شناسهٔ خبر: 70398488 - سرویس فرهنگی
منبع: تسنیم | لینک خبر

جشنواره ملی نشان نیکوکاری؛ مسیری در ترویج فعالیت‌های خیریه

رییس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف، برگزاری جشنواره ملی نشان نیکوکاری را زمینه‌ای برای اعتبار بخشی در بین تشکل‌های خیریه عنوان کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام احمد شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه و دبیر جشنواره ملی نشان نیکوکاری، ظهر امروز یکشنبه دوم دی ماه، در نشست خبری این جشنواره از رویکردهای جدید در جشنواره امسال خبر داد.

او ضمن تبریک به مناسبت سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: امروز سالروز میلاد بهانه هستی و میلاد بزرگترین الگوی عالم هستی، حتی در بین بانوان مقدس عالم است. امام جعفر صادق(ع) فرمودند که بیشترین نیکویی‌ها و خیرها در بانوان است. مادران جایگاه عظیمی در نزد پروردگار عالم دارند. پیامبر(ص) خطاب به یکی از صحابه فرمودند که بیشترین نیکی‌ها را به محضر مادر داشته باشید. ایشان تأکید کردند که اگر به اندازه ریگ‌های تمام دنیا و یا به اندازه قطره‌های باران در مقابل مادر خود خدمت کنید، اندازه یک شب حمل در زمان بارداری مادر نیست.

شرفخانی در ادامه به جزئیات اولین جشنواره ملی اعطای تندیس نیکوکاری اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های این جشنواره از اسفند ماه سال 1402 به طور رسمی آغاز شد و امسال نیز طی اردیبهشت‌ماه فراخوان این آئین در اختیار تشکل‌های اجتماعی و خیریه‌ها و مؤسسات و تشکل‌های فعال در توسعه زیست‌بوم احسان و خیریه قرار گرفت.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف تصریح کرد: با تلاشی که دبیرخانه جشنواره انجام داد، نسبت به تعداد مؤسسات خیریه در کشور، بیش از 30 درصد تشکل‌های مردمی و خیریه در این جشنواره شرکت کردند. 1998 مؤسسه و تشکل خیریه در این جشنواره ثبت نام کرده و آمار، اطلاعات و اسناد خود را در سایت جشنواره بارگذاری کردند.

دبیر جشنواره ملی نشان نیکوکاری درباره مراسم اختتامیه اظهار داشت: مراسم اختتامیه جشنواره روز سه‌شنبه، چهارم دی‌ماه از ساعت 8:30 تا 12 با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزرا و رؤسای سازمان‌ها در سالن همایش‌های بین‌المللی هتل ارم تهران برگزار خواهد شد. این مراسم همچنین با حضور خیران و شبکه‌های ملی خیران کشور برگزار خواهد شد. بزرگترین اتفاق جشنواره این بود که نهادهای حاکمیتی در امر خیر در کنار تشکل‌های مردمی قرار گرفتند و این رویداد علمی و فرهنگی را رقم زدند.

شرفخانی خاطرنشان کرد: شورای سیاست‌گذاری جشنواره متشکل از وزارت کشور، سازمان اوقاف، سازمان بهزیستی، وزارت ورزش، فراجا، وزارت بهداشت و همچنین مجمع خیرین کشور، شبکه ملی مؤسسات خیریه، شبکه ملی مؤسسات حامی ایتام و پیشکسوتان امر خیر تشکیل شد. این همگرایی بین ساختارهای حاکمیتی و مردمی باعث شد تا بیش از 30 درصد از مؤسسات در جشنواره شرکت کردند.

او در ادامه گفت: نزدیک به پنج هزار مؤسسه و تشکل خیریه فعال در کشور وجود دارد که از این تعداد، 1998 مؤسسه در جشنواره شرکت کردند. اختتامیه جشنواره به معنای پایان کار این جشنواره نیست، بلکه شروع جدیدی با رویکرد پویایی و همگرایی در بین ساختارهای حاکمیتی و مردمی است تا به اهداف جشنواره شامل ترویج و توسعه فرهنگ نیکوکاری، معرفی الگوهای برتر تشکل‌های خیریه، انتقال تجارب فعالیت‌ها و ساختار مدیریتی و دستیابی به فعالیت حرفه‌ای از سوی مؤسسات خیریه دست پیدا کنیم.

دبیر جشنواره ملی نشان نیکوکاری ادامه داد: پس از برگزاری مراسم اختتامیه، کار تبیین علمی شاخص‌های جشنواره برای مؤسسات خیریه انجام خواهد شد. در این زمینه به دنبال آن هستیم تا فعالیت حرفه‌ای در زمینه امر خیر در کشور را ترویج دهیم. در راستای معرفی برنامه‌های مؤسسات برتر جشنواره طبق هماهنگی با رسانه ملی، مستندی ویژه برای هر یک از 24 تشکل برتر جشنواره تهیه خواهد شد.

شرفخانی با اشاره به فعال‌ترین حوزه‌ها اظهار داشت: از مجموع 1998 تشکل حاضر در جشنواره، بیشترین سهم به ترتیب مربوط به حوزه‌های خدماتی، عمرانی و سپس، توسعه زیست‌بوم احسان و نیکوکاری بوده‌اند.

او در پایان خاطرنشان کرد: در مراسم اختتامیه اولین جشنواره ملی اعطای تندیس ملی نیکوکاری به هر یک از منتخبان جشنواره تندیس نیکوکاری، لوح تقدیر، سفر معنوی عتبات عالیات و مبلغی به عنوان هدیه معنوی برای تعدادی از فعالان این تشکل‌ها اعطا خواهد شد.

انتهای پیام/