شناسهٔ خبر: 70050560 - سرویس اجتماعی
منبع: تسنیم | لینک خبر

اژه‌ای: قانون باید دقیق و با قابلیت اجرایی نوشته شود

رییس قوه قضاییه گفت: قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرا داشته باشد، در زمان وضع قانون باید تلاش کنیم قانونی دقیق و متناسب و قابل اجرا تدوین شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای؛ رییس قوه قضاییه امروز دوشنبه 12 آذر در نشست مسئولان عالی قضایی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: چاره‌ای جز این نداریم که دست بر دست هم دهیم و مسائل مهم را هم برای خنثی کردن همه نقشه‌های دشمن از جمله تحریم‌های ظالمانه و هم برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های داخلی بکاربندیم.
‌اژه‌ای افزود: راهی نداریم به جز اینکه به ظرفیت‌های داخلی و استعدادها و منابع داخلی خود تکیه کنیم و با همین داشته‌ها، مشکلات مردم و مسائل را حل کنیم.

رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: تجربه کرده‌ایم که نه‌تنها در طول این چهل و چند ساله بلکه پیش‌تر از آن هم چشم داشتن به بیگانگان و دشمن، شکست خورده است و امروز باید دست در دست هم با توفیق حضرت حق و همکاری مردم مجاهد، مسلمان و انقلابی مشکلات را حل کنیم و این موضوع نیاز به همفکری و وفاق بیشتر دارد.

رییس عدلیه در بخشی از سخنان خود با اشاره به حمایت‌های آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی گفت:‌ امروز هر چه فریاد داریم باید بر سر آمریکا و باند کودک کش رژیم صهیونیستی بزنیم. این باند آدم‌کش صهیونیست با حمایت آمریکای جنایتکار و برخی دول غربی به جنایت‌های خود ادامه می‌دهند. بر همه مسلمانان و مسئولان جمهوری اسلامی است که این جنایتکاران و ترفندهای آنان و عوامل داخلی آنها را شناسایی کنیم و در مقابل آنها بایستیم.

وی افزود: ترفندهای دشمن این است که امروز دل مردم را خالی کنند؛ در بین صفوف مسلمانان، مؤمنان، رزمندگان افتراق و جدایی ایجاد کنند. یکی از طرح‌ها و برنامه‌ها و راهبردهای دشمن این است که از داخل مسائلی را به وجود بیاورد و اگر هر اقدامی احیاناً از خارج بخواهد انجام دهد، امیدش این است که مسائل از داخل ایجاد شود.

اژه‌ای اظهار کرد:‌ امروز نقشه‌های دشمن این است که نسبت به ارزش‌های ما، ارزش‌های انقلاب اسلامی، احکام مشخص اسلام، ارزش‌های دینی را در نزد افکار عمومی احیاناً کمرنگ کنند و بر ضد ارزش‌های اسلام و انقلاب اسلامی آنها را آرام آرام ترویج کنند.

امید دشمن به مسائلی است که از داخل شروع شود

رییس قوه قضاییه اضافه کرد: امید دشمن به مسائلی است که از داخل شروع شود. وظیفه ما برای شناخت دقیق از دشمن و عوامل داخلی دشمن، سنگین است.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: امروز بسیاری از دهک‌های پایین، حقوق بگیران، کارمندان، کارگران گرفتار و سختی دارند؛ ما مسئول هستیم، شما مسئول هستید، دولت مسئولیت بسیار سنگینی در این زمینه دارد.

رییس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه مسئله اقتصاد و معیشت مردم مهم‌ترین و محوری‌ترین مسائل است، افزود: نمایندگان از همه مشکلات کشور مطلع هستند و امروز گرفتاری مردم در مسائل اقتصادی بسیار اساسی و مهم است و باید ببینیم که چطور می‌توان این مسائل را حل کرد.

اژه‌ای افزود: اینکه گفته شود ناترازی‌هایی وجود دارد و بگردیم تا مقصر را پیدا کنیم و به گردن دیگری بیندازیم، درست نیست بلکه درس گرفتن از آسیب‌ها بسیار خوب است اما باید ببینیم چگونه می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم؛ آیا امروز می‌توان همه مشکلات اقتصادی کشور را با تصدی‌گری دولت حل کرد؟ نمی‌توانیم. باید عدالت در همه عرصه‌ها ایجاد شود و این بدون هماهنگی و همفکری یکدیگر حل نمی‌شود.

قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرا داشته باشد

رییس قوه قضاییه با اشاره به مسأله عفاف و حجاب گفت:‌ عفاف و حجاب امروز بدون تردید به وضعی که اکنون در برخی خیابان‌ها دیده می‌شود به هیچ وجه و با هیچ منطقی درست نیست و باید برای آن فکری داشته باشیم. قانونی وضع شده که باید ابلاغ و اجرا شود و اگر کم و کاستی دارد و نیاز به اصلاح وجود دارد باید نمایندگان مجلس آن را اصلاح کنند و وحی منزل نیست همچنین چنانچه نیاز به تفسیر وجود دارد و ابهامی دارد هم مجلس باید این اقدام را انجام دهد.

اژه‌ای با تأکید بر اینکه باید مسائل اجتماعی و امنیتی را مهم بشماریم، افزود: یکی از مسائل مهمی که می‌تواند جلوی بسیاری از اختلافات، خودکامگی و مشکلاتی را بگیرد، این است که همه قانونمدار باشیم و قانون فصل‌الخطاب باشد.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرا داشته باشد همچنین در زمان وضع قانون باید تلاش کنیم تا قانونی دقیق و متناسب و قابل اجرا تدوین شود، اما اگر قانونی وضع شد همه باید ملتزم به قانون باشیم. ممکن است قوه قضاییه و قوه مجریه ایرادی به قانون داشته باشند اما وقتی قانون ابلاغ و لازم‌الاجرا شد همه باید به آن ملتزم باشند و اگر همه ما به‌ویژه کارگزاران نظام در همه قوا و بعد از آن همه مردم ملاک و معیار را در بسیاری از مسائل قانون قرار دهیم، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد و اگر مشکلی به وجود بیاید سریع‌تر می‌توان حل کرد.

ترک فعل به صورت مطلق، جرم نیست

رییس دستگاه قضا در ادامه اظهار کرد: ترک فعل به صورت مطلق، جرم نیست اما چنانچه یک ترک فعل موجب تضییع حق به صورت مستقیم و بدون واسطه شود می‌تواند در زمره جرم تلقی شود در در موارد دیگر ممکن است آن ترک فعل در زمره تخلفات باشد.

رییس عدلیه گفت: همه گزارش‌هایی که از کمیسیون اصل 90 و صحن علنی مجلس واصل می‌شود به دقت در قوه قضاییه مورد بررسی قرار می‌گیرند البته ممکن است برخی از گزارش‌های کمیسیون اصل 90 که مبتنی بر شکایات مردمی است، پس از رسیدگی و بررسی در مراجع قضایی منتهی به اثبات اتهام نشود همچنین برخی از گزارش‌های دریافتی در این خصوص مستند قانونی نیز ندارند.

اژه‌ای خاطرنشان کرد: در حوزه پرونده‌های کثیرالشاکی که یکی از دغدغه‌های مردم و نمایندگان آنها است، اهتمام قوه قضاییه در وهله نخست پیشگیری از شکل‌گیری چنین پرونده‌هایی است و چنانچه این پرونده‌ها شکل گرفت، هدف اصلی شناسایی اموال متهمان و استرداد وجوه مالباختگان است.

این خبر می‌افزاید؛ رییس قوه قضاییه در پایان سخنانش در نشست مشترک قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به هر میزان که تعامل میان سه قوه بیشتر باشد تفاهم‌ها و اشتراک نظرات برای حل مسائل مردم و کشور میسرتر خواهد بود.

اژه‌ای افزود: میان قوای قضاییه و مقننه در دوره گذشته مجلس تفاهم‌نامه‌ای منعقد شد و سپس نسبت به تکمیل آن اهتمام داشتیم و اعتقاد داریم که حول محور این تفاهم‌نامه و سایر راهکارهای افزایش تعاملات و تفاهمات می‌توانیم پیرامون مسائل کشور و مردم، با مجلس به یک اشتراک نظر نائل شویم.

رییس دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره قانون چک گفت: قوانینی از این دست با هدف کاستن از مسائل و مشکلات مردم و کشور تدوین می‌شوند؛ قانون چک نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ قانون چک مبتنی بر کاستن از مسائل و مشکلات بانک‌ها و دارندگان و صادرکنندگان چک و اصلاح رویه‌های موجود در این قضیه تدوین شده است.

تعاملات قوای قضاییه و مقننه در سطح استانی تقویت شود

امین‌حسین رحیمی؛ وزیر دادگستری نیز در این جلسه با اشاره به تعامل و همکاری مثال‌زدنی میان قوای سه گانه در دوره کنونی، گفت: قوه قضاییه در دوره تحول و تعالی، همکاری و تعامل حداکثری با دولت و مجلس را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود: تفاهم‌نامه همکاری میان قوای قضاییه و مقننه که در دوره مجلس یازدهم منعقد شده بود در مجلس دوازدهم نیز تجدید شد؛ حجت‌الاسلام  محسنی‌اژه‌ای در دوره مجلس یازدهم با همه کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها دیدار داشتند و در دوره مجلس دوازدهم نیز تا به امروز با اعضای چهار کمیسیون خانه ملت دیدار کرده‌اند. اخیراً با پیشنهاد معاون اول قوه قضاییه کارگروهی از معاون اول رئیس‌جمهور، نایب رئیس اول مجلس، معاون اول قوه قضاییه و وزرا تشکیل شده است.

وزیر دادگستری گفت: امروز تعامل قوای قضاییه و مقننه در سطوح بالا بسیار خوب است ولکن باید با اتخاذ سازوکارهایی تلاش شود تا این تعاملات در سطوح استانی و شهرستانی نیز تقویت شوند.

رحیمی گفت: نمایندگان مجلس از طریق ارتباط با روسای کل دادگستری استان‌های حوزه انتخابیه خود و همچنین با مراجعه به دفتر قوه قضائیه در خانه ملت، می‌توانند مطالب، نقطه‌نظرات و مشکلات مردم را به استماع مقامات عدلیه برسانند.

انتهای پیام/