شناسهٔ خبر: 70016629 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

عدم اجرای کامل قوانین و مقررات حوزه اطفال و نوجوانان

رئیس کل دادگستری استان کرمان، گفت: بسیاری از قوانینی که درباره اطفال و نوجوانان وجود دارد به طور کامل انجام نمی‌شود و برخی اوقات به‌دنبال رفع تکلیف هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی صبح امروز در نشست شورای قضایی استان کرمان که در محل کانون اصلاح و تربیت ماهان برگزار شد، با تاکید بر لزوم نگاه پدرانه قضات به مددجویان کانون اصلاح و تربیت، اظهار داشت: افرادی که در کانون اصلاح و تربیت نگهداری می‌شوند، در شرایط سنی بسیار حساسی قرار دارند و قضات صادر کننده رای، به صورت مستمر در کانون اصلاح و تربیت حضور یابند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مددجویان کانون اصلاح و تربیت از نظر خانوادگی با مشکلاتی از جمله طلاق والدین، بی‌سرپرست بودن، بد سرپرست بودن و غیره روبه‌رو هستند، گفت: بسیاری از قوانین و مقررات درباره اطفال و نوجوانان وجود دارد، اما به طور کامل انجام نمی‌شوند، برخی اوقات در این زمینه دنبال رفع تکلیف هستیم و متاسفانه به اثرگذاری اقدامات نیز توجه لازم صورت نمی‌گیرد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر اینکه سازمان‌های مرتبط از جمله علوم پزشکی، بهزیستی و آموزش و پرورش باید به تکالیف و وظایف خود درباره اطفال و نوجوانان آسیب دیده و یا در معرض آسیب عمل کنند، تصریح کرد: در بسیاری از موارد به جای ورود اطفال و نوجوانان به کانون‌های اصلاح و تربیت، می‌توانیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود زمینه اصلاح و تربیت آنها را فراهم کرده و شخصیت وی را بازسازی کنیم.

وی با بیان اینکه مراقبت پس از خروج، مسئله مهمی در رابطه با تمامی زندانیان به ویژه مددجویان کانون اصلاح و تربیت است و باید در این زمینه راهکارهای لازم محقق شود، افزود: باید از نگهداری اطفال در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها حتی برای یک شب هم جلوگیری شود.

77 مددجو در کانون اصلاح و تربیت استان کرمان حضور دارند

رضا ذوالفعلی‌نژاد، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان نیز در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر 77 مددجو در کانون اصلاح و تربیت ماهان حضور دارند، اظهار داشت: از این افراد 61 نفر فاقد سابقه کیفری و 16 نفر دارای سابقه هستند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال 397 نفر ورودی به کانون اصلاح و تربیت داشتیم که 12 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است، اعلام کرد: 386 نفر نیز آزادی داشتیم که 20 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان عدم وجود بازپرسی و دادیاری ویژه اطفال در مرکز استان و شهرستان‌ها، تامین صدورهای بالا با توجه به نوع بزه مددجویان، عدم استفاده از مجازات‌های جایگزین برای نوجوانان بزهکار، نبود نهاد حمایتی برای پذیرش مددجویان بی‌سرپرست و بدسرپرست و طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده مددجویان در دادگاه‌ها را از جمله مشکلات موجود در کانون اصلاح و تربیت ذکر کرد.

افزایش تعداد قضات ویژه اطفال در استان ضروری است

رضا طالبی‌زاده، معاون قضایی دادگستری کل استان کرمان، نیز در این نشست با بیان اینکه افزایش تعداد قضات ویژه اطفال در استان ضروری است، اظهار داشت: راه‌اندازی کانون اصلاح و تربیت در جنوب استان کرمان ضروری است، زیرا پرونده‌های اطفال در این حوزه‌های قضایی به حوزه‌های همجوار می‌روند و نیاز است که در این زمینه تدبیر مناسبی صورت گیرد.

در این نشست اکبر مختاری، رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز با بیان اینکه در شهرستان کرمان دو شعبه تخصصی اطفال را داریم، بیان کرد: آمار ورودی پرونده‌های اطفال 85 تا 95 پرونده در ماه است و مجموع بازداشتی‌های افراد بین 3 تا 4 فرد است، زیرا قسمتی از این جرایم خرد هستند و امکان اخذ رضایت شکات وجود دارد.

رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، افزود: در پرونده‌های مربوط به جرایم اطفال و نوجوانان تلاش می‌شود که رضایت حاصل شود و از معرفی این افراد به کانون اصلاح و تربیت جلوگیری شود.

لزوم راه‌اندازی کانون اصلاح و تربیت در جنوب استان کرمان

سید مهدی قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز با بیان اینکه راه‌اندازی کانون اصلاح و تربیت در جنوب استان کرمان با توجه به بعد مسافت موجود، موضوع مهمی است که باید در اولویت قرار گیرد، اظهار داشت: در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در بین اطفال و نوجوانان باید تمامی دستگاه‌های مربوطه به وظایف قانونی خود عمل کنند، اما در حال حاضر شاهد هستیم که تمامی نگاه‌ها برای اصلاح  و تربیت این افراد، متوجه دستگاه قضایی است.

بازدید قضات از کانون اصلاح و تربیت 114 درصد رشد داشت

مهدی بخشی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، نیز اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن ایام سرد سال، شهرداری را مکلف کردیم که با همکاری کلانتری محل، نسبت به جمع‌آوری کودکان خیابانی اقدام کند که تاکنون 18 کودک جمع‌‌آوری و تحویل مراکز مربوطه شده‌اند.

وی همچنین به افزایش 114 درصدی بازدید از کانون اصلاح و تربیت در سال جاری نسبت به سال گذشته اشاره و بیان کرد:‌ براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در این زمینه، به نحوی اقدام می‌شود که روند افزایشی مطلوبی را در بازدید از کانون اصلاح و تربیت داشته باشیم تا مشکلات اطفال و نوجوانان حاضر در این مرکز به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، با بیان اینکه سه شعبه ویژه اطفال در مجتمع 22 بهمن فعال شده است و کار رصد سایر حوزه‌ها در زمینه فعالیت قضات ویژه اطفال آغاز شده، گفت: در تمامی حوزه‌های قضایی شعبه رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان وجود دارد و مشکل این است که با تغییر یا ارتقا قضات، مشکل جایگزین قاضی ویژه داریم که باید تدبیر لازم در این زمینه اندیشیده شود.

انتهای پیام/511/