شناسهٔ خبر: 69833743 - سرویس اقتصادی
منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

رییس انجمن قطعه سازان در گفت وگو با بولتن نیوز:

دولت از دخالت در قیمت گذاری خودرو دست بردارد/ دلالان 500 هزار میلیارد تومان از بازار خودرو سود گرفتند

رئیس انجمن قطعه سازان گفت: تا زمانی که دولت در قیمت گذاری خودروها دخالت کند، بساط دلالی و واسطه گری برپاست و این وسط هم و خودروسازان زیان می بینند.

صاحب‌خبر -

گروه اقتصادی: محمدرضا نجفی منش در گفت وگو با بولتن نیوز درباره تصمیم اخیر شورای رقابت برای افزایش قیمت خودرو اظهارداشت: معتقدم که برای این صنعت نباید جدا از روش هایی که برای سایر صنایع تصمیم گیری می شود، اقدامی صورت گیرد. ما الان خلاف جهت درباره خودروسازان حرکت می کنیم در واقع خودروسازان را مجبور می کنیم که با یک قیمتی بفروشند که باعث ضرر و زیان آنهاست و همین باعث شده که تا کنون 250 هزار میلیارد تومان زیان ببینند.

به گزارش بولتن نیوز، وی افزود:  ازآنسو این شرایط باعث شده که دلالان و واسطه گران 500 هزار میلیارد تومان از مابه التفاوت قیمت کارخانه و بازار سود ببرند؛ یعنی ما غلط ترین کار ممکن را برای این صنعت انجام داده ایم.

او با بیان اینکه افزایش 30 درصدی قیمت خودرو تنها بخشی از ضرر و زیان خودروسازان را جبران می کند، افزود: برای اینکه با اعتراض مردم مواجه نشوند، گفتمئ که این 30 درصد نرخ تورم است و معادل افزایش همه کالاهاست. درحالی که این افزایش تصمیم خاصی نبوده است.

نجفی منش با بیان اینکه درباره قیمت گذاری سایر کالاها کسی اعتراض نمی کند اما به قیمت خودرو که می رسد، همه معترض می شوند، گفت: اگر دولت بخواهد این صنعت پا بگیرد و رشد کند، باید از قیمت گذاری خودداری کند. دولت واردات را آزاد کرده و ما اعتراضی نداریم، از آنسو کاری به قیمت خودرو نداشته باشند، بگذارد که کارخانه ها با قیمت رقابتی محصولاتشان را عرضه کنند.

او افزود: وقتی بازار رقابتی شکل بگیرد، خودرویی که با توجه به کیفیت و امکانات گران باشد، کسی نمی خرد در نتیجه خودروساز ناچار است برای اینکه محصولش به فروش برسد، کیفیت را بهتر کرده و قیمت را پایین بیاورند.

دبیر انجمن قطعه سازان با تاکید بر اینکه عمده زیانی که خودروسازان می بینند، به دلیل قیمت گذاری دستوری است، عنوان کرد: این شرایط باعث شده که هم مصرف کننده نتواند خودروی با قیمت مناسب بخرد و هم کارخانه به سود نرسد؛ این وسط منافع به جیب دلالان و واسطه گران می رود.قطعا دولت باید جلوی این شرایط را بگیرد.

او با بیان اینکه دو راهکار در این رابطه پیش روی دولت است،یادآور شد: در قیمت گذاری دخالت نکند؛یعنی نظارت کند ولی دخالت نکند. دوم، در مدیریت هم نظارت داشته باشد تا این صنعت به راه درست برگردد.