شناسهٔ خبر: 70263969 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

رای مثبت پارلمان کره‌جنوبی به استیضاح رئیس‌جمهور به دلیل برقراری حکومت نظامی

یون سوک یول دومین رئیس‌جمهوری کره جنوبی است که استیضاح می‌شود، پیش از او پارک گئون هی در سال ۲۰۱۷ از سمتش برکنار شد

صاحب‌خبر -

یون سوک یول، رئیس‌جمهوری کره جنوبی، روز شنبه در دومین رای‌گیری پارلمان این کشور، به دلیل تلاش برای اعمال حکومت نظامی استیضاح شد.

به گزارش رویترز، براساس قانون اساسی کره جنوبی، هان داک سو نخست‌وزیر کنونی کره جنوبی، که یون او را منصوب کرده است، برای مقام ریاست‌جمهوری موقت انتخاب می‌شود. در حالی که تا انتخاب رئیس‌جمهوری بعدی یون در سمت خود باقی می‌ماند، اختیارات ریاست‌جمهوری او به حالت تعلیق درآمده است.

نخست‌وزیر کره جنوبی در این زمینه به خبرنگاران گفت: «تمام توان و تلاشم را برای ایجاد ثبات در دولت به کار خواهم گرفت.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یون دومین رئیس‌جمهوری محافظه‌کاری است که در کره جنوبی استیضاح می‌شود. پیش از او پارک گئون هی در سال ۲۰۱۷ از سمتش برکنار شد.

یون از اولین رای‌گیری استیضاح در آخر هفته گذشته با موفقیت عبور کرد، در آن زمان بیشتر اعضای حزب او رای‌گیری استیضاح را تحریم کردند و مجلس را از حد نصاب انداختند. با این حال معترضان حامی استیضاح یون خواستار برگزاری رای‌گیری مجدد برای استیضاح او شدند.

طرح استیضاح پس از پیوستن حداقل ۱۲ عضو حزب قدرت مردمی یون به احزاب مخالف، که ۱۹۲ کرسی در مجلس ملی با ۳۰۰ عضو را در اختیار دارند، انجام شد. پس از آن در جریان رای‌گیری روز شنبه با ۲۰۴ رای موافق، ۸۵ رای مخالف، سه رای ممتنع و هشت رای باطل استیضاح یون تصویب شد.

فرایند استیضاح در کره جنوبی ممکن است هفته‌ها به طول انجامد و موافقت با استیضاح یون لزوما به این معنا نیست که او برای همیشه از سمتش برکنار می‌شود. دادگاه عالی کره جنوبی در شش ماه آینده تصمیم خواهد گرفت که آیا یون به‌کلی برکنار خواهد شد یا نه. اگر او از سمتش برکنار شود انتخابات زودهنگام در کره جنوبی برگزار می‌شود.

یون اواخر روز سوم دسامبر، هنگامی که به ارتش اختیارات اضطراری گسترده داد تا آنچه را «نیروهای ضد دولتی» می‌نامید ریشه‌کن کنند، مردم کشورش را غافلگیر کرد. او این بیانیه را سرانجام شش ساعت پس از اینکه پارلمان این فرمان مخالفت کرد لغو کرد. با این حال اعلام حکومت نظامی کره جنوبی را وارد بحرانی جدی کرد و درخواست‌های گسترده‌ای را برای کناره‌گیری او به این دلیل که قانون را زیر پا گذاشته است برانگیخت.

یون پس از آن تصمیم از مردم کشورش عذرخواهی کرد، اما از تصمیمی که گرفته بود دفاع و در برابر درخواست‌ها برای استعفا مقاومت کرد. درنهایت، احزاب مخالف یون با برگزاری تظاهرات گسترده در حمایت از استیضاح، روز شنبه به خواسته‌شان رسیدند.

یون همچنین به اتهام شورش به‌دلیل صدور اعلامیه حکومت نظامی تحت بازپرسی قرار گرفته است و مقام‌ها سیاسی او را از سفر به خارج از کشور منع کرده‌اند. در لایحه استیضاح، قانون‌گذاران مخالف یون استدلال کردند که اعلام حکومت نظامی قانون اساسی را نقض کرده است. به گفته آن‌ها، قانون اساسی روسای جمهوری را مجاز می‌کند که فقط در زمان جنگ، درگیری مسلحانه یا سایر شرایط اضطراری ملی از آن استفاده کنند.

یون در سخنرانی در روز پنج‌شنبه وعده داد که «تا آخر بجنگد» و بار دیگر از فرمان حکومت نظامی برای غلبه بر بن‌بست سیاسی و محافظت از کره جنوبی در برابر سیاستمداران داخلی دفاع کرد، سیاستمدارانی که به گفته او دموکراسی را تضعیف می‌کنند.

بنابر برخی گزارش‌های رسانه‌ای، با ارائه طرح جدید استیضاح رئیس‌جمهوری کره جنوبی، میزان محبوبیت یون نزد افکار عمومی این کشور به پایین‌ترین سطح رسیده است.