شناسهٔ خبر: 69778836 - سرویس علمی-فناوری
منبع: جهان صنعت | لینک خبر

نحوه اعتبارسنجی بانک ها تغییر کرد

معاون فناوری‌های نوین گفت: حدود یک ماه پیش الگوریتم‌های جدید اعتبارسنجی جایگذاری شده است و اکنون مدل جدید اعتبارسنجی با الگوریتم جدید در حال اجرا است.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز، نوش‌آفرین مومن واقفی؛ معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در نشست خبری یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت با محوریت زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه گفت: تفاوت اصلی این دوره با سال قبل این است که علاوه بر رویکرد به آینده سعی شده دغدغه‌های روز هم لحاظ شود.

او افزود: یکی از موضوعات اصلی بحث این است که در چند سال اخیر در زیست بومی مالی کشور ذی‌نفعان جدید آمده، اما نگاه‌ها متمایز است. لزوم بازنگری نگرش از سیستمی به اکوسیستمی را در این همایش در نظر گرفته‌ایم. امسال با توجه به قانون جدید بانک مرکزی بحث‌های نظارت هوشمند جدی‌تر شده. بر این اساس در این همایش بر استفاده از فناوری برای بحث نظارت تاکید می‌شود. بانک مرکزی همایش را یک فرصت مناسب می‌داند.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی می‌گوید: در بحث رمز پول و ریال دیجیتال باتوجه به این که دوره آزمایشی ریال دیجیتال تمام شده برنامه اصلی این است که بر توسعه پذیری ریال دیجیتال تمرکز کنیم و در این همایش به این موارد خواهیم پرداخت.

او در خصوص اعتبارسنجی سنجی اظهار کرد: حدود یک ماه پیش الگوریتم‌های جدید اعتبارسنجی جایگذاری شده است. اکنون مدل جدید اعتبارسنجی با الگوریتم جدید در حال اجرا است. جمع تراکنش افراد جدا از سوابق چک‌های برگشتی به این بحث رسیده است. بحثی که به دنبال آن هستیم بهینه سازی الگوریتم‌ها است. احتمالا بحث مالیاتی هم به این الگوریتم اضافه خواهد شد.

مومن واقفی ادامه داد: ۱۶ بانک خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌کنند بقیه بانک‌ها نیز در حال طی کردن مراحل خود هستند بنابر این برای توسعه چک الکترونیکی در خصوص افراد حقیقی مشکلی نداریم، اما برای افراد حقوقی مشکلی وجود داشت که خوشبختانه ۲۰ آبان چالش‌ها تقریبا حل شده است بنابر این چک‌های حقوقی دیگر مشکلی ندارد و می‌تواند از ماه‌های آینده به بهره‌برداری برسد. در بحث چک الکترونیکی بر اساس برنامه در حال پیش رفتن هستیم.

او افزود: رفع مسدودی چک دغدغه بانک مرکزی است. این موارد به بانک‌ها ابلاغ شده است. مجدد این بحث به مدیران عاملان بانک‌ها تاکید شد. مشکلی که در بانک‌ها وجود دارد بحث محدودیت‌بندی‌هاست که قول دادند این بحث را کنترل کنند. بر این اساس از منظر بانک مرکزی این که بانکی در این راستا با مشتری همراهی نکند قابل قبول نیست.

این مقام مسئول در ادامه در خصوص سامانه املاک و اسکان اظهار کرد: علت عدم اجرای کامل این بحث این است که داده سامانه تکمیل نیست و در حال تلاش برای رسیدن به یک تعامل دو طرفه هستیم.

همچنین کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در نشست خبری یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت با محوریت “زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه اظهار کرد: این همایش در ۵ و ۶ آذرماه با حضور متخصصان و خبرگان نظام پولی کشور هم برگزار می‌شود همزمان با همایش نمایشگاه صنعت پرداخت هم برگزار می‌شود. در حقیقت یک کار منسجم میان شبکه بانکی و شرکت ملی انفورماتیک و دبیر پژوهشکده پولی بانکی برگزار می‌شود.

در ادامه این مقام مسئول می‌گوید: محور‌های همایش در ارتباطات نگرش زیست بومی در بانکداری هوشمند، تحویل دیجیتال، رمزپول‌ها، بانکداری هوشمند، قوانین بالادستی و… است؛ ۱۰ نشست تخصصی در این دوره خواهیم داشت. بیش از ۲۳۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۴۰ مقاله تایید شده است. برای اولین بار است که مقالات همایش در پایگاه عملی جهان اسلام نمایش داده می‌شود. امسال موضوع کسب کار در شبکه بانکی و صنعت پرداخت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است ۸۰ شرکت و بانک در این نمایشگاه در ۱۰ سالن حضور دارند.

در نهایت معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: در دو ماه گذشته هیچ هکی در سیستم بانکی نداشتیم. هک بانک ملت صحت ندارد. اما می‌پذیریم که در یک سال پیش مواردی از هک دیده شده و فضا مدیریت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان