شناسهٔ خبر: 70027518 - سرویس ورزشی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اسبقیان: اساسنامه فدراسیون‌ها نیاز به بازنگری دارد

معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: اساسنامه فدراسیون‌ها و آیین نامه انتخابات نیاز به بازنگری دارد.

صاحب‌خبر -


به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما، محمد شروین اسبقیان که در جمع اعضای کمیته ورزش حزب موتلفه اسلامی سخن می‌گفت با اشاره به موضوع سرپرستی در برخی فدراسیون‌های ورزشی افزود: در کمتر از یک سال گذشته ۱۸ فدراسیون با سرپرست اداره می‌شد که با حمایت و تاکید وزیر وقت ورزش و تداوم آن در وزارت احمددنیا مالی انتخابات ۱۶ فدراسیون را بدون حرف و حدیث برگزار کردیم.

وی افزود: در خیلی از مواقع برخی به غلط نوشتند فلانی به واسطه تخلفاتشدر برگزاری انتخابات برخی فدراسیون‌ها دادگاهی خواهد شد، حال آنکه تخلفی در کار نبوده وبیان چنین مواردی آن هم از یک منبع رسمی جای تعجب داشت.

اسبقیان ادامه داد: مسئله کاملا طبیعی است و سازمان بازرسی به حکم وظیفه، خواهان توضیحات در خصوص پاره‌ای ابهامات شده بود که ما هم توضیحات لازم را ارائه کردیم. بنا بر این نه تفهیم اتهامی در کار بوده و نه دادگاهی در کار است.

وی افزود:همه ما باید پایبند قانون باشیم. وقتی دیوان عدالت رای به درستی انتخابات سوارکاری داده ما هم ملتزم به قانون هستیم. در ارتباط با بولینگ و بیلیارد مطابق بخشنامه معاون اول رییس جمهور، اگر پس از یک ماه جواب استعلام وصول نشود، مطابق بخشنامه معاون اول رییس جمهور مثبت تلقی می‌شود و انتخابات برگزار می‌شود. این امر در ارتباط با فدراسیون مذکورانجام شد. عده‌ای انتقاد می‌کنند چرا برخی انتخابات به تعویق می‌افتد، اطمینان داشته باشید در این رابطه مواردی هست که ما را ناگزیر می‌کند به جهت رعایت آن موارد و برگزاری انتخابات بدون شک و شبهه کوتاه زمانی تامل کنیم.

معاون توسعه قهرمانی وزارت ورزش درباره با گماردن سرپرست در راس فدراسیون‌ها و بازتاباین امر تصریح کرد: قانون حکم می‌کند تحت شرایطی می‌توان برای فدراسیون‌ها سرپرست تعیین کرد از جمله اینکه رییس فدراسیون سه ماه غیبت داشته باشد یا فوت کند. همچنین اگر رییس فدراسیون استعفا کرده باشد یا پس از پایان چهار سال، مراجع نظارتی نسبت به ادامه کار وی نظر مثبت نداشته باشند.

در صورت بروز این موارد، سرپرست موقت تعیین می‌شود تا مقدمات انتخابات و تعیین رییس جدید را فراهم کند. دوره سرپرستی هم کوتاه خواهد بود و سرپرست طی این مدت حق عزل و نصب و حضور در انتخابات را ندارد. از آنجایی که برگزاری انتخابات عادلانه یک اصل است لذا باید تلاش کنیم تا این امر به عینه محقق شود. بدیهی است اگر تمام امکانات در اختیار یک نفر باشد و دست او برای چیدمان نفرات مجمع باز باشد نقض انتخابات عادلانه خواهد بود.

اسبقیان در ادامه اشاره کرد: فکر می‌کنم نیاز باشد کارگروهی متشکل از کارشناسان، اساسنامه فدراسیون‌ها و آیین نامه انتخابات را مورد بازنگری قرار دهند. تعدادی از فدراسیون‌ها ادعا می‌کنند اساسنامه مستقل دارند در حالیکه این اساسنامه‌ها بدون نظر وزارت ورزش تنظیم شده است. برخی ازهمین فدراسیون‌ها دوست دارند انتخابات خود را نه با اساسنامه مصوب دولت و هماهنگی وزارت ورزش بلکه با هماهنگی فدراسیون جهانی برگزار کنند. از آنها خواستیم یک نسخه از اساسنامه ادعایی خود را به وزارت ورزش ارسال کنند، اما هنوز این کار را انجام نداده اند. سئوال من این است که آیا این فدراسیون‌ها نباید با مسئولین بالا دستی هماهنگ باشند؟
اسبقیان در پاسخ به این پرسش که با توجه به مدال آوری تنها دو رشته در المپیک راهبرد مسئولین ورزش برای برون رفت از این وضعیت چیست، تاکید کرد: برای این منظور برگزاری جلسات تخصصی مشترک با مسئولین کمیته ملی المپیک در دستور کار قرار گرفته، ستاد رشته‌های پایه و پر مدال را هم تشکیل داده ایم. آمایش سرزمینی را هم با جدیت دنبال می‌کنیم. انجام همه این موارد برنامه ریزی شده تا بتوانیم غیر از رشته‌هایی که هموارهمدال کسب می‌کنیم در سایر ورزش‌ها هم به مدال برسیم. قبلا هم تاکید کرده ام حضور ما باید در المپیک لس آنجلس قدرتمندانه باشد و در آنجا شاهد کسب مدال‌های خوش رنگ و برافراشته شدن پرچم مقدس کشورمان باشیم.

وی در پایان تاکید کرد: در وزارت ورزش نسبت به مبارزه با فساد اعتقاد راسخ وجود دارد. مبارزه با دوپینگ خط قرمز ورزش است و در اینکهاشاعه مبانی فرهنگی موجب ارتقا اخلاق در ورزش می‌شود تردیدی نیست. همه این موارد در کنار توجه به امور فنی رشته‌های مختلف پیشرفت ورزش را تضمین خواهد کرد.