شناسهٔ خبر: 69860792 - سرویس اجتماعی
منبع: حوزه | لینک خبر

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پیامی به گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس تصریح کردند: تقویت حوزه‌های شهرستان، حمایت از طلاب و فضلای گرانقدر خصوصا در سال‌های نخستین تحصیل، تمرکز بر دروس حوزوی و عدم اشتغال به فعالیت‌های جنبی و در یک کلام تلاش وافر برای تربیت نسلی عالم، مهذب و فرهیخته، مهم‌ترین مسئولیت دست‌اندرکاران است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، گردهمایی عمومی طلاب و فضلای استان فارس با پیام آیت الله العظمی مکارم شیرازی و حضور نماینده ولی فقیه در این استان و اعضای مجلس خبرگان رهبری، امروز پنجشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۳ در مسجد مدرسه علمیه امام کاظم (ع) قم برگزار شد.

ببینید:

تصاویر گردهمایی عمومی طلاب و فضلای استان فارس در مدرسه علمیه امام کاظم (ع) قم

بیان برخی از دغدغه‌ها

در آغاز این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین محبی، رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای استان فارس به بیان برخی از دغدغه‌ها و مطالبات طلاب این استان پرداخت.

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

وی بر لزوم تعامل بین حوزه‌های علمیه فارس و مجمع نمایندگان طلاب در راستای معرفی طلاب نخبه و فراهم نمودن شرایط هجرت طلاب مقیم قم به استان فارس تاکید کرد. وی خواستار این شد که جلسات گردهمایی طلاب این استان حداقل سالانه یک بار برگزار شود. فراهم نمودن مکانی ثابت برای فعالیت مجمع نمایندگان طلاب فارس و توجه به مشکل مسکن طلاب فارس مقیم قم از موضوعات دیگری بود که وی به آنها اشاره کرد.

مدیر حوزه علمیه فارس: این گردهمایی‌ها شعائر الهی است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی، مدیر حوزه علمیه فارس نیز برگزاری گردهمایی‌های طلاب را که با هدف هم‌افزایی و اعتلای حوزه علمیه برگزار می‌شود جزو شعائر الهی و مایه قوت قلب دانست.

وی با اشاره به اینکه استان فارس با پیشینه درخشان خود در حوزه علمیه می‌درخشد، گفت: از اواسط قرن چهارم هجری که شیراز توسط دیلمیان تصرف شد علاوه بر اینکه مذهب تشیع به عنوان مذهب رسمی استان فارس متعارف شد، به خاطر علاقه‌ دیلمیان به اهل‌بیت (ع) شروع به ساختمان‌سازی مساجد و حوزه‌های علمیه کردند و این جزو مفاخر استان فارس است که یک چنین هویت ملی و دینی دارد.

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

مدیر حوزه علمیه فارس با اشاره به پرورش یافتن شخصیت‌های بزرگ در علوم عقلی و نقلی در حوزه علمیه این استان گفت: طلاب باید بتوانند ادامه‌دهنده و احیاگر میراث گران‌سنگ سلف صالح خویش باشند. ظرفیتی که به گفته وی دور از دسترس نیست.

نظام مسائلی که در حوزه علمیه فارس روی دست است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی به بیان نظام مسائلی که در دست اقدام مسئولین حوزه فارس است اشاره کرد و افزود: مورد اول حفظ و تبیین دین است که با ادغام پژوهش و آموزش و در کنار آن تذهیب نفس و جریان‌سازی حاصل می‌شود.

وی افزود: مورد دوم ایجاد و احیای سنت اجتهاد و ‌پاسخگویی به نیازهای متغیر جامعه در مسایل مستحدثه است. باید طلاب ما در عرصه اجتهاد گام‌های استوار و متقن بردارند. با توجه به اینکه ظرفیت خوبی در استان فارس وجود دارد قرار بر این است که از اساتید طراز اول و استوانه‌های حوزه علمیه قم دعوت کنیم تا حتی برای اساتید درس خارج استان فارس گعده‌های علمی داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمودی به تقویت روحیه دینی در بین مردم و هدایت عامه به عنوان یکی از نظام مسائل حوزه علمیه فارس اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تشریک مساعی خوبی در استان وجود دارد و هیچ مدیر کلی را نداریم که در مباحث حوزوی از کمک او برخوردار نباشیم. این باعث شده یک نمود خوبی در اذهان عموم مردم داشته باشیم که حوزه علمیه سرشار از امید است و با وحدت و انسجام برای رفع مشکلات من‌جمله برخی از خطراتی که روحیه دینی مردم را تهدید می‌کند، در صحنه است.

مدیر حوزه علمیه فارس با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب انتظار دارند که حوزه علمیه افق و چشم‌انداز ۳۰ سال آینده را رصد نموده و سیاست‌گذاری کند، افزود: قطعا این ظرفیت و استعداد در حوزه علمیه وجود دارد.

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

پیام آیت‌الله العظمی مکارم:

لزوم تلاش وافر دست‌اندرکاران حوزه برای تربیت نسلی عالم

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین محی‌الدین مکارم شیرازی، پیام آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی خطاب به طلاب و علمای استان فارس را قرائت کرد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در این پیام، استان فارس را دیار پرعظمت، سرزمین علم و اجتهاد و حکمت و هنر و مجاهدت دانستند و افزودند: استان فارس از دیرباز تاکنون خاستگاه اندیشمندان و ستارگان درخشان عرصه علم و معنویت بوده و حوزه علمیه شیراز نیز با همه فراز و فرودها مهد تربیت عالمان و دانشمندان بوده است. بسیاری از این دانشمندان و افکار و آثارشان، همچنان زینت‌بخش محافل علمی و روشنی‌بخش مسیر معرفت و راهنمای راه علم و اندیشه می‌باشند.

معظم له با تاکید بر این پیشینه درخشان و زمینه قوی، یادآور شدند: لازم است همه فضلا و طلاب و خصوصا مسئولین محترم برای حفظ قوت و نشاط حوزه علمیه فارس و مقابله با بدگویی‌ها و خنثی‌سازی توطئه‌ها و آشنایی بیشتر مردم و رشد فزاینده مدارس علمیه بکوشند تا دوران شکوفایی گذشته احیا شود.

ایشان تاکید کردند: تقویت حوزه‌های شهرستان، حمایت از طلاب و فضلای گرانقدر خصوصا در سال‌های نخستین تحصیل، تمرکز بر دروس حوزوی و عدم اشتغال به فعالیت‌های جنبی و در یک کلام تلاش وافر برای تربیت نسلی عالم، مهذب و فرهیخته، مهم‌ترین مسئولیت دست‌اندرکاران است.

هفت توصیه معظم له به طلاب و فضلا

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در پایان توصیه های به طلاب و اساتید داشتند: نخست) تقویت بنیه علمی و درسی با تبعیت از سنت‌های اصیل حوزوی و اقتدا به بزرگان و اندیشمندان. دوم) تزکیه و تربیت نفس و توجه به ارزش‌های اخلاقی اسلامی. سوم) تقویت روحیه امید به آینده و غلبه بر یأس و ناامیدی در راه تحصیل و تهذیب و تبلیغ. چهارم) فراگیری فنون تبلیغی و آشنایی با رسانه ارتباط جمعی خصوصا عرصه‌های نوین آن جهت تبلیغ دین و ارشاد مردم. پنجم) پاسخگویی به سوالات و شبهات مطرح در جامعه بویژه در نسل جوان. ششم) خدمت به جامعه و ارتباط با مردم و جوانان و تعایش با آنان. هفتم) تضرع و انابه به درگاه خداوند متعال و ارتباط عمیق با ولی نعمت همه حضرت ولی عصر (عج).

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

آیت‌الله کریمی جهرمی: روحانی باید نفوس جامعه را به حضرت ولی‌عصر (عج) توجه بدهد

آیت‌الله کریمی جهرمی هم در این مراسم با اشاره به اینکه خود را مدیون حوزه علمیه شیراز می‌داند که مدتی در آن تحصیل کرده، گفت: استان فارس مهد علم و فرهنگ و دین است.

استاد حوزه علمیه قم ادامه دادند: اگر نبودند بعضی از علمای عالیقدری که در زمان غیبت ولی عصر (عج) در میان مردم و با مردم باشند و آنان را راهنمایی کنند، حتی یک نفر باایمان در جامعه باقی نمی‌ماند.

آیت الله کریمی جهرمی تصریح کرد: علما باید داعی الی المهدی باشند. اگر کسی داعی خودش باشد و بخواهد مقام و علمیت خود را به دیگران نشان بدهد، چنین عالمی از علمای جبار است. امروز عمده وظیفه هر روحانیِ پاک و صالح و با فضیلتی این است که نفوس جامعه را به قطب عالم امکان حضرت بقیة‌الله (عج) توجه بدهد.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه علما باید وجودشان بر وجود امام عصر (عج) دلالت نماید، گفت: بهترین راه این است که علما مجسمه‌های تقوا و دیانت و پرهیزگاری و نصح و خیرخواهی برای مردم و کشور و نسل جوانِ درخطرافتاده و رفع شبهات روزافزون باشند.

وی افزود: صرفا اینکه انسان مقداری درس بخواند کافی نیست. مهم این است که چون طلبه در این لباس آمده و به نحوی اتصال با حضرت پیدا کرده است، باید با عمل و فکر و کار و خدمات و همکاری کردن با فعالان دینی مردم را بر امام زمان (عج) و به سوی آن حضرت دلالت بکند.

آیت‌الله کریمی جهرمی، با بیان اینکه مرحوم آیت‌الله حاج شیخ ابوالحسن حدائق(ره) از علمای راستین و بسیار مفید و موثر در تدین جامعه بود، گفت: ایشان در آن سنین با قد خمیده در مدرسه منصوریه شیراز نماز می‌خواندند و هر شب بعد از نماز مقداری موعظه می‌کردند و تازه بعد از این مراسم در حجره‌ای در مدرسه مطالعه می‌کردند و برای درس روز بعد آماده می‌شدند.

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

آیت‌الله بهشتی: عالم باید علم خود را به کار گیرد و گوشه‌نشینی نکند

آیت‌الله احمد بهشتی نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه دین باید در متن زندگی مردم باشد، گفت: این وظیفه روحانیت است. بخصوص پس از انقلاب اسلامی که نظام اسلامی استقرار یافته فرصت خوبی برای فعالیت روحانیت است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حکمت ۳۸۰ نهج‌البلاغه عنوان کرد: قوام دنیا و پایداری زندگی دنیا به چهار مسئله بستگی دارد.

وی افزود: این چهار چیز عبارت‌اند از عالمی که علم خود را به کار ‌گیرد و گوشه‌نشینی نکند و در متن زندگی اجتماعی مردم وارد شود. جاهلی که از تعلم و یادگیری دوری نکند و از عالم بهره بگیرد. ثروتمندانی که بخیل نباشند و مال خود را در جهت صلاح جامعه به کار بگیرند. و فقرایی که دین خود را به دنیا نفروشند.

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

استاد مدرسی طباطبایی: امام(ره) ظرفیت بالقوه روحانیت را بالفعل کرد

استاد سیدمحمدعلی مدرسی طباطبایی، نمایند مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش بی‌بدیل روحانیت در تحولات اجتماعی، گفت: اگر جامعه‌شناسان به بررسی جامعه اسلامی از آغاز تاکنون بپردازند و نقش علما را در آن تبیین کنند می‌بینند که این نقش و تاثیر بی‌بدیل بوده است.

وی با بیان اینکه چه کسی جز امام خمینی (ره) می‌توانست جامعه شاه‌زده و طاغوت‌زده ایران را به معنویت برگرداند، گفت: امام خمینی (ره) به توانایی‌ها و نیروهای روحانیت آگاه بود و با بالفعل کردن آن توانست انقلابی به پا کند که در تاریخ بی‌سابقه است.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امام خمینی (ره) به علما نهیب می‌زد که شما باید با علم و تقوا و زمان‌شناسی درست نقش‌آفرین اصلی اجتماع باشید و امور مردم به دست شما سامان بگیرد.

وجوب جهاد مالی

استاد مدرسی طباطبایی جهاد مالی برای حفظ کیان اسلامی را همانند جهاد نظامی امری واجب دانست که نباید به آن به چشم کمک کردن از جنس صدقه نگاه کرد. وی افزود: جهاد با استکبار نیازمند همراهی و حمایت مردم است.

وی گفت: فتوایی که فقهای بزرگی از جمله شیخ عبدالله مازندرانی و شیخ الشریعه اصفهانی و آیت‌الله خراسانی در سال ۱۳۲۹ هجری قمری در مورد ضرورت جهاد مالی در پی حمله ایتالیا به طرابلس غربی (لیبی) صادر کردند از جمله فتاوایی است که نشان می دهد مسأله وجوب ضرورت جهاد مالی ربطی به مرز و حتی همسایگی ندارد.

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

حوزه علمیه فارس در کنار قم و مشهد باید بدرخشد

حجت الاسلام والمسلمین سیدعلیرضا دانا، نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان نیز با اشاره به اینکه رهبر انقلاب از حرم شاهچراغ به عنوان سومین حرم اهل‌بیت در ایران نام بردند، گفت: لذا شایسته است که حوزه علمیه فارس نیز در کنار حوزه‌های قم و مشهد به عنوان سومین حوزه علمیه ایران بدرخشد.

وی ادامه داد: در حالی که استکبار تمام امکانات خود را برای ضربه زدن به اسلام به کار گرفته است، طلاب و فضلا باید در این زمینه پرچم پاسداشت از دین را نگاه دارند.

حجت الاسلام والمسلمین دانا با تاکید بر اینکه طلاب فارس مقیم قم باید به نقش خود در حکمرانی و ‌دفاع از حاکمیت عمل کنند، گفت: لازمه این نقش‌آفرینی توجه و عمل به وظایف دو گروه شامل متولیان حوزه و خود طلاب و فضلا است.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری افزود: گروه اول متولیان امر هستند که باید بستر حضور طلاب استان فارس که در قم حضور دارند و متفقه در دین شده‌اند را در استان فارس فراهم کنند. این بسترسازی نیز تحقق نمی‌یابد مگر با یک برنامه‌ریزی دقیق و جامع و در کنار آن رصد و شناسایی نخبگان در رشته‌های مختلف علوم اسلامی و ساماندهی آنان متناسب با جایگاه شایسته‌شان در استان.

حجت الاسلام والمسلمین دانا افزود: گروه دوم نیز ‌خود طلاب و فضلای فارس مقیم شهر قم هستند که ضرورت دارد با مراجعت به استان به نقش خود در ایجاد جامعه ایمانی، امت اسلامی و سهیم بودن در تمدن نوین اسلامی عمل کنند.

در گردهمایی طلاب و فضلای استان فارس چه گذشت؟ + تصاویر

امام جمعه شیراز: حوزه و روحانیت جامعه را به سوی حضرت حجت (عج) دلالت دهند

در پایان این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین لطف‌الله دژکام نیز در سخنانی کوتاه تاکید کرد با توجه سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت رشد حوزه‌های علمیه کشور، حوزه علمیه فارس نیز باید رشد کند و بتواند پیام دین را به مخاطبین بخصوص نسل جوان برساند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با تاکید بر اینکه مسئولین حوزه علمیه فارس تمام تلاش خود را برای حل مشکلات طلاب به کار می‌گیرند، گفت: توقع از حوزه و علمای حوزه این است که بتوانند نقش خود را در این دوره آخرالزمانی در دلالت همگان به سوی حضرت حجت (عج) به درستی انجام بدهند.

امام جمعه شیراز با ذکر خاطره‌ای از مرحوم آیت‌الله شب‌زنده‌دار گفت: روزی خدمت‌شان بودیم. طلبه‌ها در مورد برخی کمبودها بحث می‌کردند. ایشان فرمودند شما درس بخوانید اگر ملّا توانمند در تبلیغ دین باشد، مردم او را روی سر خود می‌گذارند چون فطرت بشر تشنه معارف حوزه است. وظیفه طلاب درس خواندن و کار خدا روزی رساندن و حمایت کردن است.

انتهای پیام