شناسهٔ خبر: 70076100 - سرویس علمی-فناوری
منبع: فرارو | لینک خبر

خرچنگ‌ها هم درد می‌کشند!

دانشمندان مدت‌هاست درمورد مفهوم احساس درد بحث می‌کنند و سال‌های اخیر، برخی محققان استدلال کرده‌اند ممکن است ماهی‌ها، دوزیستان و اختاپوس‌ها نیز به محرک‌های مضر در سطح شناختی واکنش نشان دهند؛ برای مثال، اوایل سال جاری میلادی، تحقیقی نشان داد خرچنگ‌های ساحلی در مواجهه با شوک‌های الکتریکی و نور‌های روشن علائمی از اضطراب را نشان می‌دهند و یاد می‌گیرند به‌مرور از این محرک‌ها اجتناب کنند.

صاحب‌خبر -

برای اولین بار دانشمندان نشان دادند که مغز خرچنگ‌های ساحلی می‌تواند درد را پردازش کند.

به گزارش دیجیاتو، اغلب در رستوران‌های غذاهای دریایی خرچنگ‌ها را زنده‌زنده داخل آب‌جوش می‌ریزند تا پخته شوند؛ سال‌هاست حامیان حقوق حیوانات و دانشمندان درگیر این سؤال بوده‌اند که خرچنگ‌ها درد می‌کشند و چنین روش پختی صحیح است یا خیر. اکنون محققان در پژوهش جدیدی تأیید کردند خرچنگ‌ها هم درد را تجربه می‌کنند.

براساس گزارش ScienceAlert، دانشمندان نشان دادند مغز خرچنگ‌های ساحلی (Carcinus maenas) بسته به شدت و محل آسیب، می‌تواند درد را پردازش کند؛ به‌عبارتی این سخت‌پوستان اگرچه ظاهر پوست سختی دارند، از درون ممکن است حساس‌تر از چیزی باشند که تصور می‌کنیم.

خرچنگ‌ها هم درد می‌کشند!

تجربه خرچنگ‌ها از درد

دانشمندان مدت‌هاست درمورد مفهوم احساس درد بحث می‌کنند و سال‌های اخیر، برخی محققان استدلال کرده‌اند ممکن است ماهی‌ها، دوزیستان و اختاپوس‌ها نیز به محرک‌های مضر در سطح شناختی واکنش نشان دهند؛ برای مثال، اوایل سال جاری میلادی، تحقیقی نشان داد خرچنگ‌های ساحلی در مواجهه با شوک‌های الکتریکی و نورهای روشن علائمی از اضطراب را نشان می‌دهند و یاد می‌گیرند به‌مرور از این محرک‌ها اجتناب کنند.

همچنین حتی حیواناتی با سیستم عصبی اولیه می‌توانند به محرک‌های دردناک پاسخ دهند و یاد بگیرند از آنها دوری کنند. این قابلیت برای بقا مهم است اما این واکنش‌ها معمولاً ناخودآگاه هستند و سیستم عصبی محیطی آنها را ایجاد می‌کنند. به‌عبارت دیگر، تشخیص «آگاهانه» آسیب نیاز به یکپارچگی سیستم عصبی متمرکز دارد و محققان اکنون نشان داده‌اند این امر در خرچنگ‌های ساحلی امکان‌پذیر است.

در این پژوهش، فعالیت سیستم عصبی خرچنگ با استفاده از ابزاری مشابه الکتروانسفالوگرام (EEG) که فعالیت الکتریکی مغز انسان را از جمجمه ثبت می‌کند، بررسی شد. محققان الکترودهایی روی پوسته خرچنگ‌ها قرار دادند و آزمایش استاندارد درد را روی آنها انجام دادند.

هنگامی که نوعی سرکه با اسیدیته متفاوت روی بافت‌های نرم اطراف بدن چندین خرچنگ مالیده شد، دانشمندان دریافتند گیرنده‌های درد در سیستم عصبی محیطی به بخش‌هایی از مغز سیگنال می‌دهد. هرچه غلظت اسید نیز بیشتر باشد، پاسخ سیستم عصبی مرکزی خرچنگ بیشتر می‌شود. وقتی خرچنگ‌ها با محرک مکانیکی دردناکی به‌جای محرک‌های شیمیایی تحت فشار قرار گرفتند، سیستم عصبی مرکزی آنها دامنه فعالیت الکتریکی بالاتری را نشان داد.

درکل، باید مطالعات بیشتری برای روشن‌ شدن جزئیات تجربه درد در خرچنگ‌ها انجام شود اما محققان امیدوارند پژوهش آنها شود آشپزها هنگام پخت خرچنگ‌ها به این سخت‌پوستان درد اضافه‌ای تحمیل نکنند.

یافته‌های این پژوهش در Biology منتشر شده است.