شناسهٔ خبر: 69797845 - سرویس اجتماعی
منبع: تسنیم | لینک خبر

مصرف تن‌ماهی نجوشیده منجر به بستری یک‌ماهه شهروند مشهدی شد

بیمار ۴۴ ساله مشهدی که به‌دنبال مصرف کنسرو ماهی بدون حرارت (نجوشیده) دچار مسمومیت با سم بوتولیسم شده بود، پس از بستری شدن در بخش ICU بیمارستان قائم(عج) مشهد و تلاش ۲۶ روزه کادر درمان، با حال عمومی مساعد از بیمارستان ترخیص شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا بصیری؛ فوق تخصص بیماری‌های ریه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیمار 44 ساله مشهدی که در پی مصرف کنسرو ماهی بدون حرارت ( نجوشیده)، دچار مسمومیت با سم بوتولیسم و علائمی همچون ضعف عضلانی شدید، تاری دید، دو بینی، پتوز پلک‌ها، دیسفاژی، گسترش ضعف عضلانی و نارسایی تنفسی شده بود، پس از بستری در بخشICU بیمارستان قائم(عج) مشهد و تلاش ٢6 روزه‌ کادر درمان، با حال مساعد از بیمارستان ترخیص شد.

پزشک معالج این بیمار، پیرامون پروسه درمانی این بیمار بیان کرد: طبق علائم ظاهر شده در پی مصرف کنسرو ماهی، بررسی مسمومیت با بوتولیسم، با استفاده از آزمایش مدفوع برای بیمار انجام شد و نتایج حاصله مسمومیت با سم بوتولیسم را تأیید کرد.

وی افزود: خوشبختانه بیمار با قرار گرفتن تحت درمان های حمایتی، پس از چند روز از دستگاه مکانیکال ونتیلاسیون جدا و تنفس، ضعف عضلانی و توانایی حرکت چهار اندام و دو بینی و پتوز پلک( افتادگی پلک) او در روند بهبودی قرار گرفت، اما با توجه به اینکه، مدت ٢6 روز در بیمارستان بستری بود، فیزیوتراپی تنفسی و اندام‌ها برای وی تجویز شد.

بصیری با اشاره به سابقه بیماری عصبی این بیمار، گفت: پس از مشورت با متخصصین نولوروژیست، سی تی اسکن و ام آر آی برای وی انجام شد که ضایعه خاصی گزارش نشد. همچنین با توجه به عدم وجود تب و شواهدی مبنی بر عفونت واضح، بیماری عفونی مطرح نشد و با انجام آندوسکوپی مشکل خاصی در مری وی وجود نداشت.

فوق تخصص بیماری های ریه به رضایت بیمار از درمان های حمایتی انجام شده و بهبودی شرایط وی اشاره و تاکید کرد: با توجه به اینکه این بیمار متأسفانه به دلیل مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، دچار علائم مسمومیت ناشی از سم بوتولیسم قوطی کنسرو شده بود، لذا به مردم توصیه می‌شود جهت پیشگیری از بروز این نوع از مسمومیت حتما غذاهای کنسرو را به مدت لازم جوشانده و سپس مصرف کنند.

به گزارش تسنیم، بیماری "بوتولیسم" توسط یک سم قوی و کشنده به‌نام سم بوتولینوم ایجاد می‌شود. این سم توسط نوعی باکتری‌ به‌نام "کلوستریدیوم بوتولینوم" ترشح می‌شود. بوتولیسم انواع مختلفی دارد اما یکی از شایع‌ترین انواع آن بوتولیسم منتقله از طریق غذاست که در صورت خوردن غذای آلوده به سم بوتولینوم، اتفاق می‌افتد. عمدتا ًکسانی که از غذاهای تهیه‌شده آماده از منابع نا‌معلوم (کنسروها و سایر غذاهایی که‌به صورت خانگی و بدون کنترل بهداشتی تهیه شده‌اند) استفاده می‌کنند یا غذاهای کنسروشده را قبل از مصرف به‌خوبی حرارت نمی‌دهند، در معرض خطر ابتلا قرار دارند.

انتهای پیانم/