شناسهٔ خبر: 70017653 - سرویس اقتصادی
منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

چشم‌انتظاری بورس‌بازان برای انتشار داده‌های تورمی آمریکا؛

عقب‌نشینی فعالان بازار کالایی و زیان کامودیتی‌ها در یازدهمین ماه ۲۰۲۴

اغلب کامودیتی‌ها با محوریت فلزات گرانبها در ماه نوامبر بازدهی منفی را به ثبت رساندند؛ ضمن اینکه احتمال وضع تعرفه بر بازار فلزات از سوی آمریکا، زمینه‌ساز عقبگرد قیمتی در این بخش است، اما با این وجود، معامله‌گران چشم‌انتظار نشست‌های آتی در چین از نوسان قیمت قابل ملاحظه اجتناب می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در بازه زمانی منتهی به ۲۹ نوامبر طلا ۴.۶ درصد، نقره ۹ درصد، مس ۵.۶ درصد، قلع ۹ درصد، آلومینیوم ۰.۶ درصد و سنگ آهن‌وارداتی به چین ۱.۵ درصد ارزان شدند؛ این در حالی بود که طی بازه یک ماهه منتهی به روز جمعه ۲۹ نوامبر، هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینتر مدیت افزایش ۰.۰۳ درصدی و هر بشکه نفت برنت رشد ۰.۳ درصدی را به ثبت رساندند.

بازارهای کالایی تحت تاثیر سیگنال‌های متنقاضی از سوی غرب و شرق در نوسان هستند؛ در حالی که دونالد ترامپ، نامزد پیروز ریاست جمهوری آمریکا بیش از آغاز دوره ریاست جمهوری خود از بازگرداندن تعرفه بر بازار فلزات سخن گفت، فعالان بازارهای کالایی چشم‌انتظار اقدامات حمایتی دولت چین از این بخش هستند.

فلزات برای آمریکایی‌ها گران می‌شوند

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا قصد دارد تعرفه سنگین 25 درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک و همچنین تعرفه 10 درصدی بر واردات از چین اعمال کند.

این سه کشور مجموعا 41 درصد از حجم واردات مواد معدنی و فلزی را به کشور آمریکا تشکیل می‌دهند؛ ضمن اینکه آمریکا طلا، نقره، فولاد، آلومینیوم و سایر فلزات اساسی را از 3 کشور اعلام شده وارد می‌کند.

این تصمیم در حالی که بر بازار صادراتی کشورهای مبدا اثر منفی برجای می‌گذارد؛ با اختلال در زنجیره تامین صنایع آمریکایی، هزینه تولید فلزات در این کشور را نیز بالا می‌برد.

در حالی که احتمال وضع تعرفه از سوی آمریکا بر واردات محصولات معدنی و فلزی سیگنال قیمتی منفی برای این محصولات در میان مدت به همراه دارد؛ فعالان بازار چشم‌انتظار افزایش محرک‌های اقتصادی چین با هدف رشد تقاضا برای این محصولات هستند.

از سوی دیگر، در صورتی که دولت پکن مطابق گمانه‌زنی‌ها محرک‌های جدیدی برای حمایت از رشد اقتصادی وضع کند، تاثیر بالقوه تعرفه‌های ترامپ در بازار جهانی فلزات خنثی می‌شود.

مس به‌ عنوان فلزی که پیشران سایر فلزات اساسی در نوسان قیمتی است؛ در روز جمعه 29 نوامبر در معاملات آتی کامکس آمریکا با قیمت 4 دلار و 8 سنت به ازای هر پوند به فروش رفت؛ درحالی که این فلز در روز پایانی هفته 0.37 درصد گران شد، بازده هفتگی آن منفی 0.1 درصد و بازده ماهانه آن منفی 5.6 درصد شد.

در حالی که تصمیم تعرفه ای آمریکا سیگنالی منفی برای فلزات به همراه داشت؛ فعالان بازار چشم‌انتظار برگزاری نشست دفتر سیاسی حزب کمونیست چین و همچنین کنفرانس مرکزی کار اقتصادی در اوایل دسامبر هستند؛ نتایج این نشست‌ها می‌تواند چشم‌انداز آتی فلزات را نمایان کند.

طی هفته پایانی ماه نوامبر شاخص دلار آمریکا تضعیف شد؛ این موضوع حامی رشد قیمت مس و سایر فلزات اساسی بود؛ با این وجود در بازه ماهانه شاخص دلار افزایشی 2 واحدی داشته و بنابراین تضعیف قیمت‌ها در ماه نوامبر منطبق با نوسان شاخص دلار بوده است.

کم‌محلی نفت به تنش نظامی

در آخرین روز کاری ماه نوامبر هر بشکه نفت برنت کانال قیمتی 73 دلاری را از دست داد و با قیمت 72 دلار و 38 سنت معامله شد؛ به این ترتیب بازده هفتگی این محصول منفی 3.7 درصد شد؛ با این وجود این محصول در بازه ماهانه رشدی 0.3 درصدی را به ثبت رساند؛ در حالی که زمان کوتاهی از توافق آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان می‌گذرد، اخباری مبنی بر زیرپا گذاشته شدن آتش‌بس از سوی طرفین آن مخابره شده است.

در عین حال روسیه اوکراین را به حمله موشکی با کلاهک هسته‌ای تهدید کرده است. افزایش ریسک تنش در منطقه، ریسک رشد قیمت نفت را مطرح کرده است؛ با این وجود فعالان بازار نفت ترجیح داده‌اند تا زمان برگزاری نشست اوپک پلاس و تصمیم‌گیری در خصوص افزایش یا کاهش تولید از واکنش به قیمت‌ها اجتناب کنند.