شناسهٔ خبر: 69948241 - سرویس علمی-فناوری
منبع: فردا | لینک خبر

نظر دولت درباره افزایش تعرفه اینترنت | گرانی اینترنت در راه است؟

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در ارتباطات ناترازی انرژی اهمیت زیادی دارد برق که قطع می شود ارتباطات هم مختل می شود و خدمات دولت و عملکرد کسب ‌ کارها را هم مختل می کند حتی کسب و کارهای سنتی چون امکان پرداخت از بین می رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در نشست با جمعی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: امروز اقتصاد به معنای عام جدا از فناوری معنا ندارد، دولت در برنامه هفتم در موضوعات اقتصادی اقتصاد دیجیتال را دنبال می کند و این امر  با مشارکت بخش خصوصی شدنی است. 

وی افزود: در بخش خصوصی از ظرفیت شاخصی در نیروی انسانی برخوردار هستیم چون نیروی انسانی توانمند و شاخص ما علاقه به فعالیت در این بخش دارد و این فرصتی برای حاکمیت است بر همین اساس در خدمت بخش خصوصی در دستیابی اهداف برنامه هفتم خواهیم بود. 

وزیر ارتباطات اظهار کرد: بین استفاده از فیبر نوری در ایران و خارج از مرزهای کشور انطباق وجود ندارد و ۱۱۰ میلیون مشترک همراه و بیش از ۱۰ میلیون مشترک در کشور ما وجود دارد در حالی که نسبت ترافیک ثابت با موبایل یک به پنج است اما در دنیا این طور نسبت برعکس ایران است پس پروژه فیبر باید به طور ویژه در کشور اجرا شود، نگاه ما این است که توسعه فیبر با نگاه اقتصادی دنبال شود و بازنگری در توسعه فیبر در دستور کار وزارت ارتباطات است. در ارتباط سیار ‌ ترافیک مربوط به مرز اشباع رسیدیم و باید آن را  با اشتراک ثابت تخلیه کنیم. 

هاشمی گفت: برنامه هفتم میثاق ما در دولت است اما تحقق این برنامه بدون همکاری بخش خصوصی ممکن نیست، همچنین استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی و تحلیل داده در دستور کار است. 

وی در ادامه از تاثیر ناترازی انرژی بر ارتباطات گفت و توضیح داد:  ناترازی انرژی اهمیت زیادی دارد برق که قطع می شود ارتباطات هم مختل می شود و خدمات دولت و عملکرد کسب ‌ کارها را هم مختل می کند حتی کسب و کارهای سنتی چون امکان پرداخت از بین می رود. در وزارت ارتباطات نگاه من این است که این وزارت خانه در این زمینه منفعل نباشد در حالی که بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی در کشور پرداخت می شود. در این شرایط هوشمندسازی به بهره وری  ۲۰ درصدی می انجامد زیرساخت های مدیریت مصرف در حوزه انرژی امروز اهمیت و توجیه اقتصادی دارد.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: نگاه ما مداخله نیست و هر وقت حاکمیت مداخله کرده توفیق چندانی نداشته صنعت ما به واسطه سرکوب قیمت ها وضعیت مناسبی ندارد و وزارتخانه به این موضوع آگاه است اما موضوعات دیگری هم در این زمینه مطرح است از جمله اینکه چقدر در صنعت بهره وری ایجاد شده است. 

وی اضافه کرد: در توسعه فیبر تلاش کردیم از انحصار پرهیز کنیم حفاری را در شهرهای مختلف آغاز کردیم اما نکته این جاست که می توانستیم از ظرفیت های موجود استفاده بهتری کنیم شاید یکی از دلایل عدم توفیق در این زمینه این بود که نتوانستیم کار تیمی انجام دهیم. کمتر از چهار درصد از ظرفیت فیبر در کشور استفاده کردیم در حالی که این ضریب در جهان ۳۰ تا ۷۰ درصد است و همچنین باید توجه داشت که اتصال نیاز به بررسی بازار دارد.  

هاشمی از عزم وزارتخانه بر توسعه کارایی دولت الکترونیک گفت و اظهار کرد: در دولت هوشمند ‌ الکترونیک زحمات زیادی کشیده شده اما واقعیت این است که خدمات این دولت برای مردم چندان ملموس نبوده ماموریت مشخص من این است که در پایان دولت چند اپراتور را در حوزه های مختلف و با مشارکت حداقلی دولت به صورت هفت در بیست و چهار به مردم ارائه دهم، همچنین حمایت از تولید محتوا در دستور کار وزارت ارتباطات است و یکی از کارکردهای جدی هوش مصنوعی در تولید محتوا است و ابزارهایی که در هوش مصنوعی به وجود می آید تولید محتوا را تسهیل می کند.

وی در واکنش به اظهارنظر حاضرین در مورد موضوعات قانونگذاری بیان کرد:  در حوزه تقینینی باید مشارکت ذینفع باشد نمی شود پشت درهای بسته قانونگذاری کرد و انتظار اجرا داشت بنابراین در کارگروه اقتصاد دیجیتال از مشارکت عزیزان بهره خواهیم برد. 

وزیر ارتباطات درباره درخواست بخش خصوصی مبنی بر افزایش تعرفه اینترنت گفت: در موضوع فناوری انطباق مهم است و استاندارهای جهانی می گوید نباید بیش از دو درصد هزینه های خانوار اینترنت باشد وضعیت معیشت مردم را باید در کنار متناسب سازی تعرفه اینترنت دید. وضعیت صنعت خوب نیست و این علاقه سرمایه گذار می کاهد اما افزایش قیمت باید با توجه به وضع معیشت مردم باشد.