طرز تهیه انواع آش های ایرانی با یکدیگر فرق دارد؛ بنابراین برای تهیه هر یک از آنها باید شیوه پخت مخصوصشان را یاد بگیرید. ما در این مقاله میخواهیم درباره طرز تهیه انواع آن و نکات مهم درباره آن صحبت کنیم.
طرز تهیه انواع آش بدون گوشت
در بین انواع آشها، آشهای بدون گوشت محبوبیت زیادی دارند. طرز تهیه آش بدون گوشت ماش را در ادامه توضیح میدهیم:
- برنجهای نیمدانه را بدون نمک بخیسانید.
- پیازها را تفت دهید.
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویهکاری را اضافه کنید و تفت دهید.
- ماشها را به ظرف اضافه کنید و ۲ و نیم کاسه آب بریزید.
- درب قابلمه را بگذارید و حدود نیم ساعت زمان دهید تا ماش نیمپخت شود.
- برنجها را به ظرف اضافه کنید و بگذارید مواد حدود یک ساعت پخته شوند.
- سبز آش (شوید، ترخون و کمی مرزه) را با سبز ملر کوهی داخل مواد بریزد و هم بزنید. ۴ دقیقه فرصت دهید تا مواد پخته شوند.
- حدود نیم ساعت آخر مراحل پخت رشته آش را به مواد اضافه کنید.
انواع غذاهای خوشمزه مثل آش ماش در منوی غذای سازمانی ناریجه پیدا میشود؛ بنابراین میتوانید از این مجموعه اقدام به سفارش غذای کارمندان خود کنید.
طرز تهیه انواع آش و سوپ
آش بلغور گندم از جمله خوشمزهترین آش و سوپهای ایرانی است که طرز تهیه آن را در ادامه میآوریم:
- پیازها را سرخ و بلغورها را با عدسها به آن اضافه کنید.
- برنج و سبزی را به مواد اضافه کنید.
- زیر شعله را کم کنید تا مواد جا بیفتد.
- غذا را با نعناع داغ یا سیر داغ سرو کنید.
طرز تهیه انواع آش زمستانی
انواع دستور پخت آش زمستانی عبارتند از:
آش رشته
- حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
- روز بعد حبوبات را همراه با سبزی آش داخل قابلمه بپزید.
- پیازها را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع تفت دهید و به قابلمه اضافه کنید.
- در اواخر مراحل پخت رشتهها را به آش اضافه کنید.
آش بادمجان
- حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
- بلغور را بپزید.
- ۲ حبه سیر لهشده را همراه با بامجانهای خردهشده مکعبی، نخود، لوبیا، نمک و زردچوبه به مواد اضافه کنید.
- یک پیاز را سرخ کنید و نیمی از را داخل آش و نیمی دیگر را برای تزئین نگه دارید.
طرز تهیه انواع آش های ایرانی
دستور پخت انواع آش ایرانی عبارتند از:
آش شله قلمکار
- حبوبات را از شب قبل بخیسانید و جداگانه بپزید. نخود و لوبیا را همراه با آبگوشت بپزید.
- پیاز را سرخ و حبوبات را با آب، نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید.
- حبوبات خیسخورده را همراه با ادویهجات و پیاز روی حرارت بگذارید تا پخته شوند.
- گوشتهای پختهشده را ریش ریش کنید و حبوبات را کنار بگذارید.
- ۲ پیاز دیگر را خلالی سرخ کنید.
- سبزی، بلغور گندم و برنج نیمدانه را به قابلمه اضافه کرده و آب زیادی داخل آن بریزید.
- بعد از پخت کامل مواد گوشت ریشریش را بههمراه حبوبات داخل قابلمه بریزید.
- برای لهکردن حبوبات در این مرحله میتوانید از گوشتکوب برقی استفاده کنید.
آش سبزیجات
- سیب یا به، هویج، شلغم، کدو حلوایی، پیاز، بلغور گندم، شوید و گشنیز را روی حرارت گاز با آب بپزید.
- پودر گیاهان مرزنجوش، پرسیاوشان، ختمی و زوفا را نیز در آخر به غذا اضافه کنید.
- برای مقویترشدن غذا پیشنهاد میدهیم که کمی گوشت بدون چربی یا جوجه خروس محلی داخل قابلمه بریزید.
طرز تهیه انواع آش دوغ
از جمله بهترین روشهای تهیه آش دوغ عبارت است از:
- آرد، گوشت چرخکرده و نمک را ترکیب کرده و مواد را ورز دهید. حالا یک گلوله گوشت کوچک را از مواد جدا و قلقلی کنید.
- گوشتها را سرخ کنید.
- نخودها را بپزید.
- برنج، یک قاشق غذاخوری آرد و تخم مرغ را با هم ترکیب کنید. دوغ را نیز به این ترکیب بیفزایید.
- مواد را روی گاز بگذارید و مداوم هم بزنید.
- سبزیهای آش (تره، شوید، اسفناج، گشنیز و سیره تازه) را به مواد بیفزایید.
- زیر شعله را کمتر کنید.
- کوفتهها و نخودها را به مواد اضافه کنید.
- نمک، فلفل و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و بگذارید غذا جا بیفتد.
طرز تهیه انواع آش جو
طرز پخت آش جو خوشمزه عبارت است از:
- حبوبات خیسخورده را با پیاز، گوشت، فلفل و زردچوبه بپزید.
- گوشت را ریشریش کنید.
- در این فاصله عدسها را بخیسانید.
- عدس و بلغور جو را با برنج نیمدانه به مواد آش اضافه کنید.
- ترهها را بریزید و هم بزنید.
- ۲ پیاز را با نمک، فلفل، زردچوبه و روغن بهشکل خلالی سرخ کنید.
- در ۱۰ دقیقه آخر یک کاسه آش را بردارید و خوب له و به مواد اضافه کنید.
- یک پیاز را سرخ و از آن بهعنوان پیاز داغ استفاده کنید.
- حبوبات (جو پوست کنده و ماش) را از شب قبل بخیسانید.
- برنج را کمی قبل از شروع پخت خیس کنید.
- حبوبات را در ظرفی بپزید.
- سبزیهای خردشده را با زرشک، نمک و فلفل به غذا اضافه کنید.
- در اواخر مراحل پخت روغن زیتون، آبغوره و گلپر را به غذا اضافه کنید.
طرز تهیه انواع آش با کشک
با جستجوی دستور پخت انواع آش، به طرزتهیه آش کشک میرسیم. برای تهیه آش کشک طبق این مراحل پیش بروید:
- حبوبات را با بلغور، گندم و برنج از شب قبل بخیسانید.
- حبوبات را با بلغور، گندم و برنج بپزید.
- پیاز را با زردچوبه و روغن تفت دهید.
- سیرها را به مواد اضافه کرد و تفت دهید.
- مواد حبوبات همراه با بلغور و برنج را داخل سیر و پیاز بریزید و آب اضافه کنید.
- کشکها را با آب ولرم باز کنید.
- سبزیها را داخل آش بریزید.
- کشک را داخل مواد بریزید و ۳۰ دقیق مواد را بپزید.
- ادویه دلخواه را به مواد اضافه کنید.
- بعد از غلیظشدن آش غذا آماده است.
طرز تهیه انواع آش دندونی خوشمزه
طرز تهیه آش دندونی به این ترتیب است:
- گندم را خیس کنید.
- حبوبات را بشویید و از شب قبل بخیسانید. هر چند ساعت یک بار آب حبوبات را عوض کنید.
- باقلا و سنگک را جداگانه بپزید و به گندم اضافه کنید.
- نصف پیاز داغ و زردچوبه را در اوایل مراحل پخت و مابقی را در اواخر پخت اضافه کنید.
- شعله را کم کرده و اجازه دهید آش به مدت ۲ ساعت بپزد.
طرز تهیه انواع آش، خوشمزه و خوردنی
با یادگیری طرز تهیه انواع آش میتوانید این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
آش از جمله محبوبترین غذاهای ایرانی است که حتی برخی از شرکتهای تهیه غذای سازمان آن را تهیه میکنند. شما میتوانید برای سفارش غذای شرکتها از منوی غذای شرکتی ناریجه استفاده کرده یا آش خوشمزهای بپزید و تمام کارمندان را دعوت به خوردن آش کنید.
سوالات متداول
بهترین آشهای ایرانی چیست؟
شله قلمکار
آش سبزیجات
بهترین آش با کشک چیست؟
آش کشک
حبوبات آش چه هستند؟
لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، نخود و ماش
بهترین آش دوغ چه نام دارد؟
آش دوغ اردبیل
سبزیهای آش چه هستند؟
تره، شوید، اسفناج، گشنیز و سیر تازه