شناسهٔ خبر: 70362014 - سرویس استانی
منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

فرمان تخلیه ساکنان صادر شد / اعلام آماده‌باش در خوزستان

بامداد دوشنبه ۲۶ آذرماه نیز یک ساختمان مسکونی شش طبقه ۱۶ واحدی در منطقه زیتون کارمندی اهواز به دلیل مشکلات سازه‌ای و افت نشست دچار ریزش و کاملا تخریب شد. حالا یک مقام مسئول از صدور فرمان تخلیه برای ساکنان ساختمانی که در خطر ریزش قرار دارد، خبر داده است. طبق گفته او همه ساکنان این ساختمان ۳۰ واحدی هنوز اقدام به تخلیه نکردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، شهردار بندر امام خمینی (ره) با اشاره به خطر تخریب یک ساختمان مسکونی ۳۰ واحدی در منطقه فاز ۴ این شهر و تخلیه اهالی از چند روز پیش بر لزوم تخلیه هر چه سریع‌تر ساکنان باقی مانده در این ساختمان تاکید کرد.

آرش دُر با اشاره به شرایط بحرانی ساختمان مسکونی ۳۰ واحدی در بندر امام و تخلیه آن به دلیل احتمالا بالای ریزش و تخریب اظهار کرد: در طراحی سازه ساختمان ۳۰ واحدی در فاز ۴ بندر امام خمینی(ره) اشتباهاتی رخ داده و زلزله اخیر خوزستان موجب شده است چهار ستون ساختمان دچار مشکل شوند و یکی از ستون‌های اصلی هم دچار لهیدگی شده

 است در نتیجه این مساله موجب می‌شود ساختمان دچار آسیب شود.

تردد خودروهای سنگین در این محدوده ممنوع!

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در این ساختمان افزود: در حال حاضر ساپورت‌های آهنی گذاشته شده است و باید پایش انجام شود. اخطارها و هشدارها داده شده و بخشی از ساختمان تخلیه شده است. چند روز است درگیر این مساله هستیم اما اهالی چند واحد ساختمان را تخلیه نمی‌کنند.  همچنین با دادستانی بندر امام برای اعلان جرم علیه مالک، سازنده، طراح و مهندسان ناظر مکاتبه شده است.   در برخی ستون‌ها کارهای اولیه برای پایدار کردن ساختمان انجام شده است اما همچنان خطر وجود دارد؛ با این وجود هر چه هشدار داده‌ایم نتیجه‌ای نداده است و برخی از ساکنان با همکاران ما درگیر شدند. بخشداری بندر امام در حال پیگیری از دیگر ادارات است تا واحدهای خالی در اختیار این خانواده‌ها قرار بگیرد و تعداد ساکنان در واحدهای این ساختمان در معرض  کمتر شود. دادستان نیز به پلیس راهور دستور داده است پلاک تریلرهای متعلق به اهالی ساکن در آن منطقه هستند برداشته و از تردد خودروهای سنگین در این محدوده خودداری شود، تا رعشه ایجاد نشود و خطر برای تخریب ساختمان افزایش نیابد.

وی ادامه داد: در ۱۵۰ متری این ساختمان، خودروی آتش‌نشانی مستقر شده است تا در صورت وقوع اتفاقی، در زمان طلایی اقدامات لازم انجام شود.

شهردار بندر امام خمینی (ره) با اشاره به مقاومت برخی ساکنان ساختمان نسبت به تخلیه گفت: هر چند مجتمع ۳۰ واحدی است اما احتمالا ۱۰ یا ۱۱ خانواده هنوز در این ساختمان ساکن هستند و از ساختمان خارج نشده‌اند.  از شش هفت روز پیش به محض وقوع مشکل در این ساختمان، در منطقه حضور پیدا کردیم و از خانواده‌ها درخواست کردیم ساختمان را تخلیه کنند. این ساختمان خطر دارد و جان خانواده‌ها در خطر است اما به هشدارها توجهی نمی‌شود. ما مقصر این مساله نیستیم اما برخورد با متخلفان را پیگیری می‌کنیم.

هشدار؛ شرایط بحرانی است

شهردار بندر امام خمینی (ره) گفت: با نظام مهندسی و دادستانی مکاتبه‌ای داشتیم تا ببینند گروهی که طراحی این ساختمان را انجام داده، چه اشتباهاتی کرده است و باید بررسی شود این گروه چند ساختمان این شکلی طراحی کرده‌اند تا از این طریق به بقیه ساختمان‌ها برسیم زیرا شاید ساختمان‌های دیگری هم که توسط این گروه طراحی و نظارت شده‌اند مشکل داشته باشند. شاید این گروه در شهرهای دیگر نیز طراحی و نظارت ساختمان را انجام داده باشند. این افراد از روی سابقه پرونده و نقشه‌ها شناسایی و اعلان جرم شده و به دادستان داده شده است. 

وی با بیان اینکه این ساختمان در سال ۱۳۹۳ پروانه و در سال ۱۳۹۹ پایان کار دریافت کرده است، ادامه داد: تیم کارگروه پایش ساختمان‌های خطرآفرین در شهرستان بندر امام و ماهشهر فعال است؛ ساختمان‌های این شکلی زیادی داریم و هشدارها داده شده است اما این ساختمان شرایط بحرانی دارد. باید توجه داشت وقتی آهن به مرحله خستگی می‌رسد کنترل آن به شدت سخت می‌شود.

آماده‌ باش نیروها در نزدیکی ساختمان

دُر با اشاره به مقاومت و برخورد ساکنان گفت: ظهر چهارشنبه با سختی در محل این ساختمان بنر هشدار نصب کردیم؛ امیدواریم اتفاقی رخ ندهد اما مجبور هستیم نیروهای‌مان را با آماده‌باش صددرصدی در نزدیکی ساختمان نگه‌داریم.   از مردم می‌خواهیم در صورت مشاهده ترک‌های رعد و برقی روی ساختمان یا هر علامت خطرآفرین، به سرعت موضوع را به آتش‌نشانی و راه و شهرسازی اعلام کنند. در بیشتر موارد، زلزله‌ها در زمستان رخ می‌دهند که این مساله بیشتر شرایط را حساس می‌کند.

دُر عنوان کرد: شب گذشته زلزله ۳.۷ ریشتری در مسجدسلیمان داشتیم و مطمئنا این اتفاق دامن شهرهای دیگر را هم می‌گیرد و منجر به حادثه جدید می‌شود؛ باید با کمک مردم، از وارد شدن خسارت جانی و مالی جلوگیری شود. خواسته اهالی این است که مانند زمان آبگرفتگی بندر امام، همین حالا به آن‌ها وام بدهیم اما اکنون چنین امکانی وجود ندارد و باید اول مجوزها گرفته شود؛ بنابراین باید خواسته‌ها معقول باشد.  من از کجا ساختمان برای مردم بیاورم؟ در حال پیگیری از شرکت‌ها و ادارات مختلف هستیم تا واحدهایی در اختیار مردم برای جابه‌جایی قرار بگیرد اما وقت نیست و از کجا بدانیم کی ممکن است اتفاقی رخ دهد؛ ممکن است یک ثانیه دیگر این اتفاق بیفتد بنابراین همه باید همکاری کنند و نباید چرتکه بیندازند. باید محل  به سرعت تخلیه و مقاوم‌سازی شود و این کار زمان می‌برد و باید دیگر مسئولان در این زمینه کمک کنند. 

گفتنی است؛ بامداد دوشنبه ۲۶ آذرماه نیز یک ساختمان مسکونی شش طبقه ۱۶ واحدی در منطقه زیتون کارمندی اهواز به دلیل مشکلات سازه‌ای و افت نشست دچار ریزش و کاملا تخریب شد. ساکنان این ساختمان دقایقی قبل از فرو ریختن از ساختمان را ترک کرده و به خیابان رفته بودند. این حادثه تلفات جانی نداشت.