حداقل هزینه های درمان را تحت پوشش قرار می دهند، بنابراین در ساختار موجود این ظرفیت برای شرکت های بیمه بازرگانی تعریف شد که به عنوان بیمه گر تکمیلی (بیمه گر دوم یا بیمه گر مکمل) وارد عرصه بیمه گری در حوزه درمان شوند؛ به عبارتی آن بخش از هزینه های درمانی که توسط بیمه گر پایه تحت پوشش قرار نمی گیرد، توسط بیمه گر تکمیلی جبران می شود.

در بند دیگری از این نامه خطاب به رئیس جمهور تأکید شده: نکته حائز اهمیت  که در اشاره کاملاً دغدغه مندانه آن مقام عالی در سخنرانی روز 13 آذر در همایش بیمه وتوسعه نیز مشهود بود، فقدان بستر مبتنی بر عدالت در حوزه درمان است که اساسا "تعرفه گذاری" خدمات درمانی-تشخیصی، همه ساله به تفکیک نوع مالکیت (اعم از دولتی/خصوصی/عمومی غیردولتی/خیریه)، توسط هیات محترم وزیران تصویب و به مراکز درمانی-تشخیصی، شرکت های بیمه و سایر ذینفعان ابلاغ می گردد. لذا تصدیق می فرمایند نقش  و جایگاه شرکت های بیمه تکمیلی در عرصه جبران هزینه های درمانی بیمه شدگان، نه تنها در قالب قانون می باشد.

بلکه وجه تمایز فرا مرتبه ای شرکت های بیمه تکمیلی این است که با انعقاد قرارداد با مراکز درمانی-تشخیصی، ارتباط مالی بین بیماران ومراکز ارائه دهنده خدمت را قطع می نمایند و در این فرایند، بیمه های تکمیلی به معنای واقعی کلمه در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری که می فرمایند "باید کاری کنیم که بیماران جز رنج بیماری، درد و دغدغه دیگری نداشته باشند" گام بر میدارند.

در بخش دیگری از نامه سندیکای بیمه گران به رئیس جمهور آمده است: بیمه های بازرگانی علی رغم تمامی مشکلات اجرایی ارائه پوشش های تکمیلی در بخش درمان، به کمک دولت ومردم آمده اند و درحال حاضر قریب به 30 درصد از مردم به انحاء مختلف از خدمات بیمه های تکمیلی بهره مند می باشند و به گواه آمار مستند، متوسط ضریب خسارت رشته درمان تکمیلی بدون احتساب هزینه های بالاسری، در دهه فعلی حدود 104 درصد و در 30 سال گذشته حدود 101.5 درصد بوده است و شرکت های بیمه علاوه بر جبران ضعف دولت ها در تأمین هزینه های درمانی آحاد جامعه، بدون دریافت یک ریال از بودجه عمومی دولت، نه تنها از محل رشته درمان سودی عایدشان نشده است، بلکه متحمل زیان نیز شده اند.

بیمه ها در پایان این نامه البته خاطرنشان کردند که دغدغه حضرتعالی با محوریت این اصل که حمایت های بیمه می بایست گسترش یابد وهمه مردم را شامل شود،قطعا هدفی ارزشمند و حتی مقدس است و با این رویکرد، سیاستگذاری های موثر توسط دولت و مجلس شورای اسلامی برای اصلاح ساختار موجود و تخصیص بودجه متناسب در راستای تحقق این هدف، کاملا اثرگذار می باشد.

لذا سندیکای بیمه گران با قدردانی عمیق از توجه آن مقام محترم به صنعت بیمه و در راستای منویات مقام معظم رهبری و در چارچوب قانون اساسی، آمادگی کامل خود برای هرگونه هم اندیشی، بررسی های کارشناسی و هماهنگی های موثر در جهت توسعه خدمات درمانی و ارتقا سطح دستیابی مردم به خدمات بهداشت و درمان را به محضر حضرتعالی اعلام می دارد.

به گزارش تسنیم، 13 آذرماه همایش روز بیمه درحالی با حضور رئیس جمهور و وزیر اقتصاد برگزار شد که اظهارات بیمه‌ای آقای پزشکیان خیلی به مذاق بیمه‌ها خوش نیامد. "بیمه‌های تکمیلی زیرمیزیِ رومیزی هستند"؛ این جمله‌ای بود که توسط رئیس‌جمهور در روز بیمه اعلام شد؛ اما آیا این اصطلاح مصداقی بر وضعیت بیمه‌های تکمیلی درمان است؟

مسعود پزشکیان رئیس جمهور در جمع بیمه‌ای‌ها در برج میلاد گفت: از نظر علمی چیزی که من از بیمه تکمیلی می‌فهمم، زیرمیزیِ رومیزی است. بیمه تکمیلی چیزی است که در بیمه پایه وجود ندارد و اگر چنین باشد نمی‌توان اسم آن را تکمیلی گذاشت. همان عمل جراحی که در بیمارستان دولتی با هزینه 10 میلیون انجام می‌شود در بیمارستان خصوصی با هزینه 100 میلیون تومان انجام می‌شود، این‌طور قرارداد می‌بندیم و اسمش را تکمیلی می‌گذاریم.

عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در واکنش به این جملات با تأکید بر اینکه بحث بیمه‌های تکمیلی بحث بسیار پیچیده‌ای است، گفت: بیمه‌های تکمیلی درمانی از اول برای هزینه‌های بیمارستانی طراحی شد، اما جذابیت آن یک‌باره بالا رفت و 25 میلیون نفر اکنون تحت پوشش بیمه‌های تکمیلی هستند، بنابراین باید تمام ابعاد بررسی شود. نکاتی که ایشان فرمودند حتماً دوستان ما در بیمه مرکزی بررسی خواهند کرد ان‌شاءالله یک کاری می‌کنیم که رضایت ایشان (آقای رئیس جمهور) هم جلب شود.

پرویز خسروشاهی رئیس‌کل بیمه مرکزی هم دراین‌باره گفت: فکر کنم بحث ایشان بیشتر ناظر به این باشد که؛ بیمه پایه چرا اقلام را به بیمه تکمیلی می‌برد برای تأمین مالی؟ برخی از بیمه‌ها به‌جای اینکه در پوشش‌های پایه داروی ایکس را پوشش دهند به‌دلیل گران شدن قیمت دارو، آن را از بیمه پایه خارج  می‌کنند و به بیمه تکمیلی می‌برند.

او گفت: شرکت های بیمه به تقاضای مازادی که توسط بیمه های پایه پوشش داده نمی شوند، پاسخ می دهند و قانون هم مانع این کار نشده است؛ مگر اینکه قانون مانع شود که اقلام بیمه پایه را بیمه ها پوشش ندهند ولی ما بعنوان بیمه گر به تقاضاهایی که می آید وخلاف قانون هم نیست طبیعتا پاسخ میدهیم؛ البته هم نظر آقای رئیس جمهور درست است هم دیدگاه ما.

انتهای پیام/