شناسهٔ خبر: 69854544 - سرویس اقتصادی
منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

افزایش نرخ بهره بین بانکی+ جدول

اقتصادنیوز: نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته آخر آبان ماه، با افزایش ۰.۶ درصدی به بالاترین میزان خود از ابتدای سال جاری تا امروز رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، داده‌های بانک مرکزی از آخرین آمار نرخ سود بین بانکی در پایان هفته آخر آبان ماه سال جاری، حاکی از افزایش ۰.۶ درصدی نرخ بهره بین بانکی در چهارشنبه، ۳۰ آبان ماه (۲۳.۷۹ درصد) است.

نرخ بهره بین بانکی در مهرماه از ۲۳.۷۴ درصد در پایان هفته نخست مهر به ۲۳.۷۳ درصد در پایان هفته دوم مهرماه و با کاهش ۰.۰۵ درصدی به ۲۳.۶۸ درصد در پایان هفته سوم مهر، با افزایش ۰.۴ درصدی به ۲۳.۷۲ در پایان هفته چهارم مهر ماه ماه رسید.

خبر مرتبط
مرثیه بازار پول و نرخ بهره

اقتصادنیوز: داستان نرخ بهره (نرخ سود) در اقتصاد این کشور نیز مرثیه‌ای خواندنی است. نرخی که شاید مهم‌ترین ابزار سیاستگذاری در غالب اقتصاد‌های کشورهای پیشرو است، در اقتصاد ما نه‌تنها منفعل است، بلکه خود محلی برای سوءاستفاده و منحرف کردن تصمیم‌گیری‌های اقتصادی از مسیر خیر جمعی است. اگر اقتصاد یک کشور را به خودرو تشبیه کنیم، بدون شک نرخ بهره، نقش گیربکس آن خودرو را دارد که وظیفه آن رساندن قدرت موتور به چرخ‌ها به‌منظور حرکت خودرو است. تصور آن سخت نیست که اگر این گیربکس کار نکند یا قدرت موتور را به تناسب به چرخ‌ها نرساند، چه بر سر خودرو می‌آید.

در دوم آبان ماه نرخ بهره بین بانکی با افزایش ۰.۴ درصدی به ۲۳.۷۶ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا آن روز بود. با این حال، در پایان هفته اول آبان ماه (نهم آبان) با کاهش ۰.۰۴ نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۷۲ درصد رسید و در پایان هفته بعد از آن (۱۶ آبان ماه) ثابت ماند.

در پایان هفته سوم آبان ماه (۲۳ آبان)، نرخ بهره بین بانکی با افزایش ۰.۱ درصدی به ۲۳.۷۳ درصد رسید و  در هفته پایانی آبان ماه، نرخ بهره بین بانکی با جهش ۰.۶ درصدی از ۲۳.۷۳ به ۲۳.۷۹ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه است .

63255244

گفتنی است؛ در پایان هفته چهارم آبان ماه ۳۰ آبان ۱۴۰۳، حداقل نرخ توافق بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، طبق روال سابق در محدوده ۲۳ درصد قرار داشت. توافقنامه بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، یک توافقی میان دو طرف (دو بانک) است. به نحوی که یک طرف اوراق بهادار خود را به قیمت مشخص، به طرف دیگر می‌فروشد؛ به عبارت دیگر پول قرض می‌کند و به‌طور همزمان تعهد می‌کند، که همان اوراق بهادار را به قیمت مشخص و در تاریخ مشخص، در آینده خریداری کند.