شناسهٔ خبر: 69868962 - سرویس گوناگون
منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

مُد ژلیش و کاشت ناخن

«در آرایشگاه‌ها مراقب هپاتیت و ایدز باشید»

صاحب‌خبر -

نگار فیض‌آبادی، انصاف نیوز: افراد زیادی از خانم‌ها در سنین مختلف، ژلیش یا کاشت ناخن را برای زیبا کردن ناخن‌هایشان انتخاب می‌کنند تا نیازی به تمدید لاک نداشته باشند. یک متخصص پوست و مو هم می‌گوید افراد باید از بهداشتی بودن آرایشگاه‌ها مطمئن باشند تا به ایدز و هپاتیت و قارچ مبتلا نشوند.

دست‌هایشان حتی بیشتر از چهره‌شان جلب توجه می‌کند. ناخن‌هایی که لاک‌های خوشرنگی دارند با اندازه‌هایی که گاهی خیلی متناسب و زیبا به نظر می‌رسند و گاهی هم طرح‌های عجیب و غریبی دارند و آنقدر بلند هستند که پیش خودت می‌گویی یعنی چطور ظرف‌ها را می‌شوید؟ آیا با این ناخن‌ها می‌تواند کارهای شخصی‌اش را انجام بدهد؟ برایش سخت نیست وقتی می‌خواهد با خودکار چیزی بنویسد؟

تقریبا از هر ۱۰ نفری که در مترو نشسته‌اند، ۵ نفرشان ناخن‌هایشان را ژلیش کرده‌اند یا کار کاشت انجام داده‌اند. آنهایی که محجبه هستند و برایشان مهم است که نمازشان درست باشد، هیچ کار زیبایی برای ناخنشان انجام نداده‌اند.

به خاطر ناخن‌های بلندش، باید جای خاصی از انگشتش را روی گوشی‌ می‌گذاشت تا تاچِ صفحه درست کار کند! خانم ۵۳ ساله، ناخن‌هایش را برای تجربه‌ی «حس جوانی» ژلیش کرده بود و می‌گفت این کار روی احساس زیبایی دستانش تاثیر مثبتی گذاشته است. او هر دو ماه یک‌بار برای تغییر لاک‌ژلش ۳۸۰ هزار تومان پرداخت می‌کرد. به نظرش این کار زیبایی در ایران زیاد شده است چون خانم‌ها هیچ سرگرمی دیگری ندارند و مایل هستند ناخن‌های زیبایی داشته باشند.

هرقدر بهداشتی‌تر، بهتر | در آرایشگاه‌ها مراقب ایدز و هپاتیت باشید

کیانا فرهی، متخصص پوست و مو در پاسخ به اثرات کوتاه‌مدت و درازمدت ژلیش و کاشت ناخن گفت: «تاکنون به اثبات نرسیده که کاشت ناخن یا ژلیش سبب سرطان می‌شود، ممکن است تحقیقات آینده نتایج متفاوتی بدهند اما فعلا در مورد سرطانزایی آنها مطلب اثبات شده‌ای نیست. اشعه یو وی هم که در این فرایند استفاده می‌شود تاکنون سرطانزا تشخیص داده نشده است.

او درباره‌ی احتمال ابتلا به قارچ گفت: ابتلا به قارچ ناخن در اثر استفاده از ژلیش یا کاشت، به دلیل آلوده بودن وسایل شایع است. اگر وسایل کاملا با مواد قارچ‌کش و ضدویروس استریل شوند و در دستگاه ضدعفونی کننده (اتوکلاو) قرار گیرند امکان ابتلا به قارچ از بین می‌رود اما چون معمولا این کار صورت نمی‌گیرد امکان ابتلا وجود دارد. بعد از ابتلا به قارچ باید از کاشت ناخن یا ژلیش خودداری شود تا بهبودی کامل به‌دست بیاید در غیر اینصورت بستر ناخن خورده می‌شود و ممکن است رویش ناخن با مشکل مواجه شود.

فرهی در ادامه گفت: در عین حال بعد از ریموو حتما باید افراد به ظاهر ناخن توجه داشته باشند. ظاهر ناخن باید کاملا طبیعی باشد و هرگونه خوردگی و لک و ظاهر شکسته و خورده‌شده، نشان‌دهنده‌ی آسیب ناخن است و نباید کاشت و ژلیش انجام شود.

او می‌گوید: یکی دیگر از خطرات مانیکور با وسایل برقی، خونریزی و آلوده شدن دستگاه‌ها با خون است که بلافاصله باید ضدعفونی شوند. بنابراین باید نسبت به بهداشت محل مراجعه کاملا دقت کنیم، زیرا خونریزی سبب انتشار آلودگی‌هایی مانند هپاتیت و ایدز می‌شود!

سوهان برقی وسایل مانیکور خانم آرایشگر می‌گوید لوازم را با این محصول ضدعفونی می‌کند

عوارض مانیکور، پدیکور، ژلیش و کاشت ناخن

فرهی در ادامه یادآوری می‌کند: استفاده از سوهان‌های برقی و تراشیده شدن بیش از حد بستر ناخن باعث نازک شدن و از بین رفتن بافت ناخن می‌شود و لازم است درصورت هرگونه علائم حساسیت، خارش و اگزما یا شکنندگی ناخن‌ها، مواد پاک شوند و فرد درمان ناخن را آغاز کند.

حساسیت به مواد ژلیش و کاشت هم از دیگر عوارضی است که ممکن است پیش بیاید. استفاده از مواد نامرغوب و استفاده نکردن از زیرسازی‌های مناسب سبب ایجاد اگزما یا حساسیت‌های شدید می‌شود که با قرمزی شدید اطراف ناخن و حتی دردناک شدن دست‌ها و خارش‌های شدید خودش را نشان می‌دهد. در این موارد نیز اصلا اجازه کاشت و ژلیش وجود ندارد.

او در ادامه می‌‌گوید: حتما افراد دقت کنند تا به مراکز مطمئنی مراجعه کنند که در کنار استفاده از مواد مناسب، به بهداشت هم اهمیت می‌دهند. این متخصص پوست و مو تاکید می‌کند: اگر هر گونه بیماری پوستی داریم نباید کاشت و ژلیش انجام دهیم مگر با پزشک مشورت کنیم.

ژلیش و کاشت ناخن و احساس زیبایی خانم‌ها

دختر جوان، کاشت ناخن و ژلیش انجام داده بود و ماهی یک‌بار برای ترمیمش آرایشگاه می‌رفت و هزینه‌ای حدود ۲۵۰ تا ۳۱۰ هزار تومان پرداخت می‌کرد. او سال‌ها بود که ناخن‌هایش را به همین شکل نگه داشته بود و می‌گفت قبلا ناخن‌های بلندتری هم داشت اما بعد از‌ آنکه شکست دیگر مثل همیشه نبود و تصمیم گرفت این کار زیبایی را برای ناخن‌هایش انجام بدهد. او اصطلاح جالبی را به کار برد: «وقتی ناخنم کوتاه باشد انگار سرم کچل شده است و نمی‌توانم کار کنم!» این کار برای او باعث می‌شد تا حس کند ناخن‌های زیباتر و مرتب‌تری داشته باشد و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند.

وقتی صحبت زیبایی ناخن‌ها به میان آمد، دختر جوان از کاشت و ژلیش گفت که حدودا ماهیانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان برایش هزینه دارد. او کار تولید محتوای تصویری (معرفی محصول) انجام می‌داد و می‌گفت چون صدف ناخن کوچکی دارد، برایش مهم است که در تصویر ناخن‌های زیبایی داشته باشد. به نظرش این کار در ایران به این دلیل زیاد شده است که خانم‌ها دوست دارند «دستان زیبایی» داشته باشند. خودش هم بعد از کاشت ناخن بیشتر احساس «زیبایی» می‌کرد.

راهی برای مرتب بودن و اعتماد به نفس

رنگ لاکش با پیراهنش ست بود. دختر ۲۶ ساله، می‌گفت پلی ژل ناخن را انتخاب کرده تا ناخن‌های زیبا، مرتب و محکمی داشته باشد. حدود یک سال بود که مرتب ترمیم می‌کرد و تابستان‌ها اشتیاق بیشتری برای این کار داشت تا رنگ لاکش را با تیپش ست کند. او هر یک و نیم ماه حدود ۳۰۰ هزار تومان برای ترمیم ناخنش هزینه می‌کرد. وقتی از لاک می‌گفت، حالت چهره‌اش تغییر می‌کرد و از بوی استون هم بدش می‌آمد و معتقد بود کاری مثل پلی ژل، باعث شده است به شکل ثابت ناخن‌های مرتبی داشته باشد و نیازی هم به پاک کردن لاک‌ها و تجدید کردنشان نباشد.

دختر ۱۹ ساله‌ای که مشغول گپ زدن با مادرش بود، می‌گفت با کاشت پودر با ژلیش، ناخن‌های مرتبی دارد و با این کار شکنندگی ناخنش را جبران کرده است. او هربار برای ترمیم ناخنش در خیابان فرشته ۸۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کرد. خودش می‌گفت قبلا ناخن‌هایش را دوست نداشت اما حالا اعتماد به نفس خوبی پیدا کرده است. به نظرش کارهای زیبایی ناخن در ایران به این دلیل زیاد شده است که مردم برای اینکه از دیگران عقب نیافتند، سعی می‌کنند طبق مد پیش بروند.

مادرش مدل ژلیش طبیعی یا همان نچرال! را برای دست‌ها و پاهایش انتخاب کرده بود و برای ترمیم هردو، ۴۰۰ هزار تومان در خیابان فرشته پرداخت می‌کرد. او سراغ ژلیش رفته بود تا مجبور نباشد هربار لاکش را تمدید کند! این کار را نه فقط برای زیبایی و آرایشی بلکه نوعی کار بهداشتی می‌دانست. به نظر آن خانم جوان، ناخن‌کارها هم حسابی سرشان شلوغ است و درآمد خیلی خوبی دارند. از طرف دیگر، «ظاهری‌تر شدن مردم» باعث شده تا کارهای زیبایی بین خانم‌ها رایج شده است.

کاشت ژل انتخاب دختری بود که مشغول کار کردن با گوشی‌اش در مترو بود. خواهرش ناخن‌کار بود و به همین دلیل کاشت ژل او هم خرجی روی دستش نگذاشته بود. او دست‌هایش با این حالت را زیباتر از قبل می‌دانست.

این کار اعتیادآور است!

به نظر او شکنندگی، شکل نازیبای ناخن‌ها و مدی که وجود دارد، باعث شده خانم‌‌ها دلشان بخواهد این کار زیبایی را انجام بدهند. به اعتقادش این کار حالت اعتیادآوری دارد و وقتی یک‌بار انجام می‌دهی، باز هم باید ادامه‌اش بدهی، چون ریمووش کار سختی است و بعدش هم ناخن شکننده می‌شود! 

فرهی درباره‌ی پاک کردن ژلیش می‌گوید: مواد بر روی ناخن‌ها عمر مشخصی دارند بنابراین اگر کسی قصد انجام ژلیش یا کاشت یا هر مورد دیگری را دارد حتما باید در زمان مشخص برای ریموو آن و انجام مجدد مراجعه کند. مثلا عمر ژلیش ماهی یک‌بار است و حتما فرد باید هر ماه مراجعه کند وگرنه مواد شروع به واکنش با بستر ناخن می‌کنند و کم کم ناخن مواد را پس می‌زند که سبب ایجاد حفره‌های ریز یا هوا گرفتگی می‌شود که خود سبب ایجاد قارچ خواهد شد.

مد این روزها

دختر ۳۳ ساله‌، گوشه‌ای ایستاده بود و وقتی صحبت ژلیش به میان آمد، گفت که خودش ۷ سال است که کاشت ناخن انجام داده است تا ناخن‌های مستحکم‌تری داشته باشد. به نظرش اولین‌باری که این کار را انجام می‌دهی، هیجان خوبی داری ولی بعدش عادی می‌شود و حس می‌کنی ناخن خودت است. او آن‌قدر مقید بود که سر ماه برای ترمیم به آرایشگاه مخصوصی که فقط کار ناخن انجام می‌دهد، می‌رفت و هربار ۴۵۰ هزار تومان پرداخت می‌کرد. می‌گفت خانم‌ها شاید به خاطر مد سراغ این کار می‌روند!

دکتر فرهی درباره‌ی ژلیش و کاشت‌های طولانی‌مدت می‌گوید: اگر فردی موارد بهداشتی را رعایت کند و به مراکز مورد اطمینان مراجعه کند هیچ مشکلی پیش نمی‌آید و می‌تواند کاشت و ژلیش را برای سال‌ها ادامه دهد، مگر آن‌که فرد دچار مشکلاتی مانند پسوریازیس یا سایر بیماری‌های پوستی شود که امکان اینگونه کارها را نخواهد داشت.

دختر ۲۶ ساله‌ای که داشت با گوشی‌اش کار می‌کرد، کاشت ناخن داشت. همیشه ناخن‌ها و گوشه‌هایش را می‌کنده است اما حالا با این مدل ناخن‌ها، مشکلش کمتر شده بود. به نظرش چنین کارهایی، نوعی رسیدگی برای ناخن‌ها محسوب می‌شوند تا ظاهری آراسته داشته باشند. باوجود اینکه ناخن‌های بلندی داشت، می‌گفت برای انجام کارهای روزانه‌اش راحت است.

انتهای پیام