شناسهٔ خبر: 69821756 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

سهم برخی شرکت‌ها و صنایع در افزایش آبگرفتگی اهواز!

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز با اشاره به اقدامات موثر برای کاهش آبگرفتگی در نقاط مختلف شهر اهواز گفت: برخی از شرکتها و صنایع از جمله شرکت نفت و صنایع فولاد با ساخت‌وسازهایی جلوی خروجی آب باران و آبهای سطحی را گرفته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علی شمسی در نشست با اصحاب رسانه، با بیان اینکه سیاست مدیریت شهری اهواز توزیعِ عادلانه خدمات شهری به همه شهروندان است، گفت: با مردم خوب، خونگرم و با فرهنگ خوزستانی مواجه شدیم که شهرشان عقب نگه داشته شده، خدمات شهری و ابتدایی بنا به دلایلی کمتر انجام شده است.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اهواز در خصوص مسئله آب های سطحی گفت: در ابتدای این دوره از مدیریت شهری، به اذعان همه شهروندان بیش از 200 نقطه و بالای 5 روز تا یک هفته آب گرفتگی در شهر وجود داشته که سال گذشته به 18 نقطه کاهش یافت و 8 نقطه‌ای که تنها 30 ساعت آب گرفتگی داشته اند. همچنین در باقی نقاط آب های سطحی تا 24 ساعت و نقاط دیگر نیز تا کمتر از پنج ساعت خارج و هدایت شده است.

وی اضافه کرد: در خیابان های الحدید و رز منطقه کیانشهر تا چند روز آینده لوله گذاری ها به اتمام خواهد رسید. در منطقه 6 نیز خط لوله 1800 که به ایستگاه الهادی رسیده با یک خط تحت فشار دیگر از کیان تا الهادی، محدوده کوی علوی و منطقه 6 را به کمترین زمان آب گرفتگی می رساند.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با بیان اینکه هر شخصی بگوید روزی اهواز هیچ آبگرفتگی نخواهد داشت دروغ محض است، گفت: اهواز شهری مسطح است که آبهای سطحی و آب فاضلاب به وسیله پمپ خارج، دفع و یا هدایت می‌شوند لذا با رفتار بارش قطعا همیشه ماندابی خواهیم داشت، آن هم بارشهای اهواز که در کمتر از نیم ساعت، 50 میلیمتر باران می‌بارد و به زمانی برای خارج شدن نیاز است.

شمسی ادامه داد: اکنون شبکه دفع آبهای سطحی نداریم یعنی شبکه هدایت آب های سطحی کامل نیست و اگر هم کامل باشد در مقطعی آب به کانال های خروجی می‌رود و در خروج آبها به سمت کارون تاثیر می‌گذارد.

وی با اعلام اینکه در منطقه 5 با همکاری آب و فاضلاب کار در حال انجام است، لوله ها خریداری و در اختیار آنها قرار داده شده است عنوان کرد: در خیابان 13 رشد با ترمیم ایجاد پمپ اضافه و هدایت بهای سطحی امسال کمتر شاهد مانداب خواهیم بود. در بلوار نخلستان و آریا نیز کار لوله گذاری انجام شده، در واقع مقداری از طرح اصلی جامع آبهای سطحی آغاز شده و اکنون در خیابان آریا کار رو به اتمام است.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز بیان کرد: به ورودی ایستگاه هشتگانه یک ورودی و 2پمپ اضافه کرده ایم. آب و فاضلاب نیز قول داده که زدن پمپهای میدان کارگر مسئله آبگرفتگی خیابانهای فضیلت برطرف شود، پروژه خیابان ادهم نیز آغاز شده و سعی داریم به اولین بارندگی برسد که با این اقدام نیز میزان مانداب به حداقل ترین حالت خواهد رسید.

شمسی افزود: در منطقه پشت بهشت آباد نیز بیش از 90 درصد کار انجام شده و به زودی در اختیار قرار می‌گیرد که این خود ساعت آبگرفتگی که برای مردم زحمت ایجاد کرده را به حداقل خواهد رساند، در بلوار شهید هاشمی نیز با 2 خط 500 و 600 که در مراحل آخر کار است؛ میزان مانداب در بارندگی ها به حداقل می‌رسد. در سپیدار و انصار آبگرفتگی قریب به 3 ساعت را داشته‌ایم که با توجه به ترمیم کانال و خطی که ایجاد شده به حداقل ترین زمان ممکن می رسد.

وی عنوان کرد: امیدواریم در مکانهایی که مانداب 30 ساعت بوده به 5 تا 6 ساعت برسد اما باز هم نوع رفتار بارش بسیار مهم است.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز با بیان اینکه برخی از شرکتها و صنایع جلوی خروجی آبها را گرفته اند، گفت: شرکت نفت پشت دیوار آتش نشانی را بسته که این خود مدت زمان مانداب آب را بالا می‌برد، همچنین آب بارانی که از منبع آب آغاز شده و در نهایت به سمت شادگان می‌رفت و باید به حوزه های آبریز استان سرازیر می شد، صنایع فولاد با ساخت و ساز جلوی خروج این آب را گرفته است.

شمسی افزود:در بسیاری از مسیرهای خروج آبهای سطحی ساخت و ساز انجام شده به این صورت که برخی صنایع دیوارهایی ایجاد کردند که خارج شدن آب زمان بیشتری پیدا می‌کند لذا این صنایع از جمله فولاد باید همکاری کامل داشته باشند، زیرا در مسیر آب ساخت و ساز انجام داده اند؛ آبراه ها جزو مکانهایی است که همیشه باید برای شهر باقی بمانند، هرگونه ساخت و ساز در مسیر آب، گرفتن حق طبیعی مردم و تالاب هاست که باید راهشان باز شود و آب به زیستگاه ها برسد.

وی بیان کرد: نخاله هایی که مدیران ارشد مدتی است بیان می کنند، همان نخاله هایی است که 2 سال گذشته تا مرکز شهر هم نفوذ پیدا کرده بود، در خصوص خرید دستگاه بازیافت نخاله، تدابیری که خاص و با هر منطقه‌ای ویژه خودشان اقدام می‌کنیم.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز افزود: این را می‌دانستیم که برخی جاها 100 درصد جواب نمی‌دهد و باید تغییر رفتار و شکل دهیم تا با مردم همسو شده و شرایط ناهنجاری که با نخاله‌ها ایجاد شده بود، به شرایط مطلوب برای شهر برسانیم البته در مناطق حاشیه موفق بوده ایم.

شمسی با بیان اینکه نخاله هایی که در مناطق حاشیه است نخاله هایی بوده که از مرکز شهر هدایت می شود و تنها مربوط به حاشیه‌ها نیست، تصریح کرد: در نظر گرفته شده هر منطقه یک ایستگاه نخاله داشته باشد تا مردم نخاله‌ها را در آن محل انباشت کنند و سپس شهرداری یک جا آنها را جمع آوری کند. امیدواریم تا پایان سال هشت منطقه به صورت کامل و جامع اطلاع رسانی شود، همچنین شهروندان همراهی کنند.

وی گفت: شهر خوب را مردمان خوب می‌سازند و شهروندان اهوازی لایق یک شهر خوب هستند ما نیز قطعاً با کمک مردم می‌توانیم شهر را بسازیم.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز اظهار کرد: خروجی کارخانه نخاله و بازیافت برای زیرسازی تولید جداول و کفپوش های پیاده رو در حال انجام آزمایش های اولیه است تا بتوانیم به صورت گسترده تولید داشته باشیم و در سطح شهر استفاده کنیم.

شمسی با اعلام اینکه شهرداری ساحل کارون را با ایجاد فضای سبز نگهداری می‌کند، عنوان کرد: در درون رودخانه روییدن نیزارها و شرایطی که ایجاد شده از وظایف آب و برق است، در جلساتی که برگزار شده آب و برق موظف به نی زدایی شده که امیدواریم با توجه به اینکه حجم آب رودخانه کارون به دلیل فصل کاهش پیدا کرده، این کار صورت گیرد، البته شهرداری اعلام آمادگی کرده که در خصوص نی زدایی می‌تواند همکاری داشته باشد تا شرایط زیبایی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه با یک شرایط سختی روبه‌رو هستیم، افزود: هر روز ساخت و سازهای بدون مجوزی کنار شهر اهواز داریم که این خود خدمات شهری را بسیار سخت کرده است. در بسیاری محلات از جمله عین 2، کوی سیاحی، مندلی، کروشات ها، سادات، گلدشت و ملاشیه کوچه ها هنوز شبکه فاضلاب کامل نشده و برای آسفالت و خدمات اولیه در معذوراتی قرار داریماما هرجا آبفا کار را تمام کرده وارد زیرسازی، آسفالت و خدمات اولیه شهری شده ایم.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: ارائه خدمات شهری ضعیف بوده و در ابتدای ورود بنده به شهر در گوشه به گوشه شهر اهواز زباله مشاهده می شد اما امروز اینگونه نیست. اینکه از مردم درخواست کرده‌ایم ساعت 23 زباله‌ها را بیرون بگذارند برای این بوده که همکاران ما بتوانند تا طلوع صبح شهر را پاکیزه به مردم تحویل دهند.

وی اظهار کرد: برای داشتن چتر زیبای درختان نیاز به یک حداقل آبی بوده و ما ایجاد شبکه آب خام را در اولویت خود قرار دادیم و 50 درصد مناطق کار در این زمینه را آغاز کرده‌اند.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز ادامه داد: اگر از کنار رود کارون تا انتهای حاشیه های شهر لوله کشی آب خام انجام شود سپس درختانی که ماندگار باشند، کاشته شوند، این سایه سار، لذت بصری و زیبایی شهر را بیشتر می‌کند.

شمسی با اشاره به ساماندهی دستفروشان بیان کرد: این موضوع یکی از دغدغه های و اولویت های شهرداری بوده لذا جمعه بازار شکل گرفت، همچنین دست فروش‌های مرکز شهر قرار شد جمع آوری شوند که به دلیل بستر مناسب که محل باشد نتوانستیم ساماندهی کلی را انجام دهیم.

وی افزود: با حوزه ترافیک رابزنی داشتیم تا پارکینگ اتوبوس های آزادگان و فهمیده را در اختیار دستفروشان قرار دهیم و اگر با زمان کنار بیاییم از عصر تا پاسی از شب در اختیار دست فروشان قرار می‌گیرد و ساماندهی حداقلی انجام می‌شود.

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز تصریح کرد: بازارچه های کرامت نیز در برنامه این دوره مدیریت شهری بوده که در کیانشهر رونمایی خواهد شد؛ این اولین بازارچه زنجیره ای شهرداری است که به ساماندهی دست فروشان کمک می کند. در این بازارها 2 علت مهم تنظیم بازار و قیمت ها، قیمت ارزان تر و با کیفیت برای شهروندان را پیگیری می کنیم.

شمسی با اعلام اینکه از بدو ورودمان زباله سوزی خط قرمز ما شده بود و سایت صفیره زباله سوزی ندارد، عنوان کرد: در مقطع کمتر از یک هفته ای یک آتش سوزی بیشتر نداشتیم که مهار شد؛ به‌زودی تولید کود کمپوست را خواهیم داشت که بهترین خبر زیست محیطی است و 100 درصد زباله‌های دفن شده شهر به 30 تا 40 درصد می رسد.

وی با بیان اینکه شصت درصد زباله به صورت کود کمپوست در اختیار کشاورزهای خوزستان قرار می‌گیرد، گفت: در کمتر از ماه دیگر تولید کود را توسط سازمان پسماند آغاز خواهیم کرد، با خرید دستگاه و ایجاد محوطه تولید کمپوست به بیش از پنج هکتار که بالغ بر 190 میلیارد تومان هزینه برای شهرداری داشته است تولید صورت می گیرد و در اختیار مصرف کننده‌ها خواهیم گذاشت.

انتهای پیام/