شناسهٔ خبر: 69762127 - سرویس اجتماعی
منبع: تسنیم | لینک خبر

۷۰ درصد پرستاران خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه می‌کنند

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان این که متاسفانه خشونت فیزیکی علیه کادر درمان رو به افزایش است و طی یک سال گذشته بیش از ۷۰ درصد پرستاران خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه کردند، گفت: بیمارستان‌ها باید نقطه امن ارائه خدمت باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد نجاتیان در مراسم بزرگداشت دکتر مسعود داوودی پزشک جانباخته در یاسوج در سازمان نظام پزشکی کشور، اظهار کرد: به نمایندگی از جامعه بزرگ پرستاری کشور حادثه و ضایعه بزرگ از دست رفتن دکتر داوودی را خدمت خانواده محترم ایشان، همه همکاران پزشک و جامعه سلامت کشور تسلیت عرض می‌کنم.

وی گفت: زمانی که یکی از اعضای کادر درمان به این طریق از جمع ما می‌رود  ثلمه و آسیبی بزرگ به جامعه سلامت کشور  و به‌تبع به خانواده آن مرحوم وارد می‌شود.

70 درصد پرستاران  خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه کرده‌اند

نجاتیان افزود: متاسفانه خشونت فیزیکی علیه کادر درمان که انتهای آن را در این حرکت سبعانه دیدیم رو به افزایش است. طی یک سال گذشته بیش از 70 درصد پرستاران خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه کردند. متاسفانه این روزها شاهد اخبار زیادی مبنی بر خشونت علیه کادر درمان هستیم. بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باید نقطه امن ارائه خدمت باشند.

وی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد برای جلوگیری از خشونت علیه کادر درمان در  سه حوزه باید پیگیری شود. درخواستی از دادستانی کشور، فرمانده نیروی انتظامی و وزارت بهداشت کردیم که حتما باید پلیس در بیمارستان‌ها مستقر شود. وجود و حضور پلیس به کاهش خشونت‌ها علیه کادر درمان بسیار کمک‌ کننده است.

نجاتیان گفت: در نظام سلامت با کمبودهایی مواجه هستیم. تعداد پرستاران، پزشکان، آمبولانس‌ها و ...  کافی نیست و در بعضی مواقع این کمبود امکانات باعث برخوردهایی در نظام سلامت شده است. زمانی که کمبود پزشک و پرستار داریم، ممکن است مردم این گونه تصور کنند که به بیمار رسیدگی نشده است، در صورتی که این مسائل مشکلات زیربنایی نظام سلامت است که باید حتما به آن توجه خاص شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: از دکترجعفریان (جانشین وزیر بهداشت) و دیگر مسئولانی که در این جلسه حضور دارند درخواست دارم اگر فردی در محیط کار یا به‌دلیل شغل خود در حوزه سلامت دچار آسیب شد، حتما نظام سلامت و وزارت بهداشت از او حمایت کند.

وی ادامه داد: متاسفانه در همان شهر یاسوج پرستاری داریم که به‌دلیل حمله با چاقو تارهای صوتی خود را از دست داده و نظام سلامت او را رها کرده و اکنون این پرستار در یاسوج بیکار است. این پرستار هزینه درمان و پیگیری‌های حقوقی را خود پرداخت می‌کند و در عمل بعضی مواقع شاهد این هستیم که بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی به پرستار اعلام می‌کند که به‌عنوان یک فرد عادی از ضارب شکایت کند.

نجاتیان افزود: در این شرایط عضو کادر درمان که در محیط کار آسیب دیده است. خودش باید بدون در نظر گرفتن آسیب‌دیدگی در محل کار و به‌عنوان یک فرد عادی شکایت کند در حالی که وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی باید از این افراد حمایت کنند. باید نگاه ویژه‌ای به موضوع آسیب کادر درمان در محیط کار صورت گرفته و به آن رسیدگی شود.

کادر درمان آسیب دیده در محیط کار باید ایثارگر شناخته شوند

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: کسی که در محیط کار دچار آسیب‌دیدگی شده یا به‌دلیل شغل پزشکی و پرستاری دچار آسیب شده، ایثارگر است و حتما باید با نگاه ایثارگری و جانبازی با او برخورد شود. این افراد در پی یک حادثه عادی دچار حادثه نشده‌اند.

وی بیان کرد: به‌نظر می‌رسد این حرکت تاریخی باید امروز آغاز شود. سازمان نظام پرستاری هم با ابراز همدردی مجدد با خانواده این عزیز از دست رفته آماده است که این حرکت را شروع کند.

انتهای پیام/