شناسهٔ خبر: 69830735 - سرویس ورزشی
منبع: ایسنا | لینک خبر

احتمال اعزام نشدن رکابزنان سرعت ایران به قهرمانی آسیا

سرمربی تیم ملی دوچرخه‌سواری سرعت ایران گفت: احتمال دارد رکابزنان سرعت به قهرمانی آسیا اعزام نشوند چون وقتی رکوردها خوب نیستند اصلا نمی‌توانم از عملکردشان دفاع کنم.

صاحب‌خبر -

محمد ابوحیدری در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی وضعیت دوچرخه‌سواری سرعت بیان کرد: ما یک مقدار در بخش سرعت عقب افتادیم که دلایل مختلفی دارد. به دلیل مشکلات اقتصادی تجهیزات ما مانند کشورهای دیگر نیست در حالی که تجهیزات در بخش سرعت خیلی تاثیرگذار است. از طرفی گروهی از دوچرخه‌سواران با هم ورزش قهرمانی را کنار گذاشتند. نوجوانان و جوانان هم تحت نظر هستند و هر ماه تقریبا برای ۶ نفر از دختران و ۶ نفر از پسران اردو می‌گذاریم و تست گیری‌هایی انجام می‌شود. اگر به رکوردهای مد نظر تا قهرمانی آسیا برسند اعزام می‌شوند در غیر این صورت به کاپ آسیایی می‌روند. بعد از قهرمانی آسیا، دو کاپ آسیایی برگزار می‌شود و فدراسیون به ما قول داده است که اگر رکابزنان سرعت به قهرمانی آسیا اعزام نشوند، به این دو کاپ آسیایی اعزام خواهند شد.

شاید رکابزنان سرعت به قهرمانی آسیا نروند

ابوحیدری در پاسخ به این پرسش که با توجه تجهیزات قدیمی و نبود پیست چوبی و تنها یک اعزام در سال، دوچرخه‌سواری سرعت امکان گرفتن نتیجه در آسیا را دارد؟ تصریح کرد:  شاید سرعت امسال هم به قهرمانی آسیا اعزام نشود. با توجه به اینکه گروهی دوچرخه سواری را کنار گذاشتند، ما برنامه‌ریزی کردیم که روی نوجوانان کار کنیم و آنها را به حدی برسانیم که بتوانند رقابت کنند. نظر من این است که حتی باید تیم کامل اعزام شود و این رکابزنان نوجوان مسابقه ببینند و رقابت را تجربه کنند. زمان  مرحوم زنگی‌آبادی وضعیت اقتصادی خوب بود و ما با تیم کامل و تعداد نفرات زیادی در مسابقات شرکت می‌کردیم. نتیجه‌اش در دوره آقای قمری مشخص شد و تازه مدال‌آوری‌ها آن موقع آغاز شد و رکابزنان سرعت در آسیا شانس مدال داشتند.

او افزود: وقتی تعدادی از رکابزنان ورزش قهرمانی را کنار گذاشتند، گپ بزرگی به وجود آمد و فاصله بین نفرات جوانان و بزرگسالان زیاد بود. این مسئله هم نیاز به واکاوی دارد که چرا تمام رکابزنان یکباره با هم دوچرخه‌سواری را کنار گذاشتند. آنها حمایت نشدند و به نظرم اگر حمایت می‌شدند  آن گروهی که بود الان هم شانس مدال داشت چون رکوردهایی که در آن زمان ثبت کردند خیلی خوب بود و الان هم شانس مدال است. البته نمی‌توان خیلی هم بدبینانه نسبت به فدراسیون صحبت کرد چون تغییراتی در حال انجام است. مرکز سنجش راه اندازی شده است. پیگیر نوجوانان و جوانان هستیم. روند خوب است اما مشکلات اقتصادی به کل ورزش ایران لطمه وارد کرده است.

رکوردهای اعلام شده قبلا در ایران ثبت شده‌اند

سرمربی سرعت در مورد گلایه از فضایی بودن رکورد ورودی به تیم ملی گفت: برخی از رکابزنان بزرگسال مربی خصوصی دارند و با توجه به شرایط اقتصادی، بنابراین در صحبتی که با کادر فنی و مدیر تیم‌های ملی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که اجازه دهیم این رکابزنان بزرگسال با مربیان خصوصی خود تمرین کنند و سپس هر زمان خواستند درخواست رکوردگیری بدهند. رکوردهای ورودی را هم که اعلام کردیم قبلا در ایران زده شده بود. رکورد ۵۰۰ متر را قبلا زهرا صادق‌زاده ثبت کرده بود یا رکورد ۲۰۰ متر را محمد دانشور شاید هفت، هشت سال پیش ثبت کرد. بزرگسالان اگر به آن رکوردها که مد نظر است برسند باز هم شانس مدال در آسیا ندارند و تنها می‌توانند رقابت کنند.

برای ساختن دوچرخه‌سواری سرعت باید هزینه کنند

ابوحیدری در مورد اینکه برای ساختن دوباره دوچرخه سواری سرعت فدراسیون باید هزینه کند؟ تاکید کرد: بله دقیقا، نمی‌دانم سیاست کلان فدراسیون چه چیزی است. شاید سیاستشان بر این است که روی رشته‌هایی وقت بگذارند که شانس مدال بیشتری دارند اما در نهایت برای احیای بخش سرعت باید اردوهای مداوم برگزار شود. علاوه بر اردوهای داخلی باید اردوهای خارج از کشور هم داشته باشند. البته رکابزنان باید به رکوردهایی در داخل ایران برسند که ما بتوانیم آنها را اعزام کنیم. الان رکوردها در آن حد نیست مخصوصا در رده بزرگسالان. یکی دو نفر در رده بزرگسالان هستند که رکوردهای زمانی خوبی دارند و رکورد بقیه نفرات تعریف آنچنانی ندارد.

او افزود: اگر رکابزنان قدیمی سرعت هم کمک کنند و هر نفر یک دوچرخه‌سوار بسازد، می‌توانیم ۱۵ دوچرخه سوار سرعت خوب در لیگ داشته باشیم. پس از آن من یا هر کسی که سرمربی باشد می‌تواند از اعزام ورزشکار دفاع کند. وقتی رکوردهای زمانی خوب نیستند اصلا نمی‌توانم دفاع کنم.

احتمال اعزام یک رکابزن ایرانی از استرالیا به قهرمانی آسیا

سرمربی سرعت در پاسخ به این پرسش که الان چند رکابزن در اردو هستند؟ گفت: الان ۵ دختر و سه پسر نوجوان داریم. پس از پایان تست گیری‌ها در اردوی بعدی ۶ دختر و ۶ پسر نوجوان و جوان خواهیم داشت. ورزشکار بزرگسالان در اردو نداریم. محمد امین رحیم آبادی در رده بزرگسالان سرباز است و رکوردهایش به قهرمانی آسیای امسال نمی‌رسد اما او را برای سال آینده آماده خواهیم کرد. یک رکابزن دیگر به اسم امیرعلی قناد هم در استرالیا داریم که اگر رکوردهایش در حدی باشد که بتواند مدال بگیرد به قهرمانی آسیا اعزام می‌شود. او در مسابقات قهرمانی کشور استرالیا شرکت خواهد کرد و سه مسابقه دیگر در دی ماه دارد و پس از آن وضعیت رکوردی او مشخص خواهد شد.

هر کسی خواست می‌تواند برای رکوردگیری بیاید

ابوحیدری در واکنش به گلایه دختران بزرگسال سرعت از اینکه کنار گذاشته ‌شده‌اند، گفت:  هر کسی می‌خواهد هنوز می‌تواند به اردوی تیم ملی بیاید. سال‌های گذشته این تجربه‌ را داشتیم مبنی بر اینکه رکابزنان بعد از اردو می‌گفتند اگر با مربیان شخصی خود تمرین می‌کردند بهتر نتیجه می‌گرفتند. برای این دوره تصمیم گرفتیم که آنها با مربیان شخصی خود تمرین کنند و رکوردهای زمانی را مشخص کردیم که اگر به آن رکوردها رسیدند، به اردو دعوت شوند. هر کسی بخواهد می‌تواند به فدراسیون درخواست دهد که برای رکوردگیری بیاید. رکوردهایی هم که ما مشخص کرده‌ایم، رکورد مسابقات نیست. مثلا  در ۲۰۰ متر مردان رکورد ۱۰ ثانیه را مشخص کرده‌ایم در حالی که در قهرمانی آسیا ممکن است با همین رکورد حتی از گروه هم بالا نیایند اما باز هم این شانس را دادیم.

انتهای پیام