شناسهٔ خبر: 69983060 - سرویس سیاسی
منبع: جهان نیوز | لینک خبر

آقای پزشکیان! ید واحده یعنی دوباره به آمریکا اعتماد نکنید

رئیس‌جمهور گفت اگر در کشور ید واحد شویم، آمریکا نمی‌تواند برای ما مشکل جدی ایجاد کند.

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان نیوز به نقل از کیهان، آقای پزشکیان در جمعی از اساتید سیاست خارجی و روابط بین‌الملل، ضمن تشریح ایده دولت برای تعامل با دنیا و نظام بین‌الملل، ایجاد وفاق و همبستگی در داخل کشور را نخستین گام دولت در جهت اجرای طرح‌های سیاست خارجی در نظام بین‌الملل عنوان کرد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه حوزه سیاست خارجی بیش از همه موضوعات نیازمند وحدت، انسجام و وفاق ملی است، اظهار داشت: همه جریان‌های سیاسی در کشور باید بدون ایجاد دعوا و یا متهم کردن یکدیگر به خیانت در یک نقطه مشترک به تفاهم برسند و دولت آن نسخه شفابخش را اجرا کند تا بتوانیم مشکلات مردم و کشور را برطرف کنیم. اگر در کشور ید واحد شویم، آمریکا نمی‌تواند برای ما مشکل جدی ایجاد کند.

پزشکیان با بیان اینکه تحریم‌های ظالمانه آمریکا حتی بر رفتار کشور‌های دوست و همسایه ما تأثیر می‌گذارد و باعث عقب‌نشینی برخی کشور‌ها از تعهدات گذشته خود می‌شود، اظهار داشت: ما از اینکه بتوانیم تعهدات گذشته خود را با کشور‌های مختلف دنبال و اجرا کنیم استقبال خواهیم کرد؛ اما تحریم‌های آمریکا در رفتار سایر کشور‌ها که با ما تعهدات اجرائی و عمرانی دارند، غیرقابل کتمان است.

وی با اشاره به برخی نظرات مطرح شده در جلسه، مبنی بر اینکه ایده دولت چهاردهم تعامل با دنیا با پرهیز از تنش و درگیری است، اظهار داشت: حضرت امام علی‌(ع) در عهدنامه مالک اشتر می‌فرماید: اگر تو را به صلح دعوت کردند، آن را دفع نکن، زیرا صلاح امنیت لشکریان در آرامش است، اما وقتی صلح کردی، از دشمن برحذر باش که مبادا به تو نزدیک شود و غافلگیرت کند.

درباره اظهارات آقای پزشکیان گفتنی است که اولاً تعبیر «اگر در کشور ید واحد شویم، آمریکا نمی‌تواند برای ما مشکل جدی ایجاد کند»، تعبیر بسیار دقیق و درستی است. در عین حال شرط این اتحاد این است که با وجود دشمنی‌های آشکار و ادامه‌دار آمریکا و غرب، اجازه ندهیم کسانی در‌باره دشمن دو صدایی درست بکنند؛ چنان که شهید سلیمانی مهرماه 1395 در یادواره شهدای ملایر هشدار داد و گفت: «در خط مقدم جنگ با دشمن، نباید دو صدا بلند شود و کسانی بگویند دشمن نیست، دوست است. خوارج، محصول ترویج همین نگاه بودند. اگر صاحب‌منصبانی آدرس غلط دادند و در جامعه دو صدایی در مقابل دشمن درست کردند، مرتکب خیانت شده‌اند. کوچه دادن به دشمن، بدترین نوع خیانت است. ترویج فهم غلط از دشمن، حساسیت جامعه را از بین بردن، سرد کردن و در درون آن تفرقه درست کردن، خیانت است».

متأسفانه طی همین ماه‌های اخیر برخی جریانات نقابدار تلاش کرده‌اند ضمن انکار واقعیت‌های جاری، درباره مقاومت در مقابل فشار خصمانه آمریکا و غرب دوصدایی درست کنند یا حتی اقدامات خصمانه طرف غربی را توجیه و طرف خودی را سرزنش کنند.

ثانیاً سابقه تنش‌زدایی و مذاکره‌طلبی و مسالمت‌جویی در مقابل آمریکا در همین هفت هشت سال گذشته است و منطقاً نباید ماجرا را از نقطه صفر و با ذهن مطلقاً خالی نسبت به عملکرد شرارت‌بار و پیمان‌شکنانه و دغلبازانه غرب دنبال کنیم. فرمایش امیر مؤمنان‌(ع) در نامه 53 نهچ البلاغه خطاب به جناب مالک اشتر (هنگامی که او را بر ولایت مصر منصوب کرد) این است:

«وَلاَ تَدْفَعَنَّ صُلْحاً دَعَاکَ إِلَيْهِ عَدُوُّکَ وَلِلهِ فِيهِ رِضًى، فَإِنَّ فِي الصُّلْحِ دَعَةً لِجُنُودِکَ وَرَاحَهًًْ مِنْ هُمُومِکَ وَأَمْناً لِبِلاَدِکَ، وَلَکِنِ الْحَذَرَ کُلَّ الْحَذَرِ مِنْ عَدُوِّکَ بَعْدَ صُلْحِهِ، فَإِنَّ الْعَدُوَّ رُبَّمَا قَارَبَ لِيَتَغَفَّلَ، فَخُذْ بِالْحَزْمِ وَاتَّهِمْ فِي ذَلِکَ حُسْنَ الظَّنِّ.
هرگز صلحى را که از جانب دشمن پيشنهاد مى‌شود و رضاى خدا در آن است، رد مکن، چرا که در صلح براى سپاهت آرامش و براى خودت مايه راحتى از همّ و غم‌ها و براى کشورت موجب امنيّت است؛ اما سخت از دشمنت پس از صلح با او برحذر باش، زيرا دشمن گاه نزديک مى شود که غافلگير سازد، بنابراين دورانديشى را به کار گير و در اين مورد خوش‌بينى را کنار بگذار».

آیا چه در دولت موسوم به برجام و چه در ادبیات برخی سیاسیون حامی دولت، سر سوزنی بی‌اعتمادی و احتیاط نسبت به دشمنانی که توافق هسته‌ای را پیشنهاد بلکه عمدتاً دیکته کردند، دیده می‌شد/ می‌شود؟!

اگر عمل به فرمایش امیر مؤمنان‌(ع) در نگارش برجام لحاظ می‌شد، آیا دولت وقت به خود اجازه می‌داد همه امتیازات نقد را در کمتر از دو ماه واگذار کند و چند سال بعدی را بدون نتیجه دنبال غرب دغلکار بدود؟!

ثالثاً امروز کدام دشمن آمریکایی و اروپایی ولو در لفظ دعوت به صلح کرده که برخی مدیران دولتی و حامیان آنها، به شکل یکطرفه زبان به التماس مذاکره گشوده‌اند؟ آیا آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی همان‌ها نیستند که به جای ارسال پیام تبریک به آقای پزشکیان برای انتخاب وی به ریاست جمهوری -که تشریفاتی مرسوم در دنیاست- ادعا کردند انتخابات ایران را به رسمیت و مشروعیت نمی‌شناسند؟ جبران خسارت‌های برجام به کنار؛ کدام رفتار خصمانه تروئیکای اروپایی و دولت خبیث آمریکا یا رئیس دولت خبیث قبلی در کاخ‌سفید که دوباره به کاخ‌سفید برمی‌گردد، ولو به تلیوح، پیام دعوت به صلح داشته است؟!

رابعاً امیر مؤمنان‌(ع) در پاسخ ابوموسی اشعری، مذاکره‌کننده تحمیلی به حضرت نوشت: «....وَ لَيْسَ رَجُلٌ -فَاعْلَمْ- أَحْرَصَ [النَّاسِ] عَلَى جَمَاعَهًِْ أُمَّهًِْ مُحَمَّدٍ (صلی‌الله‌علیه‌وآله) وَ أُلْفَتِهَا مِنِّي؛ أَبْتَغِي بِذَلِكَ حُسْنَ الثَّوَابِ وَ كَرَمَ الْمَآبِ؛ وَ سَأَفِي بِالَّذِي وَأَيْتُ عَلَى نَفْسِي وَ إِنْ تَغَيَّرْتَ عَنْ صَالِحِ مَا فَارَقْتَنِي عَلَيْهِ، فَإِنَّ الشَّقِيَّ مَنْ حُرِمَ نَفْعَ مَا أُوتِيَ مِنَ الْعَقْلِ وَ التَّجْرِبَهًِْ....  بدان که هیچ‌کس نیست که نسبت به وحدت و اتحاد امت محمد(ص) از من حریص‌تر و انسش به آن از من بیشتر باشد. من در این کار پاداش نیک و سرانجام شایسته را از خدا می‌طلبم و به آنچه تعهد کرده‌ام وفادارم هرچند تو از آن شایستگی که به‌هنگام رفتن از نزد من داشتی، تغییر پیدا کرده باشی. همانا بدبخت کسی است که از عقل و تجربه‌ای که به او داده شده، محروم بماند...».