شناسهٔ خبر: 70365120 - سرویس علمی-فناوری
منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

سن بیولوژیکی؛ شاخص جدیدی برای پیش‌بینی خطر سرطان روده بزرگ

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند که سن بیولوژیکی افراد، به جای سن تقویمی، می‌تواند خطر ابتلا به پولیپ‌های روده بزرگ و در پی آن سرطان روده را پیش‌بینی کند. این شاخص فیزیولوژیکی به پزشکان کمک می‌کند تا افرادی که روند پیری سریع‌تری را تجربه می‌کنند، را شناسایی کرده و آنها را زودتر برای غربالگری سرطان روده بزرگ تحت نظر قرار دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،مطالعه‌ای جدید که در مجله "Cancer Prevention Research" منتشر شده، نشان می‌دهد که سن بیولوژیکی افراد می‌تواند به عنوان یک شاخص کلیدی در پیش‌بینی خطر ابتلا به پولیپ‌های روده بزرگ و سرطان روده بزرگ عمل کند. پولیپ‌ها توده‌های غیرعادی در روده هستند که در صورت عدم درمان می‌توانند به سرطان تبدیل شوند. در این تحقیق، محققان از تکنیک‌های پیشرفته آنالیز DNA برای تعیین سن بیولوژیکی افراد استفاده کرده‌اند و نتایج نشان داده که هر چه سن بیولوژیکی از سن تقویمی فرد بیشتر باشد، خطر ابتلا به پولیپ روده بزرگ تا ۱۶ درصد افزایش می‌یابد.

به گفته متخصصان مرکز جامع سرطان "سیلوستر" در دانشگاه میامی، افرادی که روند پیری سریع‌تری دارند باید قبل از دیگران برای غربالگری سرطان روده بزرگ اقدام کنند. سن بیولوژیکی تحت تأثیر عواملی مانند ژنتیک، شیوه زندگی و محیط قرار دارد و می‌تواند نشانگر عملکرد بهتر یا ضعیف‌تر بدن فرد باشد. این مفهوم با سن تقویمی متفاوت است، که صرفاً تعداد سال‌هایی است که فرد زندگی کرده است.

همچنین، با توجه به افزایش نرخ سرطان روده بزرگ در افراد زیر ۵۰ سال و گزارش‌ها مبنی بر افزایش ۲ درصدی این نرخ در آمریکا از سال ۲۰۱۱، متخصصان به لزوم کاهش سن شروع غربالگری سرطان روده بزرگ از ۵۰ سال به ۴۵ سال تأکید کرده‌اند. این تغییر می‌تواند به تشخیص زودهنگام بیماری کمک کند و در نهایت منجر به کاهش موارد ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.