شناسهٔ خبر: 69859199 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

اخطار قطع گاز در انتظار ۸۳۰۰ مشترک پرمصرف ‌کرمانشاهی

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه گفت: براساس مصرف گاز در سال گذشته و ۶ ماه ابتدای امسال ۸۳۰۰ مشترک پرمصرف گاز در استان وجود دارد که بعد از اخطار در اولویت قطعی قرار دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، ناصر حسینی در نشست خبری که امروز در شرکت گاز استان برگزار شد با اشاره به ناترازی انرژی در کشور اظهار کرد: در شروع فصل سرما با ناترازی بحرانی مواجه خواهیم شد و ممکن است برای بخش خانگی نیز مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان اینکه ایران در تولید گاز همیشه جزو کشورهای نخست بوده و برای رفع ناترازی باید مصرف اصلاح شود عنوان کرد: چنانچه مصرف گاز در استان کرمانشاه 10 تا 15 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یابد علاوه بر بخش خانگی صنایع نیز با محدودیت مواجه نخواهند شد.

وی عنوان کرد: براساس دستورالعمل‌های مرکز مدیریت مصرف گاز به هر استان براساس سوابق سال گذشته، اقلیم و پارامترهای دیگر، حد مجاز مصرف برای بخش‌ غیرصنعتی ابلاغ و مدیریت آن به خود استان‌ها واگذار شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با بیان اینکه سهمیه مصرف گاز در استان برای آبان ماه هشت میلیون و 200 هزار مترمکعب بوده است گفت: مصرف گاز استان در آبان ماه از سهمیه تعیین شده بیشتر بوده و 28 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته و این در حالی است که متوسط دمای استان در آبان ماه حدود دو درجه کاهش پیدا کرده است.

قطع گاز صنایع در اولویت آخر قرار دارد

حسینی با اشاره به اینکه در آبان ماه 441 میلیون مترمکعب گاز در استان مصرف شده که 270 میلیون مترمکعب آن مربوط به بخش خانگی است افزود: امسال آخرین اولویت ما برای قطعی گاز صنایع است و در ابتدا به سراغ مشتریان پرمصرف می‌رویم.

وی با بیان اینکه براساس مصرف سال گذشته 8300 مشترک پرمصرف در استان وجود دارد عنوان کرد: قطع گاز مشترکان غیردائم پرمصرف و ادارات پرمصرف نسبت به صنایع در اولویت قرار دارند.

تخصیص سهمیه 10 میلیون و 500 هزار مترمکعب گاز برای آذر ماه کرمانشاه

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با اشاره به اینکه مصرف گاز استان در 24 ساعت گذشته 9 میلیون و 900 هزار مترمکعب بوده است و این بسیار بیشتر از حد مجاز است افزود: سهمیه مصرف گاز استان برای آذر ماه 10 میلیون و 500 هزار مترمکعب تعیین شده است.

حسینی با بیان اینکه تلاش می‌شود در زمستان امسال قطع گاز صنایع استان به حداقل ممکن برسد یا اصلا قطع نشود گفت: براساس اطلاعات مصرف در سال گذشته و 6 ماه نخست امسال بیش از 30 درصد گاز مصرفی مربوط به بخش خانگی، 38 درصد بخش نیروگاهی، 15 درصد صنعت سیمان، فولاد و پتروشیمی و پنج درصد جایگاه CNG است.

وی با اشاره به اینکه چنانچه مصرف گاز بخش خانگی 10 درصد کاهش یابد محدودیت صنایع کمتر خواهد شد افزود: مصرف بخش خانگی در آبان ماه امسال 38 درصد مصرف کل استان بوده و با توجه به اولویت داشتن بخش خانگی محدودیت بیشتری برای نیروگاه‌ها اعمال می‌شود که در نهایت سبب قطعی برق شده است.

تجهیز ادارات کرمانشاه به حسگر کنترل دما

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با بیان اینکه گاز هیچ منزلی قطع نمی‌شود اما مشترکان پرمصرف استثنا هستند گفت: پایش‌ ادارات و دستگاه‌ها آغاز شده است و تلاش می‌شود در تمام ادارات حسگرهایی قرار داده شود و مصرف گاز اداره‌ای که در پایان ساعت اداری بالا باشد تعیین تکلیف می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه 76 درصد سبد انرژی استان را گاز تشکیل می‌دهد افزود: با توجه به اولویت بخش خانگی و ناترازی انرژی، نیروگاه‌های استان برای مصرف با محدودیت مواجه هستند و در 24 ساعت گذشته چهار میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌هایی تخصیص یافته که سیکل ترکیبی دارند و از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه افت فشار گاز در استان حتی در انتهای خط وجود ندارد عنوان کرد: سال گذشته سال کم نظیری را در زمینه کاهش هدررفت گاز داشتیم و از پنج میلیارد و 400 میلیون مترمکعب مصرف هدررفت کلی یک درصد و هدررفت بخش غیرصنعتی 1.9 درصد بود.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با بیان اینکه بسیاری از واحد‌های تجاری و حتی بیمارستان‌ها دمای آسایش را رعایت نمی‌کنند گفت: اصلاح و بهینه‌سازی موتورخانه‌ها به صورت رایگان در دستور کار قرار دارد و امسال 510 مورد انجام شده و این اقدام میزان مصرف را 15 تا 20 درصد کاهش می‌دهد. 

حسینی با اشاره به اینکه اختلاف دما در شهر و روستا در استان کرمانشاه دو درجه است بیان کرد: 380 هزار مشترک در مرکز استان قرار دارند و به دلیل ساختار آپارتمانی اتلاف انرژی کمتری دارند اما 156 هزار مشترک بخش روستایی در استان وجود دارد که به دلیل نوع سازه‌های ساختمان آن‌ها مصرف بالایی دارند و آموزش‌هایی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

وی گفت: بهای گاز در چهار پلکان اول از سال 92 تاکنون هیچ تغییر نکرده و از سال گذشته به منظور صرفه‌جویی از پلکان چهار تا هفت 30 درصد و از هفت تا 11 حدود 50 درصد افزایش یافته و برای پلکان 11 و 12 با قیمت 5000 و 6000 تومان به ازای هر مترمکعب تعیین شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه افزود: قیمت گاز تا 250 مترمکعب هر مترمکعب 41 تومان، تا 300 مترمکعب 69 تومان تا 450 مترمکعب 96 تومان و برای پرمصرف‌ها در پلکان دوازدهم 6000 تومان است و مشترکاتی که در چهار پلکان اول قرار داشته باشند هزینه مصرف آن‌ها رایگان است.

اعمال 96 میلیارد تومان پاداش خوش مصرفی برای مشترکان گاز

حسینی بیان کرد: در سال گذشته در استان کرمانشاه 96 میلیارد تومان پاداش خوش مصرفی در گازبهای خوش‌مصرف‌ها و کم مصرف‌ها اعمال شد.

وی با اشاره به اینکه هزینه اشتراک گاز بسیار ناچیز و برای هر واحد 211 هزار تومان است در حالی که هزینه کنتور برای ما به بیش از یک میلیون تومان می‌رسد عنوان کرد: در برخی از مناطق روستایی و شهری شاهد سرقت گاز هستیم اما عامل سرقت قیمت نیست بلکه ساخت و سازهای غیرمجاز است زیرا ما اجازه گازرسانی به آن‌ها را نداریم و به نوعی فرد را ناگزیر به سرقت گاز کرده‌ایم.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه با بیان اینکه 728 هزار مشترک گاز در استان وجود دارد و امسال 19 هزار مشترک جدید افزوده شده که به طور عمده مربوط به روستاها هستند گفت: تمامی 34 شهر استان که قابلیت گازرسانی دارند از این نعمت برخوردار شده‌اند، بنابراین100 درصد جمعیت شهری استان گاز دارند

حسینی با اشاره به اینکه بیش از 98 درصد روستاهای استان گاز دارند و تا پایان سال تمام روستاهایی که قابلیت گازرسانی دارند، گازدار خواهند شد افزود: در کل استان 2404 روستا قابلیت گازرسانی دارند که از این تعداد برای 2303 روستا بودجه‌های مورد نیاز برای گازرسانی تصویب و جذب شده است.

وی با بیان اینکه 101 روستای استان چون سرانه بالایی داشتند قابلیت گازرسانی را نداشتند عنوان کرد: با رایزنی با نمایندگان مجوز گازرسانی به بخشی از این روستاها که در ثلاث‌باباجانی قرار دارند، در حال صدور است و تلاش می‌شود امسال پیمان‌سپاری و عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه گفت: از 2303 روستایی که تکلیف شرکت گاز بود و قابلیت گازرسانی داشت 15 روستا باقی مانده که گازرسانی به آن‌ها تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد و از 101 روستایی که در حال پیگیری ان هستیم تلاش می‌شود پیمان سپاری 40 روستا تا پایان امسال انجام شود.

دریچه کولر مهم‌ترین مسیر اتلاف انرژی است

حسینی با اشاره به اینکه ارزشمندترین سرمایه شرکت گاز مردم هستند عنوان کرد: رضایت مردم و همراهی آن‌ها ظرفیت عظیمی برای ارزش آفرینی برای شرکت بوده است و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد 95 درصد مردم از عملکرد شرکت گاز رضایت دارند.

وی با بیان اینکه در چند سال گذشته گاز هیچ منزلی بدون هماهنگی و به دلیل افت فشار گاز قطع نشده است افزود: از مردم درخواست داریم در زمستان پیشرو نیز با مصرف بهینه ما را همراهی کنند که شاهد برقراری گاز پایدار باشیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه گفت: بخشی از قطعی برق کنونی ناشی از مصرف بیش از حد انرژی در بخشی از مشترکان خانگی است و چنانچه این رفتار ایلام شود ناترازی ها کاهش می‌یابد.

حسینی با بیان اینکه ما متعهد به تأمین انرژی هستیم و در این راستا شایستگی‌های اصلی خود در تعمیرات، تأمین منابع مالی، توسعه و امدادرسانی را تقویت می‌کنیم افزود: در راستای صرفه‌جویی در مصرف گاز پویش‌هایی با عنوان «گاز محدود، مصرف عاقلانه»، «من لباس گرم می‌پوشم»، «حفظ انرژی برای آینده» و «گرمای خانه بدون مصرف زیاد» در استان راه‌اندازی شده است.

وی از انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با آموزش و پرورش برای آموزش دانش‌آموزان در کاهش مصرف انرژی خبرداد و گفت: کانال کولر یکی از مهمترین راه‌های اتلاف انرژی است که با پوشاندن آن می‌توان در مصرف گاز صرفه‌جویی کرد و از طرف دیگر با پوشیدن لباس نماسب فصا سرد می‌توان در این زمینه کمک کرد.

انتهای پیام/