شناسهٔ خبر: 70052830 - سرویس علمی-فناوری
منبع: طرفداری | لینک خبر

اگر می‌خواهید لاغر شوید، کیمچی بخورید

صاحب‌خبر -

طرفداری تایمز | تحقیقات و ازمایش‌ها نشان داده‌اند که کیمچی می‌تواند حدود 32 درصد از چربی بدن را کاهش دهد.

 بر اساس مطالعات و کارآزمایی‌های بالینی مختلف نشان‌داده‌شده است که کیمچی چربی بدن را کاهش می‌دهد و سلامت روده را بهبود می‌بخشد. این تأثیرات نشان می‌دهد کیمچی می‌تواند به‌عنوان یک استراتژی غذایی برای مقابله با چاقی عمل کند.

 چاقی به یک اپیدمی جهانی تبدیل شده است و تقریباً ۱۶ درصد از جمعیت جهان یا حدود ۸۹۰ میلیون نفر از این بیماری رنج می‌برند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) چاقی را به‌عنوان یک مسئله مهم سلامتی به رسمیت شناخته و بر اثرات مضر آن بر کیفیت زندگی و سلامت کلی افراد تأکید دارد.

مؤسسه جهانی کیمچی در کره جنوبی مجموعه‌ای از مقالات در مجلات بین‌المللی در مورد اثرات ضد چاقی کیمچی منتشر کرده است. این مقالات، بر اساس مطالعات تحقیقاتی مصرف منظم کیمچی، یک غذای تخمیر شده سنتی کره‌ای، چربی بدن را کاهش می‌دهد و ممکن است به‌عنوان یک استراتژی رژیم غذایی برای مبارزه با چاقی باشد.

چاقی یک بیماری چندعاملی است و پیشگیری و مدیریت آن مستلزم آگاهی از تعاملات پیچیده زیربنایی آن و اتخاذ یک رویکرد کامل است. پاتوفیزیولوژی شامل تعداد زیادی از عوامل ژنتیکی، فیزیولوژیکی و محیطی است که باعث افزایش مصرف غذا و اشتها می‌شود و خطر چاقی را برای افراد مستعد افزایش می‌دهد.

 پیدمی چاقی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های بهداشت عمومی قرن است و شیوع آن همچنان در سطح جهانی روبه‌افزایش است. چاقی که با بیش از ۶۰ بیماری همراه و حداقل ۱۲ نوع مختلف سرطان مرتبط است، بار سلامتی و اقتصادی قابل‌توجهی را بر افراد مبتلا و همچنین بر پایداری سیستم‌های بهداشت عمومی در تمام نقاط جهان تحمیل می‌کند.

هدف از مدیریت چاقی چیست؟

مدیریت چاقی و اضافه‌وزن بر سه هدف اصلی استوار است:

  • کاهش وزن بدن
  • حفظ وزن جدید و جلوگیری از عود یا بازیابی وزن ازدست‌رفته
  • مدیریت تغذیه و پیشگیری از کمبودهای غذایی

 کیمچی چیست؟

کیمچی یک غذای سنتی کره‌ای است که با سبزی‌ها نمک‌زده و تخمیر شده درست می‌شود. معروف‌ترین کیمچی، کیمچی بائچو است و با کلم ناپا، نمک، سیر، زنجبیل، پیازچه، سس ماهی و گوچوگارو (فلفل کره‌ای) درست می‌شود که به آن طعم تند و رنگ قرمز می‌دهد. چیزی که کیمچی را خاص می‌کند این است که سبزی‌ها ابتدا شور و بعد ترش شده و سپس تخمیر می‌شوند. گذراندن این سه مرحله طعم متمایز کیمچی را ایجاد می‌کند.

 «کیمچی» برای اشاره به همه کیمچی‌های سبزیجات استفاده می‌شود. برخی از نمونه‌های دیگر کیمچی سبزیجات عبارت‌اند از kkakdugi (تربچه)، oi sobagi (خیار) و کیمچی Kkaennip (برگ پریلا). همه کیمچی‌ها با گوچوگارو ساخته نمی‌شوند و بنابراین رنگ قرمز ندارند.

به طور کلی، کیمچی ترش، تند و شور است، اما طعم آن بسته به نوع سبزیجات و ادویه‌های استفاده شده متفاوت است. کیمچی معمولاً ترد است اما بسته به سبزی می‌تواند متفاوت باشد. هر چه کیمچی بیشتر تخمیر شود، طعم و عطر بهتری دارد.

به گفته دانا آنجلو وایت، متخصص تغذیه، ازآنجایی‌که کیمچی از طریق تخمیر ساخته می‌شود، پروبیوتیک‌هایی تولید می‌کند که به میکروبیوم سالم روده و به هضم و ایمنی کمک می‌کند. نصف پیمانه کیمچی حاوی حدود ۳۰ کالری است.

یافته‌های تحقیقات در مورد فواید سلامتی کیمچی

تحقیقات جدید در مورد اثرات کیمچی بر چاقی شواهد قانع‌کننده‌ای از اثربخشی آن را نشان داده‌اند. آزمایش‌های پیش‌بالینی در مدل‌های حیوانی چاق، کاهش قابل‌توجه ۳۱.۸ درصدی در چربی بدن را در میان افرادی که از رژیم کیمچی تغذیه می‌کردند، نشان داد.

علاوه بر این، تجزیه‌وتحلیل گسترده داده‌های جمع‌آوری‌شده در طول ۱۳ سال نشان داد که مصرف مناسب کیمچی با کاهش ۱۵ درصدی شاخص توده بدنی (BMI) و کاهش ۱۲ درصدی در بروز چاقی در مردان میان‌سال همراه است.

طرز تهیه کیمچی

کلم چینی را به دو نیم کرده و بشویید. بعد از اینکه خشک شد لابلای برگ‌های آن نمک بپاشید و به مدت 3 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا برگ‌ها نرم شده و آب بیندازد. سپس در ظرفی آب، پودر زنجبیل، پودر چیلی، سیر، پیازچه و ترب را با هم مخلوط کنید. سپس این مواد آماده شده را لابلای برگ کلم نرم شده و آبکش شده بریزید. آن را در یک ظرف دربسته قرار داده و به مدت دو روز در دمای محیط قرار دهید. پس از آن می‌توانید آن را در یخچال نگهداری کنید. شما می‌توانید از کیمچی به عنوان ترشی در کنار غذای اصلی استفاده کنید. اگر بتوانید می‌توانید آن را با نان یا برنج نیز میل نمایید.