معاون امور اجرایی رئیسجمهوری نظام ایران، در یک نشست دانشجویی گفت بهدلیل مخالفت اکثریت شورای عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ، وعده انتخاباتی پزشکیان در این حوزه اجرایی نخواهد شد.
محمدجعفر قائمپناه که همزمان با روز دانشجو به تبریز سفر کرده بود، ضمن دفاع از طرح دولت برای افزایش چندبرابری قیمت بنزین، گفت: «۶۰ درصد مردم با فیلترینگ مخالف هستند و البته هرساله مردم ما ۲۰ هزار میلیارد تومان صرف هزینه فیلترینگ میکنند. اما شورای فضای مجازی فعلا رفع این فیلترینگ را به صلاح نمیداند. ما باید اینها را قانع کنیم که فیلترینگ حتی امنیت کشور را هم به هم میریزد، چرا که دشمنان با همین ابزارهای فیلترینگ به اطلاعات مردم دست مییابند.»
شورای عالی فضای مجازی که اسفند ۱۳۹۰ به فرمان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، تشکیل شد، در ۱۳ سال گذشته بارها به سرکوب آزادی بیان و محدود کردن هرچه بیشتر اینترنت آزاد با اعمال فیلترینگ گسترده اقدام کرده است، با سیاستهای سرکوبگرانه و محدودکنندهای، که به گفته حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران، ۳۳۰ هزار کسبوکار اینترنتی دراثر آن از بین رفتهاند.
این شورا ۲۸ عضو دارد که دستکم دوسوم آنان، مانند فرمانده کل سپاه پاسداران، دادستان کشور، فرمانده پلیس، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس صداوسیما و رئیس قوه قضائیه، منصوبان علی خامنهایاند و ایدههای سرکوبگرانه او را در حوزههای اجتماعی اجرا میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بسیاری از مخالفان شرکت در انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۳ و معترضان به نظام جمهوری اسلامی، هنگام برگزاری نشستهای انتخاباتی بر این باور بودند که با توجه به تمامیتخواهی رهبر نظام ایران و دخالتهای او در تمامی امور خرد تا کلان، مسعود پزشکیان نیز قادر به عملی کردن هیچیک از وعدههای اصلی خود نخواهد بود و به همین دلیل انتخابات تابستان امسال را تحریم کردند.
پس از گذشت پنج ماه از ریاستجمهوری مسعود پزشکیان، نشانههای درستی این تفکر روزبهروز آشکارتر میشود. معاون اجرایی رئیسجمهوری نظام ایران نیز در جلسه دانشجویی روز گذشته، در چند مورد به ناتوانی پزشکیان در عمل کردن به وعدههای انتخاباتیاش اعتراف کرد. او گفت: «ما در سال ۱۳۵۷ (پیش از وقوع انقلاب اسلامی) ۱۵ هزار زندانی داشتیم، اما الان این تعداد به ۲۰۰ هزار زندانی رسیده است. آیا پزشکیان مقصر این موضوع است؟ ما در مقطعی دولت را تحویل گرفتیم که ظرفیت لیوان پر شده و تنها یک قطره برای سرریز شدن نیاز داشت.»
او درباره تشدید ناترازیها در حوزههای مختلف اقتصادی و زیرساختی سخنانی گفت که مشابه آن را مسعود پزشکیان نیز در هفتههای قبل گفته بود تا در گام اول زمینه افزایش قیمت سوخت در ایران فراهم شد.
قائمپناه در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد: «هر روز ۱۵۰ میلیون لیتر بنزین در ایران مصرف میشود. دولت بنزین را با قیمت تمامشده ۴۳ هزار تومان، به قیمت یکهزار و ۵۰۰ تومان به دست صاحب خودرو میرساند و بدین ترتیب هر روز شش هزار میلیارد تومان از پول ملت در باک خودروها ریخته شده و میسوزد.»
این درحالی است که مسعود پزشکیان در یکی از مناظرههای انتخاباتیاش انتشار اخباری درباره تصمیم افزایش چندبرابری قیمت انواع سوخت در دولت آینده را تکذیب کرده و گفته بود چنین برنامهای در دستور کار دولت نخواهد بود.
از سوی دیگر، در شرایطی او و مدیران دولتی طی ماههای اخیر به دفعات از افزایش قیمت بنزین دفاع میکنند که اگر هزینههای چند ده میلیارد دلاری نظام ایران در کشورهای دیگر با هدف حمایت از شبهنظامیان نیابتی یا هزینه و ضرر یک تریلیون دلاری جمهوری اسلامی در بخش هستهای متوقف شود و خامنهای و منصوبانش از جنگافروزی هرچه بیشتر و ادامه نزاع با غرب دست بردارند، میتوان خدمات عمومی پایهای مانند بنزین، حملونقل عمومی، یارانهها یا تحصیل و بهداشت رایگان را به تمامی شهروندان ارائه کرد و قیمت سوخت را برای مردمی که بیش از ۷۰ درصد آنان زیر خطر فقرند گرانتر نکرد.