شناسهٔ خبر: 69937086 - سرویس استانی
منبع: حوزه | لینک خبر

در نمایشگاه کتاب‌های کتاب‌خانه دانشکده درالحدیث صورت گرفت؛

تجلیل از سه دهه تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین معراجی

حوزه/ در آئین اختتامیه دهمین نمایشگاه تخصصی کتب قرآنی و حدیثی از قریب به سه دهه تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی معراجی در امر خرید و تهیه کتاب‌های و منابع کتاب‌خانه‌ای تجلیل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، در آئین اختتامیه دهمین نمایشگاه تخصصی کتب قرآنی و حدیثی که در محل دانشکده علوم حدیث شهرری برگزار شد؛ حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با بیان اینکه موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث نگین درخشانی در حوزه علوم قرآن و حدیث است، خاطر نشان کرد: در دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث کارهای بسیار فاخر و ارزشمندی توسط محققان انجام شده که هم اکنون هم در حال توسعه است و بستر مناسبی برای استفاده اساتید، دانشجویان و پژوهشگران در آن فراهم شده است.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) به کتابخانه دانشگاه علوم قرآن و حدیث اشاره کرد و آن را به لحاظ وجود کتابهای تخصصی در حوزه علوم قرآن و حدیث در کشور و بسیاری از کشورهای دیگر بی نظیر خواند و تصریح کرد: در این کتابخانه سعی شده علاوه بر کتب تخصصی، از آخرین تحقیقات و دستاوردهای علوم قرآن و حدیث نسخه ای تهیه شود.

وی با بیان این‌که امروز شاهد خرید کتابهایی به صورت تک نگاری و موسوعه ای در کتابخانه دانشگاه علوم قرآن و حدیث هستیم به تهیه و خرید کتاب ۴۳ جلدی که در مورد بانوان محدثه نوشته شده و برای اولین بار در کشورهای اسلامی منتشر شده، اشاره کرد و اظهار داشت: در این کتاب قریب به ۱۰ هزار نفر از بانوانی که یا خودشان محدثه بودند و یا اجازه نقل حدیث داشتند و یا این که در سطحی بودند که به دیگران اجازه نقل حدیث می دانند، معرفی شدند که نشان می دهد در تاریخ گذشته ما چقدر به بانوان اهمیت داده شده که حدود ۱۰ هزار نفر از این بانوان توانستند ناشر حدیث باشند.

حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به نشر تک نگاری ها در حوزه علوم قرآن و حدیث در کشورهای مختلف، اظهار داشت: اینها برای ما می توند قابل استفاده باشد؛ همچنین دانشجویان میتوانند از آنها برای پایان نامه های خود استفاده کنند و برخی از آنها نیز باید ترجمه شوند چرا که معادل فارسی آنها وجود ندارد.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) با اشاره به گردآوری کتب علوم قرآنی و حدیثی از کشورهای اسلامی در کتابخانه دانشگاه علوم قرآن و حدیث، دسترسی آسان دانشجویان و پژوهشگران به این کتابخانه را از دیگر مزیت‌های این مجموعه خواند و تصریح کرد: محققان می توانند از کتب این مجموعه بهره ببرند و به دیگران هم معرفی و آموزش دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بخشی از تلاش‌های صورت گرفته برای سامان یافتن کتابخانه دانشکده علوم حدیث پرداخت و گفت: در سال‌های نخست تشکیل این کتاب‌خانه همراه با آقای مهدوی‌راد و جعفریان از نمایشگاه‌های مختلف از جمله نمایشگاه دمشق کتاب خریداری می‌کردیم و این خرید از ابتدای صبح تا پاسی از نیمه‌شب بود و حتی انتقال و بسته‌بندی تمامی کارتن‌های کتاب‌ها توسط خود ما انجام می‌شد.

حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر به کوشش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین معراجی در تهیه کتاب‌های کتاب‌خانه اشاره کرد و گفت: با توجه به حافظه قوی و هوشمندی آقای معراجی کتاب‌های غیرتکراری و کاملا مفید تهیه شده‌است. بنده شاهد بوده‌ام که ایشان در سفرهای عمره و حج تا نیمه‌های شب از کتابفروشی‌های مکه و مدینه خرید می‌کردند و اکنون که حاصل تلاش‌های خود را در یک‌جا مشاهده می‌کنند خستگی از تن ایشان خارج می‌شود.

وی افزود: بنده لازم می‌دانم از ایشان که با عشق و علاقه فراوان از نمایشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی وبا شرایط بسیار مشقت‌باری کتاب تهیه کرده‌اند کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد عضو هیئت امناء موسسه علمی، فرهنگی دارالحدیث با تقدیر از فرهنگ‌بانی و فرهنگ‌گستری حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی‌عسگر به سفرهای متعدد خرید کتاب با ایشان اشاره کرد و گفت: در نخستین سفر خود به نمایشگاه کتاب دمشق ۷۲ کارتن کتاب خریداری کردیم و با مشقت‌های بسیار زیاد حمل و بسته‌بندی کردیم.

وی افزود همچنین در تقدیر از تلاش‌های فراوان حجت‌الاسلام والمسلمین معراجی در خرید کتاب برای کتابخانه‌های مختلف گفت: در طی سفرهای متعدد عمره و همچنین کشورهای مختلف مانند سوریه و ترکیه و سایر کشورها هیچ‌گاه برای دیدن محل‌های تفریحی نرفتیم و تمام زمان خود را برای خرید کتاب صرف می‌کردیم.

این استاد دانشگاه افزود: با همت جناب آقای معراجی به جایی رسیده‌ایم که کتاب‌هایی که در کشورهای مختلف جهان اسلام منتشر می‌شود با چند روز فاصله تهیه و درا ختیار دانش‌پژوهان قرار می‌گیرد.

وی گفت:اخلاص آقای ری‌شهری در تالیف کتاب میزان‌الحکمة که در زندان و در اون قطع امیدی و توکل به خدا تصمیم گرفتند و بعد از آن راه‌اندازی دانشکده دارالحدیث اکنون بزرگترین مرکز تخصصی حدیث در جهان است. همچنین در ابتدای روزهای نخست شکل‌گیری این مجموعه‌ی عظیم جناب آقای قاضی‌عسگر برای آن پدری کرده‌اند.

استاد مهدوی‌راد خاطرنشان کرد:با اطلاع و اشراف دقیق از سایر مراکز تحقیقی کشورهای اسلامی عرض میکنم که مراکز دارالحدیث مغرب و دارالحدیث عربستان که بزرگترین مراکز حدیثی جهان اهل‌سنت است تا از نزدیک مشاهده کرده‌ام، اما فاصله‌ی بسیار زیادی با مجموعه دارالحدیث ایران دارند.

در ابتدای این مراسم سرکار خانم دکتر آزاده عباسی مدیر کتابخانه دانشکده دارالحدیث با ارائه‌ی گزارشی گفت:

این کتابخانه با ۱۱۰هزار جلد یکی از بزرگترین کتابخانه دانشگاه استان تهران است که آمادگی دارد به صورت همزمان به یکصد دانشجو خدمات ارائه دهد.

وی برگزاری نشست‌های تخصصی و تشکیل کلاس‌های درسی دانشجویان داخلی و خارج از دانشگاه با هدف ماخذشناسی و بررسی بررسی متون زیرنظر اساتید را از دیگر برنامه‌های این کتابخانه عنوان کرد.

همچنین در این مراسم با اهدای تابلوی تصویر حرم حضرت عبدالعظیم از زحمات سال‌های متمادی آقای معراجی تقدیر و تشکر شد.

گفتنی است دهمین نمایشگاه کتب تخصصی قرآن و حدیث از ۲۰ آبان در دانشگاه قرآن و حدیث تهران در محل آن دانشگاه واقع در حرم عبدالعظیم حسنی رحمةالله‌علیه کار خود را آغاز کرد و در آن بیش از ۶۰۰ عنوان کتاب تازه خریداری شده از نمایشگاه‌های داخلی و خارجی در معرض مشاهده دانشجویان و اساتید قرار گرفت.

تجلیل از سه دهه تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین معراجی

تجلیل از سه دهه تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین معراجی

تجلیل از سه دهه تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین معراجی

تجلیل از سه دهه تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین معراجی

تجلیل از سه دهه تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین معراجی

انتهای پیام/