شناسهٔ خبر: 69898552 - سرویس اجتماعی
منبع: حوزه | لینک خبر

نشست نقد و بررسی کتاب "از هویت ایرانی" در قم برگزار شد

چهارمین قسمت از برنامه نقدنوشت با موضوع نقد و بررسی کتاب "از هویت ایرانی" به همت رسانه فکرت در قم برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر مریم جلالی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و نویسنده کتاب کودک و نوجوان در این نشست با تأکید بر لزوم توجه جدی به اصل مخاطب شناسی به خصوص در بحث انجام فعالیت های فرهنگی و تربیتی مرتبط با گروه سنی کودک و نوجوان ابراز داشت: فرهنگ و تمدن غرب با ابزارهایی که در کشور ما داشته سال های طولانی برنامه ریزی کرده که بچه های ما با فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی آشنا نباشند و بر این اساس تربیت نشوند و لذا در چنین وضعیتی رسالت ما برای کار فرهنگی و تربیتی بسیار مهم و کلیدی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: ما باید ضمن توجه به هویت دینی و ملی به دنبال شناخت نیازها و ذائقه های نسل جدید باشیم تا بتوانیم با آن ها از باب زبان مفاهمه و درک مشترک وارد شویم و گرنه نمی توانیم تأثیر لازم و مقتضی را بر آن ها بگذاریم.

وی همچنین گفت: کسی نمی‌تواند مدعی فعالیت و اثرگذاری در حوزه ادبیات کودک و نوجوان باشد و در عین حال به مخاطب شناسی بی توجه باشد چرا که به هر حال مخاطب یک شرکت‌کننده فعال در آفرینش متن است به این معنا و مفهوم که اگر کسی کتابی می نویسد یا فیلمی می‌سازد نباید مخاطب را به عنوان فرد منفعل و مصرف کننده ببیند به این خاطر که تا زمانی که مخاطب خلق معنا کند شریک ساخت و تکمیل این ماجراست.

دکتر زهرا حیاتی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت نقد در عرصه داستان و ادبیات اظهار داشت: خاصیت ادبیات این است که گاهی نقد می کند و گاهی راهکار و پیشنهاد ارایه می دهد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزود: در بحث از ادبیات کودک و نوجوان ما نباید از ذخایر عظیم فرهنگی خود غافل شویم و تأثیرات دین و مذهب بر ملیت و ایرانیت خود را نادیده بگیریم.

وی همچنین گفت: از سوی دیگر باید دانست که ادبیات باید همچون دارو دادن به کودک باشد و لذا می بایست به نحوی که او متوجه نشود به او دارو بدهیم و این نکته ظریف تأثیر مهمی در این روند دارد که نباید از آن غافل شد.

انتهای پیام