شناسهٔ خبر: 70294540 - سرویس اقتصادی
منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

میثم ظهوریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد:

ضرورت تعدیل فضای مالیاتی و آثار تورمی

میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح مهم‌ترین مصوبات اقتصادی مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پرداخت و دراین‌باره بیان کرد: با توجه به سیاست دولت مبنی بر افزایش تدریجی نرخ ارز ترجیحی مصوبه خوبی در مجلس شورای اسلامی رقم خورد و آن هم این است که ما‌به‌التفاوت افزایش ارز ترجیحی در قالب یک سپر معیشتی به عنوان کالابرگ به طبقات پایین ارائه شود.

صاحب‌خبر -

میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح مهم‌ترین مصوبات اقتصادی مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پرداخت و دراین‌باره بیان کرد: با توجه به سیاست دولت مبنی بر افزایش تدریجی نرخ ارز ترجیحی مصوبه خوبی در مجلس شورای اسلامی رقم خورد و آن هم این است که ما‌به‌التفاوت افزایش ارز ترجیحی در قالب یک سپر معیشتی به عنوان کالابرگ به طبقات پایین ارائه شود تا کمک بدارد آسیب و آثار تورمی احتمالی ناشی از افزایش ارز ترجیحی به حداقل میزان ممکن برسد و طبقات پایین و متوسط جامعه از این آسیب مصون بمانند.

وی با اشاره به تسهیلات تکلیفی ازدواج، اشتغال، فرزند آوری و ودیعه مسکن افزود: از دیگر مصوبات اقتصادی و مهم مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۴، اختصاص ۴۵۰ همت برای تسهیلات تکلیفی ازدواج، اشتغال، فرزند آوری و ودیعه مسکن می‌باشد. شایان‌ذکر است تا بگوییم که در لایحه دولت این عدد به‌طور کامل حذف‌شده بود و نمایندگان ابتدا در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی این عدد رابه ۱۷۵ همت رساندند و سپس در جریان بررسی بودجه در صحن علنی به ۴۵۰ همت افزایش دادند‌. 

ظهوریان با اشاره به پرداخت بدهی دولت به بانک‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تصریح کرد: بخشی از بدهی‌های دولت به نظام بانکی که موجب شده بود بانک‌ها ناتراز شوند، در فرآیند بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تعیین تکلیف شد چراکه در برخی موارد دولت بازپرداخت وام‌های خود را به بانک‌ها پرداخت نمی‌کرد و این روند بدهی انباشته را برای دولت رقم زده بود. مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ و  درراستای حمایت از تولید و تسویه بدهی دولت به بانک‌ها مصوب کرد که مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به بانک‌ها پرداخت شود. به طورحتم این روند در افزایش ظرفیت تسهیلات‌دهی کمک فراوانی خواهد کرد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر تعدیل فضای مالیاتی همچنین خاطرنشان کرد: در بحث حقوق و دستمزد اگرچه افزایش نسبت به پیشنهاد دولت در مجلس شورای اسلامی اتفاق نیفتاد اما فضای مالیاتی به ویژه در بخش‌های رفاهی و تشویقی تعدیل شد.

او به افزایش تسهیلات مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی پرداخت و متذکر شد: تسهیلات مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی که دولت پیش‌تر ۲۰ درصد پیشنهاد کرده بود به ۴۰ درصد افزایش یافت. نماینده مردم مشهد و کلات با اشاره به مالیات خانه‌های لوکس و خودروهای گران‌قیمت یادآور شد: در بحث‌های مالیاتی، مالیات بر زمین‌های بایر اعمال شد. همچنین برای خانه‌های لوکس به قیمت بیش از ۵۰ میلیارد و خودروهای لوکس بیش از ۵ میلیارد تومان نیز مالیات اعمال شد تا نسبت به مازاد سقف  یک درصد مالیات اخذ شود. وی در پایان این گفت‌وگو با اشاره به افزایش اعتبار واردات خودرو از سوی مجلس به اختصاص ۱۱ میلیارد یورو ارز ترجیحی برای واردات دارو و کالاهای اساسی در سال آینده نیز اشاره کرد و این موارد را نیز از دیگر مصوبات اقتصادی حائز اهمیت مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده دانست.