شناسهٔ خبر: 69975284 - سرویس فرهنگی
منبع: مهر | لینک خبر

مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد

نوزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن با عنوان «قاری قرآن، مبلّغ پیام‌های الهی»، بعد از ظهر امروز چهارشنبه ۷ آذر در حسینیه الزهرا(س) مجتمع امام خمینی(ره) افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، افتتاحیه نوزدهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن با عنوان «قاری قرآن، مبلّغ پیام‌های الهی»، بعد از ظهر امروز چهارشنبه ۷ آذر در حسینیه الزهرا (س) مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد.

در ابتدای این نشست سید محمد مهدی شیخ الاسلامی عضو تیم ملی قاریان جوان جمهوری اسلامی به قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید پرداخت.

سپس محمدتقی میرزاجانی معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن و دبیر نشست تخصصی نوزدهم به تشریح برنامه‌ها پرداخت و ضمن خیرمقدم به حاضران گفت: امسال هم خداوند متعال توفیق داد میزبان یک اجتماع نورانی و یک نشست تخصصی دیگر باشیم و پیرامون یک موضوع مهم، باهم گفتگوی علمی و فنی داشته باشیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی و بزرگ معلم و پرچم‌دار قرآن در عصر حاضر، در ماه مبارک رمضان گذشته در جمع جامعه قرآنی کشور، خطاب به قاریان فرمودند: شما بدانید که باید مصداق "الذین یبلغون رسالات الله" باشید. اگرچه تحت الشعاع سایر بیانات ارزشمند ایشان قرار گرفت و در رسانه‌ها و حتی نزد قرآنی‌ها به نوعی مغفول واقع شد.

وی ادامه داد: ما در شورای عالی قرآن تصمیم گرفتیم دستور کار نوزدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم را «قاری قرآن، مبلغ پیام‌های الهی» قرار دهیم. کارویژه هم در نشست امسال تعریف کردیم که به تبیین و بررسی مقوله غنا در تلاوت قرآن و حدود و ثغور آن خواهد پرداخت، که این موضوع هم در بیانات مقام معظم رهبری در دو سال گذشته مورد تأکید بوده است. در ماه‌های قبل، جلسات کارشناسی متعددی برگزار کردیم و به اساتید مختلفی سفارش تحقیق و پژوهش علمی دادیم و فراخوانی هم منتشر کردیم تا کارشناسان و محققان علاقمند بتوانند مشارکت کنند. بحمدالله مقدمات کار فراهم شده و ان شاءالله طی سه روز، مباحث سودمندی ذیل موضوع نشست ارائه خواهد شد.

میرزاجانی با تاکید بر اینکه در نشست امسال، ٢٢ نفر از محققان و کارشناسان حاضر خواهند شد گفت: امسال ۲۲ نفر مطالب علمی خودشان را عرضه خواهند کرد و البته مثل سنوات گذشته، حاضران هم با مشارکت و بیان نقد و نظر خود، به تکمیل و پخته‌تر شدن مباحث کمک می‌کنند. در خلال نشست امسال، هشت نوبت کرسی تلاوت باحضور اساتید و قاریان میهمانِ غیر تهرانی خواهیم داشت. یک نوبت تریبون آزاد هم پیش بینی کردیم که مجالی برای بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های اهالی محترم قرآن در مورد فعالیت‌های قرآنی کشور خواهد بود. همچنین چند اثر و محصول جدید قرآنی هم رونمایی خواهد شد.

دبیر نشست تخصصی نوزدهم اظهار داشت: همان طور که عرض شد، براساس موضوع نشست تخصصی امسال، بنا هست جایگاه و نقش قاریان قرآن را در امر تبلیغ و رساندن پیام‌های الهیِ قرآن به مردم و مخاطبان تبیین کنیم. حال سوال این است که: آیا ایستادگی در مقابل ظلم و ظالم از پیام‌های الهی نیست؟ آیا دشمن شناسی از پیام‌های الهی نیست؟ آیا دفاع همه جانبه مسلمان از هم نوع خود و از مسلمان دیگر از پیام‌های الهی نیست؟ آیا استقامت در اجرای فرامین الهی و تحمل ناملایمات، از پیام‌های الهی نیست؟ آیا توکل به خدا و امید به نصرت الهی از پیام‌های الهی نیست؟ قطعاً پاسخ، مثبت هست؛ پس نمی‌شود که در این نشست و اجتماع قرآنی، شعار ما تشریح وظایف قاریان قرآن در تبلیغ پیام‌های الهی باشد اما نسبتِ این برنامه و نسبتِ این موضوع را با جریانات تألم بار بیش از یک سال اخیر در فلسطین و لبنان و نسبتِ خودمان را با آرمان‌های بلند و تمدن ساز جبهه مقاومت مشخص نکنیم!

وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد اولین وظیفه یک قاری قرآن در این شرایط، جهاد تبیین قرآنی هست که در این همایش حتماً به این مهم توجه خواهیم کرد.

سپس مهدی عواضه فرزند شهید حزب الله لبنان رضا عواضه و شهیده معصومه کرباسی به بیان دل گویه ها و خاطراتی از پدر و مادرش پرداخت. پخش کلیپی از بیانات رهبر انقلاب در خصوص فضای قرآنی کشور و سخنرانی استاد ابوالفضل بهرام پور مفسر قرآن کریم با موضوع نکاتی از اقیانوس بی کران قرآن به همراه رونمایی از آثار و محصولات قرآنی و جدیدترین قرآن‌های کتابت شده توسط مرکز طبع و نشر قرآن از دیگر برنامه‌های افتتاحیه این نشست بود.

گفتنی است در نشست امروز محسن مفتاح با موضوع اصول و روش‌های ابلاغ پیام‌های الهی با بهره گیری از هنر قرائت؛ سعید وحیدی مهر و حجت الاسلام نورالدین زندیه با موضوع مفهوم شناسی «تبلیغ رسالات الله» در قرآن کریم و روایات اهل بیت با تاکید بر خشیت الهی و ابوالفضل خوش منش، حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم، محمد صادق بهشتی با موضوع بایسته‌ها و الزامات قاری؛ مبلغ در منابع اسلامی و علوم انسانی به ارائه خواهند پرداخت.