پایگاه خبری وای نت در گزارشی در این رابطه اعلام کرد در بنود توافق آتش بس و مبادله اسرا که به نقاط حساسی از مذاکره رسیده است، اسرائیل متعهد شده است تا اجازه فعال شدن مجدد گذرگاه رفح در چارچوب توافق سال ۲۰۰۵ را بدهد.
براساس این بند، اسرائیلیها حق حضور در این گذرگاه را نخواهند داشت، همچنین اسرائیل موظف میشود تا از اکثر مناطق نوار غزه از جمله از اکثر بخشهای محور فیلادلفیا عقب نشینی کند و اداره گذرگاه رفح نیز در بخش غزه آن از سوی فلسطینیان صورت بگیرد.
آمریکا اعلام کرد که خوشبینی محتاطانهای نسبت به دستیابی به آتشبس در غزه دارد.
در چارچوب این توافق اسرائیل از محور نیتساریم (صلاح الدین) هم عقب نشینی کرده و تمامی فلسطینیان کوچ داده شده از شمال نوار غزه نیز بدون هیچ قید و شرطی باید به محل زندگی سابق خود بازگردند.
این رسانه در گزارش دیگری هم تاکید کرد، هیئت مذاکره کننده اسرائیلی به ریاست یکی عضو عالیرتبه از موساد در دوحه پایتخت قطر حضور دارد، با این حال همچنان اختلافاتی بین دو طرف باقی ماندهاند.
وای نت به نقل از وزرای کابینه نتانیاهو هم خبر داد آنها نسبت به نزدیک شدن توافق خوشبین هستند، در حالی که یک مسئول آمریکایی هم شامگاه یکشنبه به این رسانه عبری زبان خبر داد، احتمالا این توافق هفته آینده نهایی شود.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس با صدور بیانیهای توضیحاتی را در خصوص توافق احتمالی آتشبس میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین در نوار غزه ارائه کرد.
مسئول آمریکایی که خواست نامش فاش نشود همچنین گفت: این احساس وجود دارد که ما اینبار یک توافق خواهیم د اشت، ظاهرا حماس به دنبال تحقق این توافق است.
اما یک منبع اسرائیلی سطح این امیدواری را کاهش داده و اعلام کرد با تمامی امیدواریهای موجود نباید فراموش کنیم که ما افرادی وحشی!! در حال مذاکره هستیم و تا لحظه آخر نباید تصور کنیم همه چیز تمام شده است.
این توصیف در حالی از سوی یک مسئول عالیرتبه سیاسی اسرائیلی در گزارش منتشر میشود که به اعتراف رسانهها و شخصیتهای صهیونیست و حتی خانواده اسرای صهیونیست عامل اصلی کارشکنی در توافق شخص بنیامین نتانیاهو و جریان افراطی متحد او در ائتلاف حاکم است.