شناسهٔ خبر: 69815803 - سرویس استانی
منبع: مهر | لینک خبر

سمنان میزبان ۳رویداد «تبیینی و تبلیغی» با حضور کنشگران فرهنگی

سمنان- اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان قصد دارد در آینده نزدیک سه برنامه محوری تبلیغی و تبیین را با رویکرد تخصص گرایی و با بهره گیری از کنشگران فرهنگی برگزار کند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: سازمان تبلیغات اسلامی در رویکردهای جدید نگاه جدی تری به مقوله تخصص گرایی در برگزاری برنامه‌ها دارد و این رویکرد در استان‌ها هم تزریق شده و شاهد هستیم که برنامه‌های تبیینی و تبلیغی اخیراً با نگاه جدی تری به تخصص گرایی و مخاطب گرایی برگزار می‌شوند.

طی چند ماهی که از سال ۱۴۰۳ می‌گذرد، در بدنه تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنان تحولاتی رخ داده و این امر زمینه ساز تحرکی دوباره در برنامه‌های فرهنگی در سراسر استان شده است رویکردهایی که می‌تواند مخاطبان بیشتری را با خود همراه سازد.

برگزاری رویدادها و رخ دادهای تبلیغی و تبیینی در اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان سبب شده تا مسئله اطلاع رسانی این برنامه‌ها هم اهمیت داشته باشد در نتیجه با حجت الاسلام علیرضا قنبری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان در این ارتباط به گفتگو نشستیم که در ادامه این گفتگو را پیرامون سه برنامه محوری که قرار است در مجموعه استان سمنان برگزار شود، مطالعه خواهید کرد.

ابتدا بگویید که این برنامه‌ها شامل چه مواردی هستند تا بعد به ریز آنها بپردازیم.

رویداد «دختران حاج قاسم» با هدف ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و تقویت هویت دینی دختران نوجوان و جوان، با محتوایی متنوع و تربیتی، رویداد عهد همدلی که چند سالی است برگزار می‌شود و موضوع آن هم تقدیر از خادمان حسینی و پیوندی با یاد و نام شهدای عرصه هیأت خواهد بود دومین برنامه محوری ما در استان سمنان است.

نشست تخصصی کنش‌گران مسجد با محوریت تقویت نقش امامان محله موسوم به شهید شهرکی نیز سومین برنامه محوری است البته درباره وجه تسمیه آن هم باید تاکید کرد که شهید شهرکی نماد روحانیتی مردمی و جهادی است که با تلاش‌های بی‌وقفه خود در مناطق محروم، الگویی ماندگار برای تمام مبلغان دینی برجای گذاشت. این نشست فرصتی است تا با گرامیداشت یاد این شهید والامقام، راه او را در مسیر خدمت بی‌منت به جامعه ادامه دهیم.

در خصوص نخستین برنامه توضیح دهید؟

رویداد دختران حاج قاسم در استان سمنان همانطور که گفته شد برگزار می‌شود این رویداد به زودی در یکی از مراکز فرهنگی استان برگزار خواهد شد اما به واسطه اینکه هنوز برنامه‌ریزی های مرتبط با این امر، صورت نگرفته زمان و مکان آن متعاقباً اطلاع رسانی می‌شود.

این رویداد به صورت تخصصی و بر مبنای نیازهای مخاطبان یا همان دختران نوجوان و جوان طراحی شده است رویداد دختران حاج قاسم نه تنها یک برنامه فرهنگی مقطعی، بلکه حرکتی مستمر در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی است. ما بر آن هستیم که از طریق این رویداد، دختران نسل جدید را با الگویی روشن از معنویت و مسئولیت اجتماعی آشنا کنیم و آنان را در مسیر ساختن آینده‌ای درخشان برای جامعه یاری دهیم.

این برنامه شامل بخش‌های متنوعی مانند نشست‌های معرفتی و تربیتی، کارگاه‌های آموزشی و مهارتی، و فعالیت‌های هنری و جمعی خواهد بود. تمامی این بخش‌ها با هدف تقویت هویت اسلامی و ایجاد انگیزه در دختران برای ایفای نقش مؤثر در جامعه اجرا می‌شود. محتوای برنامه به‌صورت ویژه و با دعوت از دختران نخبه و فعال فرهنگی طراحی شده است تا ضمن بهره‌مندی از تجربیات مربیان و کارشناسان حوزه تربیتی، نتایج پایداری در سطح فرهنگی استان به‌دست آید.

شهید سلیمانی، نماد ایثار، مقاومت و معنویت است و نقش الگویی او در جامعه امروز، به‌ویژه برای نسل جوان، انکارناپذیر است. این رویداد فرصتی است تا با ترویج ارزش‌های مکتب این شهید والامقام، دختران ایران‌زمین به معنای واقعی کلمه به حاملان پیام انقلاب اسلامی تبدیل شوند

و عهد همدلی که در یکی دو سال قبل استقبال خوبی هم از آن شد

بله؛ تجلیل از مواکب حسینی و پاسداشت شهدای عرصه هیأت و ستایشگری در شهرستان‌های استان سمنان نیز به عنوان عهد همدلی دیگر برنامه تبلیغات اسلامی استان برگزار خواهد شد این برنامه‌ها با هدف تجلیل از مواکب پیاده‌روی جاماندگان اربعین حسینی، برگزاری یادواره شهدای عرصه هیأت و ستایشگری و تکریم مادران شهیدان این عرصه، با رویکردی معنوی و ارزشی طراحی شده است و پیوندی ارزشمند با اجلاسیه شهدای استان خواهد داشت.

یکی از محورهای اساسی این همایش‌ها را ایجاد پیوندی معنوی و فرهنگی با اجلاسیه شهدای استان سمنان است که بهار سال آتی برگزار خواهد شد و یاد و خاطر سه هزار شهید استان در آن گرامی داشته می‌شود. به واقع با برگزاری این یادواره‌ها، نقش شهدای عرصه هیأت و ستایشگری در تحکیم آرمان‌های انقلاب اسلامی و گسترش پیام عاشورا برجسته می‌شود. این همایش‌ها فرصتی است تا جامعه به جایگاه والای این شهیدان در ترویج فرهنگ مقاومت و ایثار پی ببرد.

یکی از برنامه‌های ویژه در این همایش‌ها، تکریم و تجلیل از مادران شهدای عرصه هیأت و ستایشگری است. این بانوان بزرگوار، که نماد ایثار و استقامت در مسیر ولایت و انقلاب هستند، شایسته بالاترین تقدیرها بوده و الگویی برجسته برای جامعه به شمار می‌روند.

با عهد همدلی در واقع به دنبال تحقق چه موضوعی هستید؟

ما معتقد هستیم که با برگزاری این یادواره‌ها، نقش شهدای عرصه هیأت و ستایشگری در تحکیم آرمان‌های انقلاب اسلامی و گسترش پیام عاشورا برجسته می‌شود. این همایش‌ها فرصتی است تا جامعه به جایگاه والای این شهیدان در ترویج فرهنگ مقاومت و ایثار پی ببرد

همایش یا بهتر بگوییم همایش‌های عهد همدلی با مشارکت فعال مردم، هیأت‌ها و مسئولان فرهنگی در تمامی شهرستان‌های استان سمنان برگزار می‌شود همچنین همایش‌های «عهد همدلی» در روزهای آینده در سطح شهرستان‌های استان سمنان برگزار خواهد شد و از طریق این برنامه‌ها، گامی مؤثر در راستای ترویج فرهنگ عاشورایی، تکریم خادمان حسینی و پاسداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر عرصه هیأت و ستایشگری محسوب می‌شود.

و برنامه سوم؟

نشست تخصصی «شهید شهرکی» در روز چهارشنبه، ۳۰ آبان‌ماه، در شهرستان شاهرود با هدف توانمندسازی امامان محله و فعالان فرهنگی استان، به تبادل تجربیات و بررسی راهکارهای عملی در حوزه هدایتگری اجتماعی برگزار می‌شود.

نشست «شهید شهرکی» را نقطه عطفی در تقویت شبکه هدایتگری اجتماعی می‌دانیم همچنین این نشست، که به همت بنیاد هدایت و با مشارکت امامان محله، مبلغان و فعالان فرهنگی برگزار می‌شود، بستری ارزشمند برای تعامل، آموزش و ارتقای مهارت‌های کاربردی در زمینه حل چالش‌های اجتماعی و معنوی محلات است.

محور این نشست چیست؟

محور این نشست، تقویت نقش هدایتگری امامان محله و ارتقای توانمندی‌های آنان در مدیریت مسائل فرهنگی و اجتماعی محلات و روستاهاست. هدف ما آن است که امامان محله بتوانند با بهره‌گیری از تجربیات موفق و روش‌های نوین، اثرگذاری بیشتری در رفع دغدغه‌های مردم داشته باشند.

این نشست، علاوه بر ایجاد زمینه تبادل تجربه‌های موفق، محفلی برای تضارب آرا و ارائه ایده‌های نوین در عرصه تبلیغ دینی و اجتماعی خواهد بود. حضور کارشناسان و فعالان برجسته این حوزه، فرصتی مغتنم برای تبیین نقش راهبردی هدایتگری اجتماعی در حل مسائل بنیادین جامعه است.

این رویداد، با تمرکز بر توانمندسازی امامان محله و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فکری و تجربی آنان، گامی استوار در مسیر تقویت نقش آفرینی مبلغان دینی در سازوکارهای اجتماعی است. رویکرد این نشست، تبیین وظایف شبکه امامت محله به‌عنوان یکی از ارکان مهم تحقق عدالت فرهنگی و اجتماعی است.