شناسهٔ خبر: 69853699 - سرویس اقتصادی
منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

قیمت سکه دو به شک شد/ قهر سرمایه‌گذاران با بازار طلا

اقتصادنیوز : کارشناسان بر این باورند که در هفته‌های آینده نوسانات بازار ارز می‌تواند محرک اصلی تغییر قیمت طلای آبشده و سکه امامی باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه در حالی به استقبال آذر رفته است که در روز چهارشنبه شاهد افزایش قیمت طلا و سکه در تمامی قطعات بود؛ روندی که در پایان معاملات کمی دستخوش تغییر شد و با کاهش حباب سکه، قطعات سبک نیز با افت ارزش مواجه شدند و رشد قیمت‌ها تعدیل شد.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که قیمت دلار همچنان نقش کلیدی در تعیین روند بازار طلا و سکه ایفا می‌کند و در هفته‌های آینده نوسانات بازار ارز می‌تواند محرک اصلی تغییر قیمت طلای آبشده و سکه امامی باشد. به باور این گروه، مسائل سیاسی بین‌المللی، به‌ویژه اخبار مربوط به صدور قطعنامه احتمالی شورای حکام علیه ایران، در برهه حساسی قرار دارد و بازارهای مالی با دقت در انتظار رویدادهای آینده هستند؛ چرا که ممکن است اثرات قابل‌توجهی بر این بازارها داشته باشند.

با این حال، قیمت طلای جهانی در روز گذشته توانست به محدوده ۲۶۴۰ دلار صعود کند، اما این رشد پایدار نبود و قیمت پس از یک اصلاح ۲۰ دلاری به سطح ۲۶۲۲ دلار بازگشت. قیمت طلای جهانی در پایان معاملات روزانه بازار داخلی تغییر روند داد و به ۲۶۴۵ دلار رسید. قیمت این فلز گرانبها در لحظه تدوین این گزارش ۲۶۵۵ دلار قیمت خورده است.

تکنیکالیست‌ها معتقدند حمایت کلیدی ۲۶۲۰ دلار نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ روند صعودی قیمت طلای جهانی دارد و شکست این سطح می‌تواند قیمت را به سمت ۲۵۹۰ دلار و سپس ۲۵۷۰ دلار سوق دهد. در مقابل محدوده مقاومت طلای جهانی در ۲۶۴۵ تا ۲۶۵۰ دلار قرار دارد که همچنان مانع اصلی رشد بیشتر قیمت است.

این گروه همچنین بر این باورند که در صورت عبور پایدار طلا از مرز مقاومت یاد شده، قیمت می‌تواند به هدف‌های بالاتری مانند ۲۶۷۰ و ۲۶۹۰ دلار دست یابد، اما فشارهای فروش در نزدیکی این محدوده نشان‌دهنده احتیاط معامله‌گران و تاثیر تنش‌های ژئوپلیتیکی بر روند بازار است.

از سوی دیگر، طلای آبشده نیز معاملات را با قیمت ۱۹ میلیون و ۵۵۹ هزار تومان آغاز کرد و در واکنش به افت قیمت طلای جهانی به ۱۹ میلیون و ۴۱۱ هزار تومان رسید. قیمت طلای آبشده در نیمه دوم معاملات همراه با افزایش قیمت طلای جهانی، صعودی شد و به ۱۹ میلیون و ۵۰۵ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز امروز چهار میلیون و ۵۰۲ هزار تومان نرخ‌گذاری شد.

قیمت سکه امامی هم در ابتدای روز گذشته ۵۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود و با یک روند صعودی وارد کانال ۵۲ میلیون تومان شد و تا میانه این کانال پیش‌روی کرد. سکه در ادامه معاملات با افت ارزش مواجه شد و به محدوده ۵۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان عقب نشست.

نیم‌سکه و ربع سکه نیز با قیمت ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی هم با نرخ هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد.

با این حال، براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز، معامله گران فنی معتقدند در صورت تداوم روند صعودی قیمت طلای آبشده، محدوده مقاومتی ۱۹ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان در دسترس قرار خواهد گرفت. با این حال، بازگشت به زیر حمایت کلیدی ۱۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌تواند قیمت را به سمت مرز حمایت ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان عقب براند.

به عقیده این گروه، رفتار قیمت طلای آبشده در محدوده ۱۹ میلیون و ۴۰۰ تا ۱۹ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان تعیین‌کننده روند آتی بازار است و معامله‌گران باید به دقت نوسانات ناشی از تغییرات طلای جهانی و نرخ ارز داخلی را زیر نظر داشته باشند. بازگشت تقاضا در بازار داخلی می‌تواند به ثبات و حتی افزایش قیمت کمک کند، در حالی که فشار فروش در سطوح مقاومتی ممکن است روند نزولی جدیدی را آغاز کند.

فعالان بازار نیز معتقدند سکه امامی در حال حاضر در محدوده‌ای حساس قرار دارد که مرز حمایتی ۵۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و مقاومت ۵۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان به‌عنوان نقاط کلیدی تعیین‌کننده مسیر آینده آن عمل خواهند کرد.

تثبیت قیمت سکه بالای مرز ۵۲ میلیون تومان و عبور از مقاومت ۵۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان، احتمال افزایش قیمت تا ۵۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و حتی ۵۳ میلیون تومان را قوت خواهد بخشید. این روند می‌تواند تحت تأثیر افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری داخلی و رشد قیمت طلای جهانی تقویت شود. اگر سکه امامی نتواند سطح حمایتی ۵۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان را حفظ کند، احتمال افت قیمت تا محدوده ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در صورت افزایش فشار فروش، تا مرز ۵۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان وجود دارد.

در نهایت، بازار طلا و سکه در حال حاضر میان انتظارات صعودی و فشارهای فروش داخلی در حال نوسان است و معامله‌گران باید با توجه به سطوح حمایتی و مقاومتی تصمیم‌گیری کنند.