شناسهٔ خبر: 70413490 - سرویس ورزشی
منبع: تابناک | لینک خبر

موج مکزیکی بی عدالتی در فوتبال ایران/ سکوت فدراسیون، ابهام VAR و چالش انتخابات

سؤالات و ابهامات بی پاسخ زیادی درباره فوتبال‌مان وجود دارد که هیچ تمایلی از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال برای پاسخ به آن وجود ندارد. به نظر می‌رسد تمام حواس مهدی تاج و دوستان، معطوف به انتخابات پیش روی فدراسیون است، نه مسائل و مشکلات فوتبال!

صاحب‌خبر -

موج مکزیکی بی عدالتی در فوتبال ایران/ سکوت فدراسیون، ابهام VAR و چالش انتخابات

لیگ برتر فصل جاری در حالی به نیم فصل نزدیک می‌شود که انواع و اقسام مشکلات و کاستی‌ها همچنان خودنمایی می‌کند.

به گزارش سرویس ورزشی تابناک، در شرایطی که به نیم فصل لیگ برتر بیست و چهارم نزدیک می‌شویم، اما همچنان کاستی‌های پرشمار روز‌های شروع لیگ وجود دارد و مشخص نیست فوتبال باشگاهی‌مان چه زمانی از این همه بی برنامگی و بی مسئولیتی رهایی خواهد یافت.

قطار لیگ برتر دوره بیست و چهارم در حالی ۲۵ مرداد حرکت خود را شروع کرد که یکی از عجیب‌ترین و بدترین شرایط را برای برگزاری، پیش رو داشت. معضل در دسترس نبودن ورزشگاه‌های استاندارد و البته کیفیت نامطلوب چمن‌ها از یکسو و مسائل مربوط به مواردی، چون VAR از سوی دیگر باعث شد زنگ آغاز فصل جدید فوتبال باشگاهی ایران با بیم و تردید زیادی به صدا در آید.

حالا که بیش از ۴ ماه از استارت لیگ می‌گذرد، مشکلات همچنان پابرجاست. نکته عجیب اینکه فدراسیون فوتبال حتی از رفع مشکلی به نام VAR هم عاجز بوده و ورود این تکنولوژی بیش از پیش به حواشی افزوده و بار‌ها جنجال ساز شده است. در واقع هر هفته از مسابقات شاهد اشتباهات و کارکرد معکوس اتاق کمک داور ویدیویی بوده‌ایم یا اینکه فقدان آن در تعدادی از دیدار‌ها خبرساز شده است. آخرین نمونه آن هم به همین بازی‌های هفته سیزدهم لیگ برتر مربوط می‌شود که در دیدار پرسپولیس و مس رفسنجان، مداخله در تصمیمات داور مورد انتقاد قرار گرفت و در دیدار سپاهان و گل گهر هم نبود این تکنولوژی باعث شد تیم اصفهانی با گل مردود که مورد قبول قرار گرفت از شکست بگریزد.

در تمام این مدت پاسخ روشنی به اعتراض تیم‌ها داده نشده و کسی نمی‌داند در هر هفته از مسابقات، معیار انتخاب این سیستم برای چند بازی چگونه است؟ تعداد بازی‌هایی که با VAR برگزار شده برای تیم‌های لیگ برتری یکسان نیست. تیم‌هایی داریم که در تمامی بازی‌های خود VAR داشته‌اند و در کنار آنها، تیم‌هایی هم هستند که به ندرت از این تکنولوژی استفاده کرده‌اند. موضوعی که باعث شده حتی شائبه دخالت در بازی‌ها هم مطرح شود. این اتفاقات حاشیه‌ساز در شرایطی می‌افتد که پیش از این چند مسئول فدراسیون فوتبال وعده دادند که در همه بازی‌ها کمک داور ویدیویی وجود خواهد داشت.

با تمام این اوصاف، هیچکسی نیست که به یک سؤال ساده پاسخ دهد؛ در فوتبال ایران چه خبر است؟ اصلا کلیت فوتبال کشور به کنار، در فدراسیون فوتبال چه خبر است؟ چرا حتی یک مورد جنجالی و خبرساز (VAR) هم رفع نمی‌شود؟ چرا هنوز برخی بازی‌ها بدون سیستم کمک داور ویدیویی برگزار می‌شود؟ چرا حتی در بازی‌هایی که VAR دارد، شرایطی طوری می‌شود که انگار نداشتنش بهتر از داشتنش است؟ بعضاً تصمیم درست داور طبق بررسی کارشناسان داوری، پس از ورود داوران اتاق VAR تغیبر می‌کند. به قول مسعود مرادی VAR باید دست داور را بگیرد، نه پای او را. چرا تصمیمات اشتباه و تأثیرگذار داوران و به تبع آن بی عدالتی در فوتبال‌مان موج مکزیکی می‌زند؟

آنچه اهالی فوتبال شاهد هستند، می‌تواند پاسخی برای سؤالات باشد. در‌های فدراسیون و کمیته‌های مختلف آن غالباً به روی خبرنگاران بسته است و چیزی به نام «پاسخگویی» دیگر موضوعیت ندارد. به نظر می‌رسد مسئولان فدراسیونِ مهدی تاج نقشه راه را طراحی کرده‌اند تا مبادا ساختمان سئول توسط پرسشگران و مطالبه‌گران فتح شود. قرار است همه چیز در سکوت و کمترین توجه رسانه‌ها و افکار عمومی پیش برود و تمام حواس‌شان معطوف به مجمع روز ۱۱ اسفند است که اعضای هیئت رئیسه و رئیس جدید فدراسیون فوتبال انتخاب خواهند شد.