شناسهٔ خبر: 70342822 - سرویس استانی
منبع: حوزه | لینک خبر

آمادگی بیشتر حافظان قرآن در محافل بین‌المللی با «حفظ استقامتی»

حوزه/ داور رشته حفظ مرحله نهایی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن گفت: شیوه برگزاری مسابقات منجر می‌شود تا حافظان آمادگی بیشتری برای حضور در محافل بین‌المللی پیدا کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، معتز آقایی؛ داور رشته حفظ قرآن چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: در این عرصه رقابتی شاهد حضور حافظان ۲۰ جز و کل هستیم. قطعاً این دو را نباید با یکدیگر قیاس کنیم، چرا که حفاظ اجزای پائین‌تر به تسلطی که حافظ کل در زمینه حفظ دست پیدا کرده‌، نرسیده‌اند.

مدیرکل امور قرآنی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) گفت: در بحبوحه مسابقات هستیم و باید تا روز پایانی منتظر باشیم تا در مورد روند برگزاری این دوره و میزان تسلط و آمادگی حافظان نسبت به دوره‌های قبل اظهار نظر کنیم، اما می‌توان به این نکته اشاره داشت که این مسابقات محک جدی برای ورود به عرصه‌های بین‌المللی است.

آقایی تصریح کرد: مصداق این ادعا در رشته حفظ، تخصصی‌شدن این رشته است. از چند دوره قبل با برگزاری بخش حفظ استقامتی و سپس هدایت حافظان به سالن اصلی مسابقات، ایشان در دو مرحله و با حساسیت بیشتری مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

این حافظ بین‌المللی افزود: این شیوه برگزاری مسابقات صرف نظر از نتیجه‌، منجر به آمادگی بیشتر شده به شکلی که علاوه بر بازه زمانی کوتاه‌تری که طی می‌شود تا به اوج تسلط بر مقوله حفظ قرآن برسند، آنها را با شیوه‌های مرسوم و رایج در رقابت‌های بین‌المللی نیز بیش از پیش آشنا می‌کند.

آقایی تأکید کرد: از جمله نکات مثبتی که در چند دوره اخیر در جریان مسابقات قرآن شاهد آن هستیم، استقرار یک استادراهنما در کنار جایگاه قرائت در سالن اصلی است که پس از پایان اجرای هر کدام از آنها نکاتی دربردارنده اشکالات و ایرادات شرکت‌کنندگان را گوش‌زد می‌کنند یا توصیه‌هایی به ایشان به منظور ارائه هر چه بهتر دارند.

وی گفت: به هر حال این مسابقات با اعلام نتایج به پایان می‌رسد، اما آنچه مهم است، جامعه قاریان و حافظان شرکت‌کننده تا دوره بعد یا برای هر زمان دیگری به حال خود رها نشوند و ارتباط مؤثر میان ایشان و ستاد برگزاری همواره حفظ شود. ستاد مسابقات از احوال و اوضاع ایشان هر از گاهی مطلع شده و زمینه برای حضور آنها در محافل مختلف قرآنی فراهم شود.

آقایی در پایان گفت: سایر نهادها و تشکل‌های قرآنی نیز باید در این توجه و اهتمام ابتدا نسبت به برگزیدگان این رقابت‌ها و در وهله دوم نسبت به تمامی شرکت‌کنندگان حساسیت بیشتری نشان دهند. همچنین شورای عالی قرآن و کمیته اعزام و دعوت که هر ساله مسئولیت اعزام کاروان قرآنی حج تمتع را به عهده دارد، با نسبتی برابر و عادلانه با قاریان، از حافظان قرآن نیز در این کاروان دعوت کنند.

یادآور می‌شود، مرحله نهایی چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش آقایان طی روزهای ۱۹ تا ۲۹ آذرماه جاری در بخش آوایی در مصلای تبریز در حال برگزاری است و حضور در سالن مسابقات برای عموم آزاد است.

رقابت‌های بخش آقایان در رشته‌های آوایی شامل قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ ۲۰ جز و حفظ کل در مقطع بالای ۱۸ سال و قرائت تحقیق و حفظ کل در مقطع زیر ۱۸ سال طی این هفته همه روزه به‌صورت زنده از ساعت ۱۴ تا ۲۱ از رادیو قرآن و شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود.

پیش از این در همین محل شاهد رقابت‌های بخش بانوان طی روزهای ۱۲ تا ۱۹ آذرماه بودیم که نفرات برتر آن طی مراسمی در بخش‌های نغماتی و آوایی تجلیل شدند. همچنین بخش نغماتی آقایان چهل‌وهفتمین دوره مسابقات نیز نفرات برتر خود را شناخت.