به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، دویست و بیست و سومین جلسه علنی این شورا صبح امروز (یکشنبه) در عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار شد.
بررسی گزارش حسابرسی سالهای 1400 و 1401 سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری تبریز، لایحه احداث ساختمان در مجاورت دادگاه مهر(ساختمان متعلق به شهرداری) و طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تبریز در این جلسه بررسی شد که یعقوب هوشیار شهردار تبریز در این جلسه غایب بود.
روح الله دهقان نژاد؛ نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای جلسه با بیان اینکه پنج آذر روز تشکیل بسیج به فرمان امام راحل بوده است، گفت: امروز نتیجه این تدبیر را در عرصههای مختلف جمهوری اسلامی ایران که به صلاح این نظام انجام گرفته است، میبینیم و شاهدیم که بسیجی در هر صحنه این نظام به صورت میدانی حضور پیدا کرده و نشان داده است که میتوان با تفکر و اقدامات بسیجی، کارهای بزرگی انجام داد.
وی ادامه داد: جا دارد از تمام کسانی که در راستای تشکیل، توسعه و اقتدار بسیج زحمت کشیدهاند یاد کرده و تشکر کنیم.
دهقان نژاد با اشاره به روز نیروی دریایی، گفت: جا دارد از اقتدار و زحمات این عزیزان نیز به خصوص در جنگ تحمیلی و دفاع مقدس به ویژه در عملیات مروارید که با اقتدار مقابل عراق و آمریکا ایستادگی کردند، تشکر کنیم.
بسیج مایه افتخار، عزت، اقتدار و پیشرفت نظام مقدس اسلامی است
سرتیپ دوم پاسدار اصغر عباسقلیزاده در این جلسه ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت فرارسیدن هفته بسیج، اظهار داشت: خداوند متعال را بهخاطر نعمت انقلاب، ولایت فقیه، خادمی اهل بیت (ع) و نعمت شجره طیبه بسیج که مایه افتخار، عزت، اقتدار و پیشرفت نظام مقدس شده است، شاکریم.
وی، ضمن قدردانی از تلاشهای اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: شورا و شهرداری نقش اساسی در راستای خدمت به مردم دارند و تفکر و عملکرد بسیجی باید در کارنامه خادمان مردم جاری باشد تا فرهنگ ناب بسیج در سطوح مختلف جامعه گسترش یابد.
فرمانده سپاه عاشورا با تأکید بر لزوم توجه به فضاسازی شهری با الهام از آموزههای دینی و مفاهیم متعالی بسیج، گفت: تفکر بسیجی باید نمودی عینی در شهر داشته باشد تا شاهد حفظ روحیه بسیجی در سطح شهر باشیم.
سردار عباسقلیزاده خاطرنشان کرد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، بسیج در شخصیت حضرت علی (ع) مشهود بود که همه هستی خود را فدای اسلام کرده بود.
وی با اشاره به حضور و جانفشانیهای بسیج در کنار نیروهای نظامی، نهادهای دولتی و اقدامات جهادی، گفت: بسیج مایه نجات میهن اسلامی، صدور انقلاب، امنیت پایدار و پیشرفت کشور شده است.
فرمانده سپاه عاشورا گفت: اگر در کشوری نوای دلنشین بسیج طنینانداز شود، چشم طمع دشمنان از آن کشور دور میشود. بسیج در سایه هدایت امامین انقلاب، کارنامهای درخشان داشته و توانسته ماهیت و اقتدار خود را درعرصههای مختلف اثبات کند.
سردار عباسقلیزاده با اشاره به اینکه در مورد بسیج، همه تعابیر جامه عمل پوشیده است، گفت: بسیج شهرداری تبریز در تمام مراسمات و موضوعات با تأییدات و تصمیمات شورا و شهرداری، منجربه عزت و یادآوری رشادتهای بسیج شده است.
وی با اشاره به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) از بسیج بهعنوان شجره طیبه، گفت: اصل شجره طیبه در آسمان است و فرمایش امام (ره) برگرفته از کلام الهی بود.
فرمانده سپاه عاشورا گفت: یکی از اقدامات اساسی بسیج، تشکیل گروههای مقاومت در کشورهای مختلف است که در دوران مقابله با فتنه خوارجگونه داعش توانست این غائله را به پایان برساند.
سردار عباسقلیزاده با اشاره به اینکه گردانهای بسیجی مقاومت، باعث صدور انقلاب شد، گفت: طبق بیانات امام (ره)، ما انقلاب اسلامی را در جنگ صادر کردیم. همه متوجه موضع حق جمهوری اسلامی مقابل استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی شدهاند و وجدانهای خفته مردم به دلیل حضور بسیج بیدار شده است که امروزه آن را در جریانات جهانی حامی جبهه مقاومت شاهدیم.
وی اظهار کرد: بسیج مدافع مردم و اهل بیت (ع) است که مایه ماندگاری و عزت انقلاب و نشر فرهنگ ایثار و فداکاری شده است.
فرمانده سپاه عاشورا گفت: نظام جمهوری اسلامی در 45 سال گذشته لحظهای فارغ از تحریم نبوده اما شاهد پیشرفت کشور هستم و روحیه ایثارگری بسیج مایه عزت و اقتدار میهن اسلامی شده است.
سردار عباسقلیزاده با تأکید بر اینکه امروز وظیفه همه نهادها خدمترسانی و دستگیری از مردم است، گفت: فرهنگ ناب بسیج باید در بین مسئولان گسترش یابد و در رابطه با خدمترسانی به مردم، باید بسیجیوار عمل شود.
وی گفت: در تمام ادارات و سازمانها باید سعی بر این باشد که برای مردم آرامش ایجاد شود و همه در خدمت مردم باشند.
فرمانده سپاه عاشورا اظهار کرد: مردم همواره پشتیبان ولایت بودهاند و برای دفاع از انقلاب و برای زنده نگه داشتن یاد شهدا و پرچم اسلام ایثار کردهاند. امروز پرچم حقانیت و اسلام به دستان ایران اسلامی است و با رهبری امامین انقلاب ندای حق از این کشور بلند شده است.
سردار عباسقلیزاده با تأکید بر اینکه حق و باطل همواره درگیر بودهاند، گفت: امروز صحنه آزمون دیگری بوده و تکلیف مضاعف ما، حمایت از جبهههای مقاومت است. امروز این کمکهای مردمی با خلوص نیت صورت میگیرد و منجر به شکست استکبار میشود.
وی ادامه داد: وظیفه اصلی ما، دفاع از اسلام و دفاع از انقلاب است و با حمایت و پشتیبانی حداکثری از جبهه مقاومت، انجام این وظیفه باید تداوم داشته باشد تا خط مقدم دفاع از انقلاب و اسلام نشکند.
تفکر و عمل ما باید با شهدا سنخیت داشته باشد
در ادامه این جلسه غلامرضا احمدی؛ رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: هفته بسیج به منظور گرامیداشت ایثار کسانی است که مخلصانه برای مردم تلاش کردهاند.
وی ادامه داد: بسیج مظهر خدمترسانی بیمنت و جهادی به مردم در عرصههای مختلف است و تلاش و فداکاری بسیجیان غیور در دوران کرونا هرگز از یاد نخواهد رفت.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: نقش بسیج در دفاع از حرم اهل بیت (ع) ماندگار است و برای فرماندهی بزرگوار سپاه عاشورا و همه بسیجیان آرزوی سربلندی داریم.
حجتالاسلام رسول برگی؛ عضو شورای شهر تبریز در ادامه گفت: مزار شهدای گمنام باید در ادارات مختلف ایجاد شود تا ما و مسئولان فراموش نکنیم که چندین شهید جان خود را فدا کردهاند تا امروز ما به کرسی مسئولیت و ریاست تکیه بزنیم.
وی خواستار طرح تذکر در سطح کشور درخصوص تخصیص شهدای گمنام به ادارات شد و گفت: مطمئنا شهدای گمنام باز هم شهرهای کشور را عطرآگین خواهند کرد و پیشنهاد میکنم در اداراتی که حق و حقوق مردم مطرح است مزار شهدای گمنام ایجاد شود تا نسیان وجود مسئولان را فرا نگیرد و شاهد جوار رحمت شهیدان در ادارات باشیم.
فرمانده سپاه عاشورا در پاسخ به حجت الاسلام رسول برگی گفت: میتوان تمهیداتی در نظر داشت که پیکر مطهر شهدای گمنام در ادارات و نهادها نیز آرام بگیرد اما باید مقدمات احداث مزار شهدا صورت بگیرد و یادمان مربوطه ایجاد شده و سپس اقدامات بعدی توسط ادارات و نهادهای مختلف پیگیری شود.
مسئولانی که چفیه میاندازند اما مراجعهکنندگان از آنان رضایت ندارند، بازخواست شوند
علی راستی؛ سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه این جلسه اظهار کرد: مسئولانی که چفیه و آثار شهدا را در دفتر خود نصب و برقرار میکنند اما مراجعهکنندگان از آنان رضایت ندارند، باید بازخواست شوند تا با عملکرد خود باعث بدبینی مردم به اسلام و انقلاب نشوند.
وی ادامه داد: نباید از یاد ببریم که در زمان جنگ و در شبهای عملیات، آن چفیه برای چه استفاده میشد. این چفیه به سادگی به دست ما نرسیده است. مقام عظمای ولایت همواره این چفیه را بههمراه خود دارند که نشان دهنده اهمیت و جایگاه آن است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: متأسفانه عملکرد برخی مسئولان با آن چفیه سازگار نبوده است. تفکر و عمل ما باید با شهدا سنخیت داشته باشد و اگر تفکر و عملکرد ما بسیجیوار بود، شاهد چنین وضعیتی نبودیم.
حسابرسی سالهای 1400 و 1401 سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری بررسی شد
در ادامه این جلسه گزارش حسابرسی سالهای 1400 و 1401 سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری تبریز مورد بررسی اعضای شورای اسلامی شهر قرار گرفت.
علیرضا نوای باغبان؛ عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه ضمن تبریک هفته بسیج اظهار کرد: ما میتوانیم برای کمک به این قشر در نظر بگیریم که بسیج در چه زمینههایی میتواند در مدیریت شهری به ما کمک کند به طوری که هم برای بسیج و هم ما آورده داشته باشد.
وی ادامه داد: حسابرسی تاکسیرانی شهرداری تبریز برای سال 1401 در این جلسه بررسی میشود. از جمله سازمانهای بروز در خصوص این موضوع هستیم، برای بروزرسانی بیشتر نیز تصمیم گرفته شده تا حسابرسی این سالها به صورت همزمان اعلام شود.
وی با بیان اینکه استاندارد حسابرسی میگوید که تمام اموالی که در اختیار یک مجموعه قرار دارد باید سنددار و به نام و یا اجاره باشد، افزود: شورا تکلیف کند تمام اموال شهرداری که در اختیار سازمانها قرار میگیرند باید به نام سازمان باشد تا سرمایه و دارایی سازمان را افزایش دهد.
باغبان تاکید کرد: اینکه تمام اموال به نام شهرداری مرکز باشد خلاف قانون بوده و باید به نام خود سازمانها باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز عنوان کرد: جایگاههایی که اجاره داده شدهاند با سرفصل دارایی ثبت نشدهاند، امیدواریم سال 1402 شاهد انتقال این موارد باشیم.
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تبریک هفته بسیج بیان کرد: اگر در حسابرسی نتوانیم مسائل خود را حل کنیم، حل چالش در سایر حوزهها نیز امکانپذیر نخواهد بود.
وی عنوان کرد: تمام مطالب گزارشهای حسابرسی راهگشای سازمانها و مناطق است که متاسفانه به این موارد عمل نمیکنیم. چه زمانی باید به این نقطه برسیم که مردم میتوانند به حق قانونی خود برسند و نیازی به پارتی، ارتباط و آشنا ندارند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: چه زمانی قانون برای همه یکسان خواهد بود، نگرانیهایی از این بابت در جامعه وجود دارد که مردم فکر میکنند برای رسیدن به حق و حقوق خود نیاز به ارتباط دارند.
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه بیان کرد: جایگاهها تحت عنوان سرفصل دارایی ثبت نشده و تحت عنوان سرفصل درآمد ثبت شده است، شهرداری توضیح دهد در مسیر انتقال سند چه اقداماتی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ما هر سال تکلیف این اسناد را مطرح میکنیم اما کار دیگری از دستمان برنمیآید، نتیجه اقدامات انجام گرفته در این زمینه به ما توضیح داده شود.
وی تاکید کرد: شهرداری مشکلی با واگذاری اموال به سازمانها ندارد، همانگونه که ساختمان تاکسیرانی را نیز قبلا واگذار کرده است.
یاسین بجانی؛ عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم ضمن تبریک هفته بسیج عنوان کرد: در خصوص بحث جایگاهها خواهشمندم حقوق کارکنانی که در این جایگاه فعالیت دارند و 10 میلیون تومان است، مورد توجه و بررسی قرار گیرد.
روح الله رشیدی در ادامه توضیح داد: حقوق و دستمزد کارکنان جایگاهها، به خاطر اینکه آنها طرف قرارداد شهرداری نیستند، توسط پیمانکار پرداخت میشود و شهرداری میتواند بگوید این موضوع بر عهدهی ما نیست اما این کار درستی نبوده و اینکه این کارکنان طرف قرارداد شهرداری نیستند و به حقوق 11 میلیونی راضی باشند، صحیح نیست.
وی در پایان گفت: این افراد نه به بیمه، اضافه کاری و... متکی نیستند، بایستی مطالبات جایگاه داران نیز شنیده شود. همچنین مسائلی که در خصوص ادغام سازمان تاکسیرانی مطرح میشود نیز در جلسات مورد بررسی قرار گیرد.
پاسخ سخنان طوفانی توام با افترا و تهمت شهردار را به هفته بعد موکول میکنم
محمدحسن اسوتچی؛ خزانهدار شورای اسلامی شهر تبریز در نطق میان دستور خود گفت: بر خود وظیفه میدانم تا هفته بسیج که تعاریف بسیار خوبی از این شجره طیبه انجام گرفت را تبریک عرض کنم. رهبر معظم انقلاب نیز با تعریف جامع از بسیج حمایت همه جانبه از این قشر را واجب اعلام کرده است و بنده در سهم خود از بسیج قدردانی و تشکر میکنم.
وی ادامه داد: البته قدردانی بنده هیچ سود و ثمری ندارد صرفا جهت شکرگزاری از نعمتی است که بنیانگذار کبیر انقلاب با دیدگاه الهی خود دستور تشکیل این شجره طیبه را داده است.
اسوتچی با اشاره به اینکه آقای شهردار در جلسه امروز حضور ندارند، عنوان کرد: شهردار محترم سه هفته قبل سخنانی طوفانی توام با تهمت و افترا علیه بنده را بیان کردند که میخواستم در جلسه بعد از این سخنان طوفانی، سوالاتی از آقای شهردار بپرسم اما هیئت رئیسه صلاح ندانستند و قصد داشتم در جلسه امروز این سوالات را مطرح کنم اما با توجه به اینکه آقای شهردار در جلسه امروز حضور ندارند، میخواهم صحبتهایم را به هفته بعد موکول کنم.
لایحه احداث ساختمان در مجاورت دادگاه مهر به تصویب رسید
لایحه احداث ساختمان در مجاورت دادگاه مهر(ساختمان متعلق به شهرداری) برای تعامل و کمک به افزایش فضای اداری جهت فعالیت دادگستری استان با حفظ مالکیت عرصه و اعیان برای شهرداری تبریز به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تبریز رسید.
احد صادقی در این خصوص اظهار کرد: موضوعی که طرح شد در کمیسیون بودجه نیز مطرح شده بود و تصمیم گرفته شد تا این لایحه به صحن ارجاع داده شود.
وی ادامه داد: صحبت شده تا این پارکینگ برای اتصال به ساختمان موجود واگذار شود، این دادگاه بنابر دلایلی نیاز دارد تا مساحت فضای ادارای آن افزایش پیدا کند.
صادقی با بیان اینکه شهرداری در نظر دارد تا هشت میلیارد تومان از محل بودجه موارد پیشبینی نشده برای این لایحه اختصاص دهد، افزود: بحث معارض موضوعی متقابل در شهرداری است که روند قانونی خود را طی میکند.
پرویز هادی در این خصوص بیان کرد: این محل وضعیت نامناسبی دارد و در شان شهر تبریز نیست. بنده با اعمال این لایحه موافقم و از همکاران نیز میخواهم تا برای لایحه مذکور رای موافق بدهند.
روح الله رشیدی نیز در این خصوص خاطرنشان کرد: این لایحه از بدیهیات بوده و باید تمام ارگانها در چنین موضوعاتی دست به دست هم بدهند اما تا جایی که میدانم این زمین معارض و با کاربری فضای سبز مالک دارد.
وی ادامه داد: چرا باید زمینی که معارض قانونی دارد را به مکانی که خود حافظ قانون است، واگذار کنیم. مالک قبلی این زمین شهرداری وقت را نیز قبلا محکوم کرده است.
رشیدی با بیان اینکه بنده با ذات این موضوعات موافقم، توضیح داد: این زمین معارضی بوده و موجب میشود تا بعدها بین ارگانها اختلاف ایجاد شود.
یاسین بجانی نیز تاکید کرد: بنده در خصوص اینموضوع سوال پرسیدم و گفته شد این زمین بحث معارض نداشته و سند شش دانگ آن به نام شهرداری است.
اسماعیل چمنی با بیان اینکه همگی با چنین وظایف اجتماعی موافق هستیم، گفت: ای کاش به جای درمان به فکر پیشگیری از این موضوعات باشیم و شرایطی فراهم شود تا طلاق کاهش پیدا کند و هزینهها در راستای افزایش ازدواج وکاهش طلاق صرف شود.
وی ادامه داد: شرایطی باید در جامعه حاکم باشد که پیشگیری قبل از یک اتفاق صورت گیرد، امیدوارم به جای افزایش فضای ادارای این مجموعه شرایطی ایجاد شود که تعداد شعب دادگاههای ما به جای افزایش کاهش پیدا کند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: مبنا و ریشه واگذاری این زمین نیز باید قانونی باشد و اگر مالکیت این زمین در اختیار شهرداری نیست، برای آن هزینه نشود.
وی تاکید کرد: پیشنهاد میکنم این موضوع برای بررسی بیشتر به جلسه بعدی موکول شود، وقتی این زمین برای فضای سبز تملک شده، نمیتوان آن را به فضای اداری تغییر داد.
علی راستی نیز در ادامه گفت: اگر زمین دیگری وجود دارد ما آمادهایم تا آن را در اختیار این مجموعه قرار دهیم.
حجت الاسلام رسول برگی در این خصوص بیان کرد: کسی برای این زمین سند شش دانگ نیاورده و اگر معارضی هم باشد با مدارک غیر رسمی است، از لحاظ حقوقی گفته میشود که این مکان معارض قانونی ندارد.
غلامرضا احمدی تشریح کرد: ما خود را ملتزم به قانون میدانیم و اینکه شورا قانونی عمل کند موجب میشود تا سایر ارگانها نیز قانونی عمل کنند، این موضوع اجتماعی بوده و ما وظیفه خود میدانیم تا در این موضوع همراهی کنیم در خصوص زمین آن نیز بررسی انجام گیرد.
همچنین در این جلسه لایحه شهرداری تبریز در خصوص مساعدت مالی به آقای حسین قلی نجفی؛ مالک پلاک ثبتی اصلی 3 واقع در شهرک طالقانی، زیرمنبع آب از بابت بدهی به شهرداری تصویب شد.
تکلیف املاک بدونِ سند شهرداری تبریز مشخص شود
روح الله رشیدی؛ عضو شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه گفت: هیئت رییسه محترم برای گزارش هزینه درآمد شش ماهه شهرداری تبریز از ما رای مشروط گرفتند و اعلام شد که گزارش بدهی و مطالبات شهرداری نیز ارائه میشود و ما منتظر این گزارش هستیم.
وی ادامه داد: موضوع مهمی که غیر ویترینی بوده و عملکرد در آن مشخص نمیشود، موضوع املاک است، بارها موارد مصداقی آن اعلام شده است، در گزارش حسابرسی در سال 1398 در فهرست بلندی اعلام شده بود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: املاکی به روش و در زمانهای مختلف برای افراد و نهادهایی که اغلب آنها حتی مجوز قانونی نیز ندارد، واگذار شده است.
رشیدی خاطرنشان کرد: بنده نامه مکتوب نیز نوشتهام که شهرداری گزارش مشخصی را به صورت مکتوب و مستقل ارائه دهد که چقدر املاک دارد و ارزش آنها چقدر است.
وی با بیان اینکه فقدان سند املاک شهرداری مسئله ماست، عنوان کرد: محرمانه بودن آن برای حوزه دلالی بوده و محرمیت برای من شورا معنا ندارد، گفته میشود که شهرداری فلان تعداد املاک دارد، درحالی که در قضیه پارک بزرگ، شهرداری به مرور زمان بیش از 300 هکتار زمین تملک کرده است که بیشتر آنها سند رسمی ندارند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: خبری منتشر و اعلام شد که در فاز دو خاوران اولین سند برگ سبز برای املاک شهرداری گرفته شد، خیلیها فکر کردند که این موضوع مربوط به مردم است درحالی که این مسئله مربوط به اراضی شهرداری بود.
رشیدی در خاتمه با اشاره به اینکه فقدان سند رسمی برای املاک شهرداری زمینه بسیاری کارها را فراهم میکند که نباید انجام شود، اضافه کرد: ما در این موضوع دین داریم که باید آن را در دستور جلسه قرار دهیم تا توضیح داده شود.
تا زمانی که ما به قانون تن ندهیم، انتظار از مسئولین بیجاست
اسماعیل چمنی؛ عضو شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری در این جلسه اظهار کرد: ما اینجا مشاور حقوقی داریم که هم برای ما هزینه دارد و هم وقت میگذارد، فعالیت مشاور حقوقی در این جهت است که ما با وی مشورت کنیم، نه اینکه با حرفهای مشاور رای دهیم یا نه، رای در اختیار شورا است.
وی ادامه داد: تا زمانی که ما به قانون تن نداده و قانونی عمل نکنیم، انتظارمان از مسئولین و شهرداری بی جاست.
چمنی در خاتمه با اشاره به لایحه تجویز احداث ساختمان در مجاورت دادگاه مهر (ساختمان متعلق به شهرداری) گفت: امیدوارم این لایحه نیز در هیئت تطبیق رد شود چرا که اگر رد نشود تبعات آن برای شهر تبریز و شهروندان خواهد بود.
سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز گزارش عملکرد بدهد
روحالله رشیدی؛ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تبریک هفته بسیج به همه بسیجیان جهان، درخصوص مصوبه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی کلانشهر تبریز با موضوع شیوهنامه حمایت از توسعه فرهنگ و هنر شهر تبریز، گفت: این شیوهنامه، مصوبه شورا دارد و با توجه به اینکه اعتبار داشت، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز نیز به این شیوهنامه عمل میکرد.
وی ادامه داد: این شیوهنامه نقصهایی داشت که با توجه به درخواستها، در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مطرح و اصلاح شد.
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: رکن تغییرات این شیوهنامه، ایجاد خانههای تخصصی است که بهعنوان بازوی مشورتی و فنی سازمان در رشتههای مختلف عمل کنند و تغییرات صورتگرفته در این شیوهنامه، مربوط به خانههای تخصصی است که تشکیل این خانههای تخصصی به تصمیم سازمان سندیت میدهد.
رشیدی گفت: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز باید از برنامههای خود گزارش عملکرد بدهد و در گزارش ششماهه چنین مسائلی میتواند بررسی شود.
وی گفت: شهرداری محل مراجعه گروههای هنری مختلف است و چه بسا، هنرمندان تبریزی به اعضای شورا نیز مراجعه میکنند و به پیشنهاد سازمان این خانههای تخصصی ایجاد شدهاند.
عضو شورای شهر تبریز گفت: نحوه برخورد شهرداری با مراجعین مطرح است و این شیوهنامه بهعنوان مصوبه شورا، آسیبشناسی شده و پیشنهادهایی صورت گرفته است.
رشیدی گفت: در بررسی عملکرد سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز که 33 میلیارد تومان عملکرد داشته، 32 میلیارد بدهی مشهود است و لازم است عملکرد سازمان فرهنگی و بخشهای فرهنگی مناطق با جزئیات ارائه شود.
وی ادامه داد: این مسائل در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی بررسی شده و مسئله این شیوهنامه مبتنیبر حمایت از توسعه فرهنگ و هنر تبریز و حمایت از هنرمندان بومی و ثبت سفارش اثر برای گروههای بومی تبریزی است.
روحالله دهقاننژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه گفت: در برنامهها و رویدادهای فرهنگی مختلف، توجه جدی به موسیقی سنتی و موغام شده است.
وی اظهار کرد: وظیفه اصلی حمایت از گروههای فرهنگی و هنری بر عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز شخصا در جلسه شورا حاضر شود و گزارشهای مربوط به عملکرد سازمان در حوزه فیلم، موسیقی و تئاتر را ارائه کند و به سؤالات اعضای شورا پاسخ بدهد.
شهرداری در حوزه فرهنگی هزینههای کلان میکند اما سنت خودمان مغفول مانده است
علی راستی؛ سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه با تأکید بر شفافیت نحوه برخورد شهرداری با هنرمندان، گفت: همه گروههای هنری باید از حمایتهای شهرداری تبریز بهرهمند شوند. گاه، گروههای کوچکی وجود دارد که نیازمند حمایت جدی شهرداری تبریز هستند.
وی ادامه داد: اگر سمتوسوی سیاستگذاری فرهنگی درست بود، امروز در سطح شهر، شاهد تابلوهای کنسرت هنرمندان غیربومی نبودیم بلکه شاهد حضور و اجراهای گروههای موسیقی محلی بودیم.
سخنگوی شورای شهر تبریز گفت: شهرداری در حوزه فرهنگی هزینههای کلان میکند اما سنت خودمان مغفول مانده است.
راستی گفت: موسیقی موغام یکی از هنرهای بومی منطقه آذربایجان است که شهرت جهانی دارد و روحیه ایثار را تقویت میکند اما به این فرهنگ در سطح شهر پرداخته نمیشود.
در ادامه، علی نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: دریافت گزارش هزینهکرد مالی از سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز برای اصلاح وضع موجود ضروری است و بایستی ارزیابی لازم صورت بگیرد.
وی ادامه داد: طبق سیاستهای مطرح در این آییننامه برای سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری تبریز که امروز در پرداخت هزینهها با مشکل مواجه است، مشکل مضاعفی اضافه میشود.
اول توسعه فرهنگی/گروههای موسیقی سنتی آذربایجانی مورد توجه باشند
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه با تأکید بر لزوم توسعه فرهنگی در جامعه، گفت: ابتدا باید در جامعه توسعه فرهنگی صورت بگیرد تا دیگر زمینههای توسعه نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: بحث ما درخصوص حضور و اجرای گروههای سه چهار نفره موسیقی است اما عموما بستری برای اجرا ندارند.
عضو شورای شهر تبریز گفت: گروههای موسیقی سنتی آذربایجانی که به اجرای موسیقی ملی و سنتی میپردازند باید مورد توجه و حمایت شهرداری تبریز باشند.
هنرمندان موسیقی ما وضعیت معیشتی خوبی ندارند
در ادامه، حجتالاسلام رسول برگی، عضو شورای شهر تبریز گفت: در اینکه باید از گروههای موسیقی حمایت کنیم هیچ شکی وجود ندارد اما به نحوه حمایت از گروههای هنری توجه شود.
وی ادامه داد: رهبر ارکست سمفونیک تبریز که مهاجرت کرد، دیوار خانه وی به بهانه ایمنسازی برداشته شد که منجر به آسیب آلات موسیقی وی شد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در همین تبریز، یک خواننده سنتی عاشیق وجود دارد که برادر شهید است و وضعیت معیشت خوبی ندارد.
برگی ادامه داد: اینکه همواره به هنرمندان غیربومی ارزش داده شود، مورد انتقاد است.
وی گفت: گروههای کوچک بیشتر به حمایت و توجه خاص احتیاج دارند. موسیقی ما هم حماسه و هم عرفان است که از یاد بردهایم.
هرگونه پلسازی بدون مطالعات طرح جامع باید متوقف شود
روحالله رشیدی، رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورا با اشاره به اینکه مطالعات صورتگرفته، مطالعات زیربنایی است، گفت: اهتمام شورای ششم هرگونه سیاستگذاری و تصمیمگیری در حوزه حملونقل عمومی و ترافیک باید منتج از این مطالعات میشد که به روز نبود که به همت این دوره شورا، به سمت عملیاتی رفته و بخش اجرایی شده مطالعات در این جلسه ارائه میشود.
وی ادامه داد: باید دید گام بعدی در این مطالعات چیست و مطالعات تا چه حد پیش رفته است.
عضو شورای شهر تبریز گفت: باید جلسهای با حضور مشاور این طرح ترتیب داده شود و کمیته تحویل در این مطالعات، تشکیل شود.
رشیدی گفت: تلاقی این طرح، طرح تفصیلی تبریز است که در حال تدوین است و مشاوران در حال نگارش ضابطه برای بعضی مناطق هستند که مشاور طرح تفصیلی باید گزارش دهد تا ببینیم نسبت این دو طرح چیست.
وی اظهار کرد: تایید نهایی طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تبریز در شورای هماهنگی ترافیک کشور است که پس از ابلاغ، سند رسمی عمل مدیریت شهری در ترافیک خواهد بود.
رییس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی کلانشهر تبریز گفت: امروز تب پلسازی در تبریز شایع شده که ضرورت دارد بدون مطالعات طرح جامع، هرگونه پلسازی، فاقد ارزش شبکهای دانسته شده و متوقف شود.
در ادامه اسماعیل چمنی، عضو شورای شهر تبریز، گفت: اجرای آمار و ارقام و مطالب رصد شده، مهم است و باید نمود این مطالعات را در شهر ببینیم.
وی ادامه داد: ترافیک، تبریز را تهدید میکند و اگر به این مسئله توجه نکنیم در آینده نزدیک باعث ازدیاد مشکلات شهری خواهد شد.
عضو شورای شهر تبریز گفت: ورودیهای شهر در سالیان گذشته، تغییری نکرده اما جمعیت شهر گسترش یافته و آمار خودروها افزایش یافته است.
چمنی گفت: باید درخصوص ترافیک برنامهریزی اساسی صورت بگیرد چراکه باعث نارضایتی، استرس و اتلاف وقت مردم شده است.
وی خواستار تشریح چگونگی عملیاتی شدن راهکارهای طرح مطالعات شد و گفت: امروز با پارک دوبله در دو سوی خیابان، ترافیک ایجاد میشود و مسیرگشاییها در گذشته به طوری بوده که نیاز به مدیریت جهادی دارد تا شهر از این بحران خارج شود.
عضو شورای شهر تبریز گفت: شهرداری در کنار دیگر متولیان باید درخصوص ترافیک تبریز چارهاندیشی کند چراکه آنچه درخصوص حل مسئله ترافیک در اختیار مدیران شهرداری است، بخشی از مسئله است.
چمنی گفت: باید از ظرفیت ریاست جمهوری برای حل مشکل ترافیک تبریز استفاده شود و این اقدام میتواند بزرگترین قدم در حوزه مدیریت شهری باشد و نسبتبه تداوم نهضت احداث پارکینگ توجه شود.
وی اظهار کرد: این مطالعات باید در تمام مسیرگشاییها اعمال شود و هر پروژهای در جهت حل معضل ترافیک باشد و هرقدر امکان دارد به بحران ترافیک تبریز توجه شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه همه از وضعیت ترافیک تبریز ناراضیاند، گفت: فرهنگسازی و اعمال قانون در حوزه ترافیک بسیار مهم است و نیاز است تا از بودجههای ملی برای حل ترافیک تبریز تخصیص یابد.
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز بر لزوم اعمال نظر کارشناسی در مرحله مطالعات، تأکید کرد و گفت: کارشناسان مربوطه که میتوانند به قابلیت اجرایی شدن این طرح کمک کنند، باید نظرات خود را در این خصوص مطرح نمایند.
یاسین بجانی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: طرح جامع حملونقل و حل مسئله ترافیک، دغدغه اعضای شورا بوده است.
وی ادامه داد: ضرورت دارد که به بحث حمل و نقل ترکیبی در تبریز توجه جدی شود.
عضو شورای شهر تبریز گفت: حملونقل ترکیبی یکی از راهکارهای مدیریت ترافیک است و نیاز است شهروندان به سمت حمل و نقل عمومی سوق داده شوند.
نباید به خاطر عمل به وظیفهمان بر سر مردم منت بگذاریم
علی راستی، سخنگوی شورای شهر تبریز در تذکر خود در این جلسه، ضمن قدردانی از مدیران و کارکنان شهرداری که در تمام عرصهها مشغول خدمتگزاری هستند، گفت: در مسیرگشاییها متأسفانه به نحوی برخورد میکنیم که به مردم منت میگذاریم درحالی که وظیفه ما خدمت به مردم است.
وی ادامه داد: آسفالت جزو وظایف اولیه شهرداری است و ما سرباز این ملت هستیم. افتخار ما سربازی ملت است و سرباز به فرمانده خود (مردم) منت نمیگذارد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از عوامل شهرداری درخصوص مسیرگشاییها قدردانیم اما اگر توجه کنیم میبینیم که در مقایسه با کلانشهرهای دنیا کار شاخصی انجام ندادهایم.
راستی گفت: باید ببینیم در بحث سرمایهگذاری کلان و حملونقل عمومی چه خدماتی به مردم ارائه کردهایم.
عدهای در شهر چندین هزار میلیارد بدهکارند که با این مبالغ میتوان کل مشکلات کارگران را حل کرد
وی گفت: کسی که برج میسازد، تا نیمه عملیات عمرانی بدون پروانه پیش میرود. چگونه میشود که کسی در وسط روز برج بسازد اما پروانه نداشته باشد؟ اگر این برج امروز تخریب شود باید 100 میلیارد پول پرداخت شود. مدیران شهرداری اطراف مجتمع تجاری اطلس را بررسی کنند و ببینند وضعیت ساختوسازهای غیرمجاز چگونه است.
وی ادامه داد: چگونه میتوان بدون پروانه برجسازی کرد؟ انگار نه انگار در این شهر این اتفاقات میافتد. باید قوانین رعایت شود تا نظم شهر به هم نخورد. با این روند، در جلسات آتی مواردی مطرح خواهد شد. چرا باید برجسازی که با فروختن یک واحد حق شهرداری را میدهد، حق و حقوق شهر و شهرداری را رعایت نکند؟
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: مردم متوجه مسائل شهری هستند. دستگیریهای منطقه 10 در مناطق دیگر نباید اتفاق بیفتد. مسئول مستقیم دستگیریها کسی است که سند را امضا میکند.
راستی گفت: دغدغه کارگران در حوزه درمان و رفاه باید حل شود. عدهای در شهر چندین هزار میلیارد بدهکارند که با این مبالغ میتوان کل مشکلات کارگران را حل کرد. ما پولی که حق شهرداری است را نمیتوانیم بگیریم و بر سر حقوق کارگر جدل میکنیم که درمان آنان چگونه باشد.
جمعآوری موکب فاطمیه را با قاطعیت محکوم میکنم
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورای شهر تبریز با اشاره به مطلبی که در خصوص جمع آوری موکب فاطمیه در فضای مجازی مطرح شد، گفت: این مسئله نیاز به شفافسازی داشت که متنی در خصوص آن قرائت میشود:
ریاست محترم شورا، اعضای گرانقدر همکاران عزیز و حضار محترم
در روزهای اخیر، شاهد تصمیمی عجیب از سوی شهرداری بودیم که علی رغم تذکر برخی نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تبریز جمعآوری موکب برپا شده در ایام فاطمیه را به همراه داشت. موکبی که نمادی از ارادت مردم به اهل بیت (ع) و پایبندی به شعائر دینی است. تصمیمی که در نگاه بسیاری از شهروندان، نه تنها غیر منطقی، بلکه بیتوجهی به ارزشهای دینی و اجتماعی تعبیر شد و نیازمند بررسی و تأمل جدی است.
لازم به ذکر است شهردار محترم سه دلیل برای این اقدام مطرح کردند:
دلیل اول، ایجاد گره ترافیکی:
آیا واقعاً یک موکب کوچک در ایامی محدود و ساعتی محدود، عامل گره ترافیکی شهر است؟ بر اساس آمار، روزانه بیش از 800 هزار خودرو و وسیله نقلیه در خیابانهای شهر تردد میکنند و بسیاری از معابر ما سالهاست با ترافیک سنگین روبهرو هستند. اگر دغدغه شهرداری کاهش ترافیک است، لازم است در نقاط پرتردد و نقاط اصلی مانند میدانها و خیابانهای تجاری، اقدامات مؤثرتری انجام شود.
دلیل دوم، نبود مجوز:
همه ما اذعان داریم که تمام فعالیتهای فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی باید در چارچوب شرع، قانون و عرف باشد. لکن گاهی اوقات قواعد عرفی داریم که فراتر از برخی چارچوبهای قانونی بدان عمل میشود. عرف عزاداری در برخی اوقات خاص و حساس یکی از مصادیق این عرف است.
باید بپرسیم: آیا همه فعالیتهای شهری، از جمله ساختوسازهایی که بدون مجوز در گوشه و کنار شهر انجام میشوند، با همین حساسیت و جدیت مورد برخورد قرار میگیرند؟
طبق آمار، صدها ساختوساز غیرمجاز در شهر وجود دارد که تعدادی ورودی کمیسون ماده صد یک مورد است که چهره شهر را مخدوش کردهاند و شاهد سکوتی معنادار در این خصوص هستیم اما چرا برخورد با یک حرکت مردمی و معنوی اولویت پیدا میکند، جای تامل جدی دارد.
دلیل سوم، سد معبر:
شهر تبریز سالهاست با پدیده شناخته شده و شوم سد معبر به ویژه در خیابانهای تجاری و پرتردد دست و پنجه نرم میکند. موانع ناشی از برخی کسبه، عبور و مرور در باریکترین پیاده روها را مختل کرده، اما برخورد مؤثر با این موارد کمتر دیده میشود. چرا باید یک موکب مردمی که برای چند روز و ساعات محدود برپا شده، هدف اصلی این سختگیریها باشد؟
همکاران عزیز، فرمایشات مقام معظم رهبری همواره باید چراغ راه تصمیمگیریها و مبنای عملکرد ما باشد. ایشان بارها تأکید کردهاند:
«حفظ شعائر دینی، حفظ هویت ملت است.»
این فرمایش به خوبی روشن میسازد که تقویت باورهای دینی و شعائر مردمی، وظیفهای است که بر دوش همه ما قرار دارد. آیا چنین برخوردهایی، با روح این وظیفه سازگار است؟
بنده حقیر بهعنوان نماینده مردم، این اقدامات ناشایست و غیرضروری که به هیچ عنوان در راستای منافع عمومی نبوده را به طور جدی نقد و با قاطعیت محکوم میکنم.
همه ما مسئول هستیم که به جای ایجاد فاصله میان مدیریت شهری و مردم، در مسیر همبستگی اجتماعی گام برداریم و از ارزشهای دینی و مردمی دفاع کنیم.
برجسازی در کوی کاج رشدیه، خلاف طرح تفصیلی این منطقه است
یاسین بجانی، در تذکر خود در جلسه علنی شورای شهر تبریز درخصوص لزوم رعایت طرح تفصیلی کوی کاج شهرک رشدیه گفت: در طرح تفصیلی این منطقه قرار بر این بود که ساختمانها بهصورت ویلایی باشند اما چند قطعه تجمیع شده و برجسازی صورت میگیرد و طرح تفصیلی رعایت نشده است.
وی گفت: اهالی منطقه پیگیر این مسئله و معترض به این مسئله بودهاند اما جوابی نگرفتهاند و عملیات عمرانی ادامه دارد.
عضو شورای شهر تبریز گفت: آقای فتحالهی معاون هماهنگی شهردار تبریز این مسئله را به اطلاع شهردار برسانند و در این زمینه نتیجه برسند که اهالی چه باید بکنند. چراکه این برجسازی منجر به این شده که دیگر واحدهای مسکونی دیده نشوند.
بجانی درخصوص مسئله موردانتقاد حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر درخصوص موکب ایام فاطمیه، گفت: در بحث موکب با بنده نیز تماس گرفتند و سه بار به این محل رفتم. مسئله، آنطور که به زعفرانچیلر رساندند نبود. آنجا قبلا پست برق بود که برچیده شد. کانکسی نیز برای این موکب گذاشته شد و نگرانی شهرداری این بود که کانکس به صورت دایم آنجا بماند.
عضو شورای شهر تبریز، گفت: از این قبیل اتفاقات در دیگر محلات شهر اتفاق افتاده و کانکس مانده است و اکنون کلی اختلاف است.
بجانی گفت: عوامل این موکب برداشتن کانکس را قبول نکردند و در آخر تصمیم گرفتند که هم کانکس و هم چادر موکب را جمع کنند. احساس میکنم این مسئله برای حاجآقای زعفرانچیلر سوءتفاهم شده بود.
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در پاسخ به اینکه انتقاد وی به برخورد مدیریت شهری درخصوص جمعآوری موکب ایام فاطمیه، سوءتفاهم نبود، گفت: به عنوان شهروند، مبلغ مذهبی و عضو شورا که مقام ارشد شهرداری است اگر تشخص ندهم که آن موکب مزاحمت ایجاد میکند یا نه، جایگاه شهردار نیز زیر سؤال میرود چون با آن تشخیص شهردار را انتخاب کردهام.
وی ادامه داد: به شهردار گفتم به حرمت فاطمه زهرا (س) بگذارد این کانکس دو روز پابرجا بماند. ضمانت میکنم پس از دو روز برداشته شود.
عضو شورای شهر تبریز گفت: مگر تمام فعالیتهای سطح شهر مجوز دارند؟ این قضیه اصلا سوتفاهم نیست. مگر در آنجا ساختوساز میشود؟ به شهردار ضمانت کردم؛ اگر تضمین من اعتبار ندارد یک حرف است و اگر اعتبار دارد یک حرف دیگر است.
حجتالاسلام زعفرانچیلر گفت: نمیخواستم وارد جزییات و تنش شوم. به عنوان عضو شورای شهر، حداقل اگر مولوی نتوانم دستور دهم، میتوانم به صورت ارشادی بگویم. همه مردم ایام محرم را به خاطر قداست قضیه تحمل میکنند.
وی ادامه داد: مردم خودشان در گرههای ترافیکی حضور دارند. این قضیه قابل مدیریت بود که ترافیک ایجاد نشود. میشد که افرادی برای مدیریت ترافیک مسئول شوند.
عضو شورای شهر تبریز گفت: قضیه، اصلا سوتفاهم نیست. در خیابان دارایی دوم پیادهروها پر از سد معبر است. شهرداری کجاست و چرا برخورد نمیکند؟ چهقدر ترافیک بهخاطر سد معبر در شهر وجود دارد. همین الان در گوشه و کنار شهر ساختوساز غیرمجاز است. اگر دغدغه مجوز است پس چرا در کمیسیون ماده 100 نمیتوانیم به تمام موارد کارتابل رسیدگی کنیم.
حجتالاسلام زعفرانچیلر گفت: حاجآقای برگی خیلی خوب گفتند که تخریب نباید رسانهای شود؛ چون ما اجازه دادهایم ساختوساز غیرمجاز اتفاق بیفتد.
وی اظهار کرد: میخواستم به صورت محترمانه برخورد کنم و علت آشفتگیام قسم به حضرت زهرا (س) است. ضمانت دادم که موکب جمع میشود و من آنقدر قدرت تشخیص دارم که سوتفاهم را تشخیص دهم. به حرمت فاطمه زهرا اجازه خواستم اما قبول نکردند.
عضو شورای شهر تبریز گفت: گفتم که پس از دو روز اگر موکب جمعآوری نشد، جرثقیل برمیدارم تا تشکیلات برداشته شود. این کانکس برای این بود که وسایل موکب در مکان امن بماند.
زعفرانچیلر گفت: به شهردار نگفتم شهر را رها کنیم. مصادیق رها کردن شهر در جاهای دیگر مشهود است. قضیه طوری نباشد که ما سفیه و بله و احمق به نظر برسیم.
انتهای پیام/
∎