شناسهٔ خبر: 70400745 - سرویس فرهنگی
منبع: مهر | لینک خبر

موسسات برتر خیریه ایران می‌توانند در سطح بین‌الملل الگو باشند

جشنواره ملی اعطای تندیس نیکوکاری برای حرکت در مسیری تا مؤسسات تراز و حرفه را در سطح شهرستانی، استانی و ملی شناسایی کند و به آحاد مردم و سطح بین‌الملل معرفی کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری ویژه تشکل‌های خیریه با حضور حجت‌الاسلام احمد شرفخانی؛ رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه و دبیر جشنواره، محسن ولیئی؛ معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور، محمدمهدی جعفری؛ مدیرعامل بنیاد تعالی اجتماعی زندگی و دبیر کارگروه علمی و ارزیابی جشنواره، صبح امروز یکشنبه دوم دی ماه در سالن جلسات سازمان اوقاف و امورخیریه برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام شرفخانی ضمن تبریک سالروز ولادت بهانه هستی حضرت زهرا (س) گفت: تمام فضائل برای دوازده زن در قرآن ذکر شده و همه برای حضرت زهرا تجلی پیدا می‌کند. امام جعفر صادق می‌فرمایند: «اکثر الخیر من النساء» بیشترین نیکویی‌ها در زنان هست. روز مادرانی که جایگاهی عظیمی دارند را به همه تبریک میگویم.

وی ادامه داد: بزرگترین کار جشنواره اعطای نشان نیکوکاری ویژه تشکل‌های خیریه این بود که نهاد حاکمیتی در کنار تشکل‌های مردمی قرار بگیرند و این رویداد را رقم زدند. اولین نشان اعطای نیکوکاری از اسفند ۱۴۰۲ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و امسال در اردیبهشت ماه فراخوان در اختیار تشکل‌های خیریه قرار گرفت. این جشنواره در سه حوزه برای تشکل‌های خیریه، در عرصه خدمات برای مردم و حمایتی و موسساتی که برای عمرانی و آبادانی بودند، فراخوان در اختیارشان قرار گرفت.

حجت الاسلام شرفخانی با تاکید بر این نکته که سی درصد تشکل‌های خیریه در این جشنواره حضور یافتند، افزود :۱۹۹۸ مؤسسه ثبت نام کرده و تمام اطلاعات و آمار و مستندات خود را از طریق سایت بارگزاری کردند و این استقبال از اولین دوره نشان از این است که تشکلهای خیریه علاقه مند به ارزیابی از طریق یازده شاخصه هستند. از بین تشکل‌ها نتیجه بدین شکل شد که ۲۴ تشکل خیریه به عنوان منتخب جشنواره تندیس نیکوکاری را دریافت خواهند و سه تشکل خیریه به عنوان تشکل‌هایی‌که قابل تقدیر هستند انتخاب خواهند شد.

دبیر جشنواره اعطای نیکوکاری اظهار کرد: مراسم اختتامیه روز چهارم دی ماه ساعت ۸ الی ۱۲ در سالن همایش‌های بین المللی هتل ارم برگزار خواهد شد. این مراسم با حضور مسئولین عالی کشوری، معاون اول ریاست جمهور و با حضور وزارت و رؤسای سازمانها و حضور برگزیدگان که از مرحله شهرستانی و استانی در سه سطح حضور پیدا خواهند کرد، برگزار می‌شود. این مراسم با حضور تشکل‌های خیریه و خیرین عزیز و شبکه‌های خیرین برگزار خواهد شد. در این جلسه شاخص‌ها اعلام خواهد شد.

تجلیل از مقام خیرین که در حوزه خدمات عمرانی و زیست بوم مشارکت‌های اجتماعی فعال

سپس ولیی گفت: این مراسم تعداد زیادی از تشکل‌های مردم نهاد در سطح استانی و ملی در روز چهارم دی ماه حضور خواهند کرد. مهمترین هدف جشنواره تجلیل از مقام خیرین که در حوزه خدمات عمرانی و زیست بوم مشارکت‌های اجتماعی فعال است.
ایجاد جامعه خیرپرور مرهون زحماتی است که همه دستگاه‌های اجرایی و همه فعال هستند تلاش می‌کنند تا به گسترش فرهنگ خیر دست پیدا کنند. نقش مشارکت مردم و حل مسائل خودشان و ظرفیتی که در این حوزه وجود دارد از اهداف دیگر این جشنواره بوده است.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: بیش از هفتاد هزار مؤسسه و تشکل‌های مردم نهاد در کشور فعال هستند و خدمت ارائه می‌کنند و مورد نظر جشنواره موسساتی است که مجوز خود را از وزارت کشور سازمان اوقاف و نیروی انتظامی وزارت ورزش و بهزیستی کسب کردند مد نظر قرار داده شده است. کسی که در این جشنواره تندیس دریافت نکرد مشکلی ندارد و این جشنواره عمدتاً به صورت خوداظهاری بوده است. امیدواریم فعالیت این عزیزان در جشنواره‌های بعدی هم بتواند به مسیر خودش ادامه دهد و دومین جشنواره را در سال آتی ادامه دهیم.

مؤسسات خیریه می‌توانند ورود کنند و نقش آفرین باشند

در ادامه این نشست محمدمهدی جعفری دبیر علمی جشنواره اعطای تندیس نیکوکاری نیز در این نشست گفت: مؤسسات و تشکل‌های خیریه نقش بی بدیلی در حل مسائل دارند. امروز گزارش‌هایی در دنیا منتشر می‌شود اگر اقتصاد مؤسسات خیریه را کنار یکدیگر تجمیع کنیم، پنجمین اقتصاد دنیا می‌شود. در کشور ما مؤسسات خیریه خیلی زیادی وجود دارند و تجربیات زیادی از حضور مؤسسات و تشکل‌های خیریه در حل مسائل کشور داریم.

جعفری گفت: در روزهای کرونا اگر نبودند فعالان اجتماعی معلوم نبود شرایط کشور چطور پیش می‌رفت. امروزه هم تشکل‌های خیریه سهم زیادی در حل مسائل اجتماعی دارند. اگر انتظار داشته باشیم که دولت به تنهایی مسائل کشور را حل می‌کند، انتظار درستی نیست. مؤسسات خیریه می‌توانند ورود کنند و نقش آفرین باشند.

دبیر علمی جشنواره اعطای تندیس نیکوکاری ادامه داد: تشکل‌های خیریه به عنوان یک نهاد و سازمانی که مبتنی بر اعتقاد به یک خیر جمعی شکل گرفته اند بایستی بیش از پیش به سمت حرفه ای شدن حرکت کنند. مؤسسات خیریه و برتر و الگو را در کشور معرفی کنیم و به سمت الگوسازی از آنها حرکت کنیم.

وی افزود: جشنواره ملی اعطای تندیس نیکوکاری برای حرکت در مسیری تا مؤسسات تراز و حرفه را در سطح شهرستانی، استانی و ملی شناسایی کند و به آحاد مردم و سطح بین‌الملل معرفی کنند. این مؤسسات می‌توانند در سطح بین‌الملل الگو باشند تا سطح اقدامات عام المنفعه را در دنیا معرفی کنند.

جعفری تصریح کرد: امروز در دنیا برای معرفی مؤسسات و مجموعه‌های مردمی در تراز و الگو مدل و شاخص تعریف شده است. اولین قدمی که در کارگروه علمی اتفاق افتاد استفاده از تجربیات خارجی بود. بعد از غربالگری اولیه ۳۰۵ تشکل خیریه منتخب شدند و وارد مرحله دوم فرایند ارزیابی قرار گرفتند. در گام دوم همه این تشکل‌ها اطلاعات و مستندانی که در سایت بارگزاری کردند به دبیرخانه ارائه کردند و جلسات حضوری و مجازی با آنان برگزار شد. در گام سوم تعدادی منتخب و وارد مرحله نهایی شدند. در نهایت حدود ۸۰ مؤسسه در جلسات داوری مورد بررسی قرار گرفتند. ماحصل این بررسی این شد که ۲۴ مؤسسه به عنوان منتخب تندیس نیکوکاری دریافت خواهند کرد و سه تشکل به عنوان تشکل شایسته تقدیر معرفی خواهند شد.