همزمان با بروز رخدادهای سیاسی غیرمنتظره در سوریه که در نهایت به فروپاشی نظام بشار اسد منجر شد، برخی افراد و رسانهها به دنبال القای این نکته هستند که حضور جمهوری اسلامی در بحران دهساله گذشته شام، اقدامی سر تا پا غلط بوده است. این تحلیلها به گونهای بیان میشود که گویی مسیر مبارزاتی ایران در سوریه بیفایده بوده و تمامی تلاشها در مواجهه با بشار اسد و گروههای مخالف صرفاً یک اشتباه تاریخی بوده است.
چنین استنباطی البته پیش از هر چیز واکنش خانواده شهدای مدافع حرم را در پی داشته است. فرزند شهید مدافع حرم عبدالله اسکندری، پدر شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده، برادر شهید مدافع حرم محمد بلباسی، پدر شهید مدافع حرم حسن رجاییفر، همسر شهید مدافع حرم محمدرضا الوانی، همسر شهید علیرضا توسلی فرمانده لشکر فاطمیون و مادر شهید مدافع حرم مجید قربانخانی از جمله افرادی بودند که در گفتوگو با رسانهها در این باره موضع گرفته و بر درست بودن مسیر شهدای مدافع حرم تأکید کردهاند. این مصداق واقعی این جمله است که هیچ خونی که برای رضای خدا ریخته شود گم نمیشود، چه در سوریه و چه در هر جبههای که علیه ظلم صورت گیرد، بهویژه شهدای مدافع حرم که در دفاع از امنیت ایران و آرمان مقاومت جان خود را فدای این راه کردند.
افرادی که نسبت به حضور در سوریه شک و شبهه ایجاد میکنند، فراموش کردهاند این جنگ نه برای حمایت از اسد، بلکه برای جلوگیری از گسترش تروریسم تکفیری دستساخته غرب و آمریکا و حفظ امنیت منطقهای از نقشههای پلید رژیم صهیونیستی در ایجاد خاورمیانه جدید بود که ایران نیز در دایره این توطئه قرار داشت. اگر مدافعان حرم به وقت نیاز به میدان نمیشتافتند، وضعیت امروز سوریه و عراق بهطور قطع بهمراتب بدتر از آنچه که اکنون هست، میبود. حاکمیت گروههای تروریستی مانند داعش که وابسته به جریانهای خارجی بودند، نهتنها تهدیدی برای امنیت منطقه بود، بلکه پایههای امنیت ایران را نیز تحت تأثیر قرار میداد.
با این تفاسیر همسویی برخی از رسانهها و تحلیلگران داخلی با مواضع غربیها در ابهامافکنی در مورد سیاست کشورمان جای تردید دارد. این تحلیلهای سادهانگارانه در خصوص تحولات سوریه و شهدای مدافع حرم که بازی در زمین غرب و جریانهای سلطهطلب است، نهتنها بیپایه است بلکه با جهتدهی اشتباه به سیاست خارجی میتواند بهطور غیرمستقیم منافع ملی ایران و امنیت منطقه را در معرض خطر قرار دهد. باید یادآور شد جمهوری اسلامی در سوریه نه برای حمایت از دولت اسد بلکه برای مقابله با رژیم صهیونیستی و غرب و دور کردن تهدیدات از کیان ایرانی وارد جنگ شد.
با نگاهی به وقایع تاریخی، بهخصوص صدر اسلام درمییابیم جبهه حق بارها سنگرها و جبهههای مهمی را از دست داده اما این دلیلی بر شکست و نابودی نبوده و در ادامه جبهه حق با یاری خدا پیروز شده است. پس از شکست مسلمانان در جنگ احد احساس یأس و نامیدی بر آنها حکمفرما شد، اما خدا در آیه ۱۶۶ سوره مبارکه آلعمران این شکست را امتحانی از سوی خودش برای مسلمانان بیان میکند. اینگونه مسلمانان برای بازیابی خود فرصت یافتند و در جنگهای بعدی شکستهای سختی به کفار تحمیل کردند که درنهایت منجر به فتح مکه شد. بشار اسد سقوط کرد و محور مقاومت یکی از سنگرهای مهم خود را از دست داد، اما این پایان کار جبهه حق نیست. مقاومت در اسلام یک مکتب است و نمیتوان آن را با معیارهای دنیوی ارزیابی کرد. شهدا براساس تکلیفشان در سوریه و عراق حضور یافتند و اکنون هم مهم این است که باید راه شهدا را ادامه دهیم و این سبب خواهد شد جبهه مقاومت تا تحقق آرمان نهایی آزادی فلسطین با قدرت ادامه مسیر دهد.