شفقنا- فرانسه، بلژیک، ایرلند و هلند در واکنش به صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی توسط دیوان کیفری بین المللی در لاهه اعلام کردند که این دستور دیوان کیفری را اجرا خواهند کرد.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، به نقل از رویترز، وزیر خارجه هلند اعلام کرد: ما به تصمیم دیوان کیفری بین المللی احترام میگذاریم و اگر بنیامین نتانیاهو وارد خاک هلند شود، او بازداشت خواهد شد.
وی افزود: ما آماده اجرای دستور دیوان کیفری بین المللی در حق نتانیاهو هستیم.
در همین راستا، وزارت خارجه فرانسه تصریح کرد: واکنش پاریس به دستور دیوان کیفری بین المللی مبنی بر بازداشت نتانیاهو، همسو با اصول این دادگاه خواهد بود.
وزارت خارجه فرانسه عنوان داشت: ما دیوان کیفری بین المللی را ضامن ثبات بینالمللی میدانیم و باید فعالیت این دیوان به صورت مستقل تضمین شود.
همزمان، نخست وزیر ایرلند گفت: کشور ما به نقش دیوان کیفری بینالمللی احترام میگذارد و هر کس که در وضعیتی است که به آن اجازه میدهد به این دادگاه در اجرای فعالیتش کمک کند، مهم است که این کار را سریعاً انجام دهد.
در همین حال، وزارت خارجه ایرلند عنوان داشت: ما قویاً دیوان کیفری بین المللی را تایید کرده و از تمامی کشورها میخواهیم تا به استقلال و پاکدستی این دادگاه احترام بگذارند و دست به هیچ تلاشی برای نابودی آن نزنند.
در همین خصوص، معاون نخست وزیر بلژیک گفت: دیوان کیفری بین المللی حکم بازداشت را علیه نتانیاهو و گالانت صادر کرده و ما باید این دستور را اجرا کنیم.
همزمان کمیساریای ارشد حقوق بشر سازمان ملل اظهار کرد: ما به استقلال دیوان کیفری بین المللی احترام میگذاریم و از فعالیت آن به منظور پاسخگو کردن افراد حمایت میکنیم.
در همین حال، جرمی کوربین، عضو مجلس عوام انگلیس گفت: دستور دیوان کیفری بین المللی خیلی دیر صادر شد و انگلیس باید این دستور را اجرا کند.
دیوان کیفری بین المللی (ICC) با صدور بیانیه ای، اعلام کرد که برای «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت»، وزیر جنگ پیشین این رژیم در رابطه با ارتکاب جنایت های جنگی در نوار غزه حکم بازداشت صادر کرده است.
این دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم نسل کشی و جنایت های علیه بشریت و جنگی در بیانیه خود همچنین تاکید کرده که دلایل منطقی وجود دارد برای باور به این که نتانیاهو و گالانت در نوار غزه مرتکب جنایت های جنگی شده و بر حملات نیروهای رژیم صهیونیستی علیه غیر نظامیان فلسطینی ساکن این نوار تحت محاصره نیز نظارت می کردند.
بر اساس آن چه در بیانیه دیوان کیفری بین المللی آمده، جنایت های جنگی منتسب به نخست وزیر کنونی و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی شامل استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی و همچنین کشتار، آزار و اذیت و سایر کارهای غیر انسانی می شود.