رسانههای صهیونیستی گزارش دادهاند علیرغم بروز پیشرفتهایی در مذاکرات آتشبس غزه/مبادله اسرا، اسرائیل و حماس با حصول توافق فاصله دارند.
به گزارش فارس، سایت صهیونیستی «والا» به استناد سه منبع که خواستهاند نامشان فاش نشود گزارش داده که هنوز شکافهای بزرگی میان طرفها وجود دارد.
این منابع مدعی شدهاند اصرار حماس مبنی بر ضرورت اتمام جنگ به عنوان بخشی از توافق یکی از اصلیترین اختلافات میان طرفین است.
یک منبع از اظهارات خوشبینانه برخی مقامهای ارشد اسرائیلی از جمله وزیر جنگ انتقاد کرده و گفته است: «چنین اظهاراتی به نفع مذاکرات نیست، ضمن اینکه عموم را گمراه میکند و باعث ایجاد امیدواریهای کاذب میشود.»
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم هم به نقل از منابع گمنام که نخواستهاند نامشان فاش شود گزارش داده با آنکه حماس برای رسیدن به توافق تمایل نشان داده اما هنوز اختلافهای عمدهای بر سر مسائل اساسی وجود دارد.
رسانه صهیونیستی «کان» هم گفته گزارشها از توافق قریبالوقوع «مبالغهآمیز و بسیار خوشبینانهاند.»
روزنامه تایمز اسرائیل هم به نقل از سه مقام اسرائیلی و آمریکایی گزارش داده که علیرغم برخی پیشرفتها در روزهای گذشته توافق با موانع عمدهای روبرو است و طرفها «چندین هفته» تا رسیدن به توافق نهایی فاصله دارند.
روز گذشته برخی رسانههای صهیونیستی گزارش دادند تیم انتقال قدرت «دونالد ترامپ» در حال همکاری با نمایندههای دولت کنونی آمریکا به ریاست «جو بایدن» هستند تا توافق قبل از شروع به کار دولت جدید حاصل شود.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
مقامهای رژیم اسرائیل هدف نظامی خود در این جنگ را نابودی حماس اعلام کردهاند. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان تحقق این هدف را زیر سوال بردهاند.
ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه به ارتکاب جرائم جنگی نظیر حملات کور به شهروندان در مناطق مسکونی (از جمله بمباران ساختمانها و بیمارستانها، پناهگاهها، مدارس و موسسات آموزشی و مراکز خدمات شهری) نسلکشی، کوچ اجباری، شکنجه و اعدام زندانیان، خشونت جنسی، تخریب آثار فرهنگی، تنبیه جمعی و رفتار نادرست با زندانیان فلسطینی متهم شده است.
چند ماه قبلتر دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه اسرائیل را به ارتکاب نسلکشی در غزه متهم کرد.
رژیم صهیونیستی علیرغم مواجهه با محکومیتهای بینالمللی به دلیل ارتکاب جرائم جنگی در غزه همچنان از حمایت متحدانش به ویژه آمریکا برخوردار است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اکتبر ۲۰۲۳ گفته بود که دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا هیچ خط قرمزی برای اقدامات اسرائیل در نظر نگرفته است.