شناسهٔ خبر: 70302298 - سرویس ورزشی
منبع: دانشجو | لینک خبر

علیرضا دبیر، از دلخوری تا گفت‌وگو با پزشکیان در مراسم قهرمانان المپیک

مراسم تجلیل از قهرمانان المپیک ۲۰۲۴ پاریس در حالی برگزار شد که علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، در مرکز توجه قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، هیچ مراسمی در ایران نیست که به موقع و با حضور همه مدعوین آغاز شود، حتی اگر در آن رئیس‌جمهور و پخش تلویزیونی هم حضور داشته باشند. مراسم تجلیل از قهرمانان المپیک ۲۰۲۴ نیز از این قاعده مستثنی نبود. بسیاری از افرادی که قرار بود ساعت ۹ صبح در سالن اجلاس سران حضور داشته باشند، کمی دیرتر وارد شدند و خود را به محله ولنجک تهران رساندند. جالب اینجاست که این مراسم با تاخیر نسبتاً زیاد و بعد از ساعت ۱۰ آغاز شد، اما هیچ مانعی برای ورود مدعوین وجود نداشت. در ردیف اول سالن، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، احمد دنیامالی وزیر ورزش و دیگر چهره‌های سرشناس ورزش نشسته بودند و منتظر شروع این آیین بودند که اجرای آن را محمدرضا احمدی آغاز کرد.

مراسم با سرود جمهوری اسلامی، قرائت قرآن و سپس اجرای حرکات باستانی توسط چند باستانی‌کار جوان و خردسال آغاز شد. کوچکترین عضو این گروه با اجرای چرخ تیز و خواندن شعری در وصف شهدا توجه همه را به خود جلب کرد. در نهایت، این باستانی‌کار به سمت رئیس‌جمهور رفت و از او تفقد ویژه‌ای دریافت کرد. پس از این، مراسم ادامه یافت و با سخنرانی زهرا رحیمی، نایب‌قهرمان پارالمپیک تکواندو و سپس امیرحسین زارع، نایب‌قهرمان کشتی آزاد المپیک، ادامه یافت.

اما در گوشه‌ای از ورودی طبقه اول، غوغایی به پا بود. چهره‌های مختلف در حال بحث با فردی بودند که به نظر می‌رسید ناراحت است. این فرد کسی نبود جز علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، که به علت دلخوری از وضعیت سالن، از ورود و نشستن در آن خودداری کرده بود. دبیر با کت و شلوار رسمی و پیراهن سفید مشغول چانه‌زنی با عوامل اجرایی مراسم بود، در حالی که مراسم به طور رسمی آغاز شده بود.

بعد از دقایقی، دبیر به سمت سالن هدایت شد و نوبت وزیر ورزش بود که پشت تریبون قرار بگیرد. وزیر ورزش در ابتدای سخنرانی‌اش تأکید کرد که تمامی افتخارات به دست آمده در این المپیک، مربوط به دولت شهید رئیسی است و نه شخص او. این سخنان باعث تشویق شدید حاضران شد. اما پس از این شروع خوب، وزیر ورزش با ارائه آمار به صورت شفاهی، سخنرانی‌اش را به طول انداخت و نتوانست توجه همه را جلب کند.

محمدرضا احمدی، مجری مراسم، پس از این سخنرانی‌ها از مسعود پزشکیان دعوت کرد که روی سن بیاید. رئیس‌جمهور با تشویق‌های فراوان حاضران روبرو شد و پس از ابراز احساس غرور از حضور در جمع ورزشکاران، شعری از اقبال لاهوری را خواند: "ما چشم عقاب و دل شهباز نداریم، چون مرغ سرا لذت پرواز نداریم. "

پزشکیان در ادامه گفت که با اراده و همت جوانان ایرانی، ایران می‌تواند در تمامی عرصه‌ها به افتخارات بیشتری دست یابد، درست مانند آنچه که در میادین ورزشی به دست آمده است. سپس، مراسم به مراسم بستن بازوبند پهلوانی بر بازوی مصطفی طغانی، قهرمان باستانی ایران، رسید. رئیس‌جمهور با بستن این بازوبند، عنوان پهلوانی او را به طور رسمی تایید کرد.

در ادامه، بخش اصلی مراسم توزیع جوایز به فدراسیون‌ها و ورزشکاران برتر آغاز شد. ابتدا کشتی‌گیران مدال‌آور روی سن آمدند و علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، به معرفی هر کدام از آنها پرداخت. اما نکته جالب این بود که حسن یزدانی در این مراسم حضور نداشت. خبرنگاران مشاهده کردند که یزدانی بیرون از سالن حضور داشت و به نظر می‌رسید منتظر چیزی بود. این غیبت یزدانی، که برای بسیاری قابل پیش‌بینی نبود، به عنوان یکی از حواشی مهم مراسم مطرح شد.

پس از توزیع جوایز به کشتی‌گیران، قهرمانان والیبال نشسته و سپس تکواندوکاران به ترتیب جوایز خود را دریافت کردند. در این بخش، غیبت مرتضی مهرزاد از تیم والیبال نشسته نیز به چشم می‌خورد. اما حضور هادی رضایی و علی کشفیا، قهرمانان این رشته، در کنار دیگر ورزشکاران، توجه ویژه‌ای جلب کرد. تکواندوکاران با حضور خود روی سن، نمایش بزرگی از همکاری و همبستگی این رشته ورزشی به نمایش گذاشتند. در نهایت، دیگر ورزشکاران مدال‌آور از سایر رشته‌ها نیز به نوبت جوایز خود را دریافت کردند.

در این مراسم، مبلغ ۸ میلیارد تومان به مدال‌آوران طلا، ۴ میلیارد تومان به نقره‌ای‌ها و ۲ میلیارد تومان به برنزی‌ها اهدا شد. ورزش ایران با ریاست احمد دنیامالی در پی موفقیت‌های بزرگتر در المپیک لس آنجلس و بازی‌های آسیایی ناگویا است و قصد دارد در مسیر جدیدی حرکت کند.