شناسهٔ خبر: 70340339 - سرویس بین‌الملل
منبع: حوزه | لینک خبر

اختصاص بودجه‌ مالی هنگفت اتحادیۀ اروپا به رژیم صهیونیستی علیرغم نسل‌کشی در غزه

حوزه/ بر اساس داده‌های کمیسیون اروپا، از زمان آغاز جنگ اخیر غزه در ۷ اکتبر، اتحادیه اروپا بیش از ۲۳۸ میلیون یورو به مؤسسات اسرائیلی اختصاص داده است که ۶۴۰,۰۰۰ یورو از این مبلغ به صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) که تأمین‌کننده اصلی ارتش اسرائیل است، تعلق گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری حوزه، به نقل از الجزیره، از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه آغاز شد، موضع اتحادیۀ اروپا مشخص شد و اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در شبکه اجتماعی X (توییتر سابق) نوشت: اتحادیه اروپا در کنار اسرائیل ایستاده است.

اما حالا که اسرائیل به اتهام نسل‌کشی در دادگاه بین‌المللی لاهه محاکمه شده و رهبران آن متهم شده‌اند، اتحادیه اروپا همچنان به همکاری با مؤسسات اسرائیلی تحت برنامه افق (Horizon) خود ادامه می‌دهد؛ برنامه‌ای که تحقیقات و نوآوری را تأمین مالی می‌کند.

بر اساس داده‌های کمیسیون اروپا، از زمان آغاز جنگ اخیر غزه در ۷ اکتبر، اتحادیه اروپا بیش از ۲۳۸ میلیون یورو به مؤسسات اسرائیلی اختصاص داده است که ۶۴۰,۰۰۰ یورو از این مبلغ به صنایع هوافضای اسرائیل (IAI) که تأمین‌کننده اصلی ارتش اسرائیل است، تعلق گرفته است.

این در حالی است که برخی از ناظران و گروه‌های مدافع حقوق بشر خواستار تعلیق مشارکت مؤسسات اسرائیلی در برنامه‌های تحقیقاتی اتحادیه اروپا به دلیل نقض حقوق بشر شده‌اند.

در ماه ژوئیه، زمانی که حدود ۴۰ هزار نفر در جریان نسل‌کشی اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه کشته شده بودند، بیش از ۲,۰۰۰ دانشگاهی اروپایی و ۴۵ سازمان از اتحادیه اروپا خواستند تمام تأمین مالی مؤسسات اسرائیلی را متوقف کند و گفتند که چارچوب افق نقش مهمی در پیشرفت فناوری نظامی اسرائیل از طریق انتقال دانش به صنایع دفاعی ایفا کرده است.

در دادخواست گروه فوق آمده بود: این برنامه‌های تأمین مالی به طور مستقیم از پروژه‌هایی حمایت می‌کنند که قابلیت‌های نظامی و تسلیحاتی اسرائیل را توسعه می‌دهند.

در ادامۀ این درخواست که بی‌نتیجه ماند، تأکید شده بود: با توجه به مقیاس، مدت و ماهیت نقض حقوق بشر توسط دولت اسرائیل، مشارکت مؤسسات اسرائیلی در برنامه‌های تحقیقاتی و آموزشی اروپا باید به حالت تعلیق درآید.

اتحادیه اروپا از سال ۱۹۹۶ حمایت مالی قابل‌توجهی از اسرائیل داشته و از طریق برنامه‌های تحقیقاتی و نوآوری، مبالغ زیادی از بودجه عمومی را به این کشور منتقل کرده است. اگرچه اسرائیل عضو اتحادیه اروپا نیست، اما به‌عنوان یک کشور همکار در این طرح‌های مالی شرکت می‌کند.