به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی ده مردهای در نشست خبری روز ملی پیشگیری از سوختگی که امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با انتقاد از پخش مطالب آموزشی و پیشگیرانه در ساعات و شبکههای کم مخاطب، گفت: دیدگاهها نسبت به سلامت باید تغییر کند، وقتی یک کلیپ آموزشی و پیشگیری از سوختگی از پزشکان و متخصصان تهیه می شود، باید در زمانهای مناسب و پرمخاطب مانند قبل از بخشهای خبری یا بین مسابقات ورزشی پخش شود.
وی افزود: وقتی یک کودک دچار سوختگی میشود تا آخر عمر، خود و خانواده اش درگیر میشوند.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران از رضایت گیرندگان، ارائه دهندگان و کارفرما یا حاکمیت به عنوان عوامل موثر در ارزیابی سیستمها یاد کرد و گفت: در مورد درمان سوختگی مردم به عنوان گیرندگان خدمات، نیروهای درمانی به عنوان ارائه دهندگان خدمات و دولت، رضایت ندارند.
ده مردهای خاطرنشان کرد: وقتی بیماران به بخشها و بیمارستانهای سوانح سوختگی مراجعه میکنند نیاز به حمایت مددکار دارند و خانواده آنها نیز باید مورد حمایت واقع شوند اما چنین اتفاقی رخ نمیدهد. بر اساس قانون نباید از بیماران هزینهای دریافت کنیم اما ما از بیماران و همراهان آنها هزینه میگیریم و بسیاری از بیماران حتی توان پرداخت 10 درصد فرانشیز که حدود 5 میلیون تومان است را هم ندارند البته وزارت بهداشت تاکید کرده، از بیماران ضعیف، هزینه ای دریافت نکنیم اما فشار به رییس بیمارستان وارد میشود که نقدینگی ندارد.
وی ادامه داد: شرکتهای دارویی به ما داروی نسیه نمیدهند و اول طلب پول میکنند و تجهیزات پزشکی سوختگی، خیلی گران است و بیمارستانها و دستگاههای مراکز سوختگی مانند درماتومی، قدیمی و فرسوده هستند.
ده مردهای با بیان اینکه هر روز بیمارستان سوختگی از سوی سازمان آتش نشانی، اخطار میگیرد، گفت: آتش نشانی به ما مجوز نداده و اگر اتفاقی در بیمارستان رخ دهد، بنده به عنوان رئیس بیمارستان مقصر هستم اما بیمارستانی که سن آن از بنده بیشتر و 60 سال پیش افتتاح شده، زیرساخت آتش نشانی و آی تی ندارد.
رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران گفت: برخی اقلام مانند لباس، پانسمانهای نوین و پمادهای سوختگی اگر تحت پوشش بیمه باشد، بیمه نباید برای عمل جراحی بعدی هزینه کند اما بیمهها در حال حاضر 10 برابر بیشتر از هزینه لباس و پمادهای مورد نیاز بیماران سوختگی هزینه میکنند اما این اقلام را تحت پوشش قرار نمیدهند.
وی با انتقاد از طولانی شدن روند احداث پروژه بیمارستان سوختگی باب الحوائج در منطقه کن تهران، تاکید کرد: پنج سال است میگویند 20 درصد این بیمارستان باقی مانده تا تحویل شود که اگر راه اندازی شود کمک شایانی به بیماران سوختگی خواهد کرد.
ده مردهای با بیان اینکه از نظر دانش فنی و تنوع در اعمال جراحی در سوختگی، ایران وضعیت بسیار خوبی در دنیا دارد، گفت: جراحان سوختگی ایران در دنیا بی نظیر هستند اما به نسبت سایر کشورها، امکانات کمتری در درمان سوختگی داریم و توان خرید دستگاههای جدید با یورو را نداریم. یک نوع پانسمان برای بیماران سوختگی ضروری است که قیمت آن حدود 50 میلیون تومان است که وزارت بهداشت، بیمار و حتی خیر توان تهیه آن را ندارند.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی، بیشترین دلیل سوختگی کودکان را مایعات داغ دانست و گفت: کارکنان آزمایشگاه ها بیشتر با اسید دچار سوختگی می شوند. کارکنان برخی شرکت ها مانند شیشه گرها و ذوب آهن، بیشتر با مواد مذاب دچار سوختگی میشوند و کارگران ساختمانی نیز به دلیل عدم رعایت حریم ساخت و ساز در شبکههای برق فشار قوی دچار برق گرفتگی می شوند که گاهی به قطع دست و پا هم منجر میشود.
وی با اشاره به انفجارهای ناشی از گاز شهری در بسیاری از مشاغل به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی در وسایل گرمایشی، گفت: برخی سوختگی ها مثل سوختگی در مراسمهای مختلف مختص کشور ماست که شاهدیم گاهی کودکان پای دیگ غذا دچار سوختگی میشوند.
ده مردهای از کاهش سوختگیهای اسیدی عمدی در کشور خبر داد و گفت: سوختگیهای سهوی با اسید بسیار زیاد است چون در هیچ کجای دنیا مثل ایران اسید به راحتی در دسترس همه نیست بلکه در بسیاری از کشورها، اسید به افراد خاص و با مهارت، فروخته می شود اما در حال حاضر به راحتی حتی در سوپرمارکت نیز میتوان اسید تهیه کرد.
رئیس بیمارستان شهید مطهری تهران بیشترین گروه سنی دچار سوختگی را مربوط به سنین کار و بین 15 تا 50 سال عنوان کرد و افزود: بیشتر سوختگی در سنین کار مربوط به حوادث شغلی است اما در افراد کمتر از 15 سال، سوختگی با مایعات داغ و آتش به کرات مشاهده میشود، البته ژل های آتش زنه هم استاندارد نیستند و گاهی منفجر و باعث سوختگی می شوند.
انتهای پیام/
∎