شناسهٔ خبر: 70006821 - سرویس اقتصادی
منبع: رادیو فردا | لینک خبر

تولید شراب در جهان به دلیل تغییرات اقلیمی به کمترین میزان در ۶۰ سال گذشته رسید

صاحب‌خبر -

سازمان جهانی تاک و شراب، اوآی‌وی، اعلام کرد سال جاری میلادی نیز تاکستان‌ها در هر دو نیمکره شمالی و جنوبی با آب و هوای نامساعد روبه‌رو بودند و تولید جهانی شراب در سال ۲۰۲۴ کمترین میزان طی ۶۰ سال گذشته خواهد بود.

این سازمان روز جمعه نهم آذر در نخستین پیش‌بینی جهانی خود برای سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که تولید جهانی شراب (به استثنای آب میوه و پوراب) تا پایان سال بین ۲۲۷ تا ۲۳۵ میلیون هکتولیتر خواهد بود.

هر هکتولیتر معادل ۱۳۳ بطری استاندارد شراب است.

۲۳۱ میلیون هکتولیتر (میانگین کمینه و بیشینه تخمینی این سازمان) دو درصد کمتر از تولید سال گذشته است و کمترین میزان تولید شراب از سال ۱۹۶۱ خواهد بود.

بر اساس گزارش سازمان او‌آی‌وی، سال گذشته میلادی رویدادهای آب‌ و هوایی شدید یا غیرمعمول تاثیر عمده‌ای بر تولید جهانی شراب داشت.

بهره‌وری تاکستان‌ها به طور چشمگیری متاثر از پدیده‌های آب و هوایی مانند سرمای زودهنگام، بارندگی شدید و خشکسالی طولانی‌مدت است.

در اتحادیه اروپا که سه تولیدکننده بزرگ شراب جهان یعنی فرانسه، ایتالیا و اسپانیا را در خود جای داده است، تولید شراب تا پایان سال ۱۳۹ میلیون هکتولیتر تخمین زده می‌شود؛ این میزان سه درصد نسبت به سال گذشته کمتر و پایین‌ترین سطح در قرن حاضر است.

به گفته سازمان جهانی تاک و شراب، در فرانسه شرایط آب و هوایی نامساعد مانند بارندگی شدید، کمبود آفتاب و بارش تگرگ موجب شد که تولید شراب این کشور حدود یک چهارم کاهش یابد؛ این بیشترین کاهش تولید در اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

با این حال این سازمان برآورد کرده است که تولید ایتالیا امسال با بهبود همراه خواهد بود و این کشور با کنار زدن فرانسه، بار دیگر جایگاه بزرگ‌ترین تولیدکننده شراب را پس خواهد گرفت.

این سازمان همچنین پیش‌بینی کرده که در سال جاری میلادی تولید شراب در ایالات متحده، چهارمین تولیدکننده شراب در جهان، سه درصد نسبت به سال گذشته کاهش خواهد داشت؛ با این حال این رقم همچنان اندکی بالاتر از میانگین پنج سال گذشته خواهد بود.

بر اساس گزارش سازمان جهانی تاک و شراب، امسال تولید شراب در نیمکره جنوبی با دو درصد کاهش نسبت به سال گذشته به ۴۶ میلیون هکتولیتر رسید که کمترین میزان طی دو دهه گذشته به شمار می‌رود.

البته کاهش تولید در استرالیا، چین و آفریقای جنوبی با افزایش تولید در آرژانتین جبران شده است.

کاهش تولید جهانی شراب نشانگر تاثیر مستقیم تغییرات اقلیمی بر این صنعت است.

با این حال در سال‌های اخیر مصرف شراب کاهش یافته و بنابر برآورد سازمان تاک و شراب، این کاهش تولید ممکن است وضعیت بازار را متعادل‌تر کند.