شناسهٔ خبر: 69744565 - سرویس فرهنگی
منبع: جمله | لینک خبر

گزارش تحلیلی «جمله» بر واکنش‌ها به اظهارات «مهری طالبی دارستانی» رییس اداره زنان و خانواده ستاد امر به‌معروف درخصوص راه‌اندازی «کلینیک ترک بی‌حجابی»؛

پس‌لرزه‌های یک ادعای سخیف

افکار عمومی مدت‌ها است که هم با شنیدن برخی اخبار ناگوار اقتصادی چون جهش ناگهانی قیمت دلار و طلا و افزایش قیمت نان و گوجه‌فرنگی سوگوار می‌شود چون این افزایش‌ها به زندگی روزانه آنان مربوط است و مستقیم به سفره آنان، آسیب وارد می‌کند و هم با شنیدن برخی تصمیمات در موضوعات فرهنگی و اجتماعی افسرده می‌شود مانند جمله معروف خانم مجری که هر کس که سبکی که ما دوست نداریم را نمی‌پسندد، از کشور برود !

صاحب‌خبر -

کاش افرادی که چنین اظهارنظرهایی بر زبان می‌رانند، دقایقی سکوت یا به توصیه مهم تربیتی شیخ اجل سعدی در گلستان عمل کنند که گفت: «اول اندیشه وانگهی گفتار» و چند لحظه فکر کنند و بعد نکته موردنظر خود را بگویند.
این افراد آن اندازه آگاهی ندارند که بدانند این سخنان در سطرهای تاریخ معاصر باقی می‌ماند و علاوه بر مردمان امروز، ساکنان فردا نیز درخصوص میزان خرد و عقلانیت گویندگان، نظر خواهند داد و آنان را رسوا خواهند کرد همان‌گونه که فردی که مدعی بود کسانی که نگاه و نظر ما را نمی‌پسندند، بگذارند از کشور بروند، شد.
در اظهارنظری جدید از این دست، خانم مهری طالبی دارستانی، رییس اداره زنان و خانواده ستاد امر به معروف استان تهران اعلام کرده که در پاسخ به مراجعات متعدد خانواده‌ها و دختران تهرانی، اولین «کلینیک ترک بی‌حجابی» با هدف «درمان علمی و روان‌شناختی بی‌حجابی» در تهران راه‌اندازی می‌شود. این مرکز با رویکرد مشاوره و حمایت، قصد دارد به دخترانی که پوششی خارج از حجاب شرعی دارند، کمک کند تا دوباره به پوشش مدنظر این نهاد برگردند.
برای مردمی که اسیر در مشکلات متعدد اقتصادی، مسکن و گاه تأمین غذای روزانه خود هستند، بسیار دردناک است که چرا مدیران به اقتصاد که اولویت کشور است، توجهی ندارند و حتی آگاهانه از کنار این مشکلات عبور می‌کنند اما اصرار دارند در موضوعات فرهنگی و اجتماعی چون حجاب و فیلترینک که البته آن هم در جای مناسب خود و با نگاه عقلانی، مهم است، شتاب کنند گویا عامدانه می‌خواهند ذهنیت جمعی را از مسائل اصلی منحرف کنند و به مسائل فرعی متوجه سازند.
سخن این مسئول در ستاد امر به‌معروف در شبکه‌های مجازی مایه طنز و مطایبه و در مواردی خشم و عصبانیت شد ضمن این‌که از سوی برخی مقامات کشوری نیز رد شد اما کاش این مسئول دلسوز برای رسانه‌ها توضیح می‌داد که نتیجه برخورد قهری در این چهاردهه در برخی موضوعات فرهنگی، چه حاصلی داشت که همچنان اصرار دارند بر غلظت برخوردهای قهری بیفزایند ؟
زهرا بهروز معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهوری پس از جلسه هیات دولت گفت: کلینیک‌های ترک بی‌حجابی هیچ ارتباطی به دولت نداشته و در دولت تصویب نشده است.
وی تاکید کرد: موضوع حجاب حتماً یک موضوع تربیتی است و باید از درون خانواده‌ها شروع بشود. این‌که ما بتوانیم کمک بکنیم به خانواده که بتواند فرزندان خودشان را متقاعد بکنند که این انتخاب را داشته باشند حتماً در برنامه‌های ما هست.
این اظهارنظر در شرایطی طرح شد که محمد هاشمی رفسنجانی در مصاحبه روز گذشته خود گفت: امروز شرایطی فراهم نیست که بخواهیم مانع آزادی مردم در انتخاب پوشش خود شویم. جامعه این کار را نمی‌پذیرد، لج می کند، اعتراض می‌کند و این به نفع کشور نیست. این تحلیل، یعنی این‌که شرایط امر به معروف و نهی از منکر وجود ندارد و وقتی هم که شرایط مهیا نباشد وظیفه از مجری قانون سلب می‌شود.
از نظر هاشمی شرایط حتی برای اجرای قانون حجاب و طرح‌های پیوستی آن چون گشت ارشاد هم مناسب نیست.
نکته مهم بعدی این است که هر جامعه‌ای اولویت‌هایی دارد که توجه همه مدیران، نمایندگان و تصمیم‌سازان باید بر آن اولویت‌ها باشد و بر کسی پوشیده نیست که اقتصاد و غم نان و مسکن و اشتغال، اولویت نخست کشور است و در این میان تلاش و تقلای برخی برای در اولویت قراردادن موضوعات فرعی، یادآور جمله‌ای از سریال امام علی(ع) است که شخصی از یاران امام در توصیف خوارج نهروان گفته بود آنان به مستحبات بیش از واجبات اهمیت می‌دهند.
نکته نهایی این است که چهار دهه درخصوص برخورد با سلیقه پوشش مردم و برخی موضوعات اجتماعی به یک شیوه عمل شد و آن نیز جرم‌انگاری و برخوردهای تند و تیز بود و امروزِ جامعه ما، نتیجه و حاصل همان برخوردها است و هر عاقلی دریافته است که این نوع برخوردها در امور فرهنگی و تربیتی نتیجه‌بخش نیست و حتی ممکن است به ضد خود عمل کند و جوانان را نه حجاب‌گریز که حجاب‌ستیز بار بیاورد، اما برخی همچنان سر خود را در زیر برف پنهان کردند تا آفتابِ حقیقت، روانِ آنان را آزار ندهد و این جای تأسف دارد.