شناسهٔ خبر: 69982444 - سرویس سیاسی
منبع: تقریب | لینک خبر

حجت‌الاسلام والمسلمین بیاتی در گفت‌وگو با تقریب:

دلسوزترین طبقه برای احیای تمدن نوین اسلامی عالمان دینی هستند

نماینده مردم آذربایجان‌غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: در جهان شیعه و سنی، دلسوزترین طبقه برای احیای تمدن نوین اسلامی و بازیافتن استقلال مسلمانان، عالمان دینی هستند.

صاحب‌خبر -
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین بیاتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب (تنا)، با اشاره به اینکه تمدن نوین اسلامی بدین معنا است که مسلمانان در دوره‌ای به لحاظ تمدنی در دنیا پیشتاز بودند و سپس در اثر نفوذ استعمار غرب دچار ایستایی و عقب‌ماندگی شدند و غربی‌ها در مظاهر ظاهری تمدن از مسلمانان جلو افتادند اظهار داشت: بر این اساس، در دوره جدید باید مسلمانان با بازیابی هویت اسلامی خود و با بازیابی امت اسلامی بتوانند تمدن خود را احیا کنند.

وی با اشاره به اینکه عالمان مسلمان در جهان تشیع و تسنن در مسئله احیای تمدن نوین اسلامی پیشگام بودند افزود: در دو سده اخیر در کشورمان نهضت تنباکو را که به عنوان یکی از شاخصه‌های بیداری اسلامی با آن مواجه هستیم توسط مرجع تقلید عالی شیعیان یعنی میرزای شیرازی رقم خورد.

وی افزود: از سوی دیگر نمونه اعلای احیای تمدن اسلامی به دست یک عالم دینی و مرجع تقلید یعنی امام خمینی(ره) رقم خورده و امروزه پرچمدار احیای تمدن اسلامی به دست عالم دینی دیگری یعنی رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده و در بین اهل‌سنت نیز همین‌گونه است.

نماینده مردم آذربایجان‌غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: در بیش از یک سده اخیر کسانی که پرچمدار احیای تمدن اسلامی بودند برای مثال بزرگانی که بعدها جریانات احیاگر مانند اخوان‌المسلمین در مصر از دل آنها متولد شدند نوعا عالمان دینی اهل‌سنت بوده‌اند و در جهان شیعه و سنی دلسوزترین طبقه برای احیای تمدن نوین اسلامی و بازیافتن استقلال مسلمانان، عالمان دینی هستند.

وی بیان کرد: بی‌شک عالمان همواره در جامعه اسلامی نقش پیش‌رو را داشته و این ابتکار در بین شیعه و سنی وجود دارد که عالمان دینی استمراردهنده نبوت و امامت در جامعه اسلامی باشند.

حجت الاسلام والمسلمین بیاتی در ادامه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه مهمترین عنصر برای احیای تمدن اسلامی، امت‌سازی است تصریح کرد: آنچه که امروز از آن رنج می‌بریم فقدان امت است و امروزه مسلمانان و به ویژه دولت‌های اسلامی احساس نمی‌کنند که با یکدیگر یک پیوند واقعی برادری دارند و اگر امت به معنای واقعی کلمه شکل گیرد بی‌شک تمدن اسلامی به نقطه مطلوب خود رسیده و این امر شکل خواهد گرفت.

وی ادامه داد: برای مثال در مسئله فلسطین اگر نگاه امتی بر جهان اسلام حاکم بود مسئله به این صورت رقم نمی‌خورد برای مثال هم‌اکنون برخی کشورهای همسایه فلسطین از کوچکترین کمکی به همسایه خود دریغ می‌کنند و آنها را ساکنان یک کشور دیگری می‌بینند و این فاصله فراوانی دارد با نگاه تعالیم اسلامی که در آن آمده است اگر مسلمانی در مشرق جهان اسلام فریاد کمک سر دهد و کسی در مغرب جهان اسلام او را اجابت نکند مسلمان نیست.

نماینده مردم آذربایجان‌غربی در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: بر این اساس، این یک نگاه جهانی و فراگیر است و مرزهای اعتباری و ساختگی هیچ ارزش و اعتباری در نگاه تمدنی اسلامی ندارند و آنچه ‌که امروز از کشورهای اسلامی یاد می‌شود مانند محله‌های یک شهر بزرگ هستند و هویت ملی با وجود اینکه ارزشمند و معتبر است اما در مقابل هویت اسلامی یک هویت کمرنگ محسوب می‌شود.

وی افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند اگر حکومت‌سازی شکل گیرد نیل به اهداف عالیه تمدنی بسیار سهل‌الوصول خواهد بود.

انتهای پیام/