شناسهٔ خبر: 69744439 - سرویس سیاسی
منبع: ایندیپندنت فارسی | لینک خبر

بالا رفتن آمار خشونت در ایران؛ حمله به کادر درمان و افزایش شمار پرونده‌های قتل

تنها در یک هفته خبر کشته شدن دست‌کم ۱۴ نفر در رسانه‌های دولتی منتشر شد

صاحب‌خبر -

اخبار رسانه‌های رسمی در ایران در ماه‌ها و هفته‌های اخیر سرشار از موارد نزاع و درگیری‌های منجر به قتل است.

در تازه‌ترین مورد از حملات سریالی به کادر درمان در بیمارستان‌ها، رئیس بیمارستان ولی‌عصر شهر کازرون، در استان فارس صبح جمعه ۲۵ آبان اعلام کرد همراهان یک بیمار تعدادی از پرستاران این بیمارستان را به‌شدت ضرب‌وجرح کرده‌اند.

شب ۲۴ آبان هم یکی از پرستاران شاغل در بیمارستان خصوصی شهرام تهران به ایندیپندنت فارسی خبر داده بود که چند نفر از همراهان یک بیمار به بهانه «قصور پزشکی»، یک پزشک متخصص و پنج نفر از پرستاران زن و مرد را کتک زده‌اند.

این در حالی است که شامگاه دوشنبه ۲۱ آبان قتل مسعود داوودی، متخصص قلب، با سلاح گرم به دست برادر یک بیمار در یاسوج، موجی از بهت و خشم ایجاد کرد.

نگاهی به اخبار منتشرشده در رسانه‌های رسمی حاکی از آن است که تنها در یک هفته یعنی در فاصله روزهای ۱۶ تا ۲۲ آبان، دست‌کم ۱۱ حادثه منجر به قتل در ایران رسانه‌ای‌ شده و بر اثر آن‌ها ۱۴ نفر، از جمله دو فرد متهم به قتل، جانشان را از دست داده‌اند.

فهیمه نظری، جامعه‌شناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی ایران، خردادماه در سمپوزیوم ملی علیه خشونت، با تاکید بر آنکه «ما با آمارهای وحشتناک قتل‌های ناموسی در ایران نیز روبرو هستیم»، اعلام کرد که تنها در دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۳، تعداد ۲۳ زن به دست پدر، همسر، برادر یا خواستگارها به قتل رسیدند و افزود که میزان نزاع و درگیری در ایران رشد ۸ درصدی داشته است. به گفته او، در سال ۱۴۰۲ تعداد پرونده‌های نزاع و قتل به بالاترین حد خود، یعنی بیش از ۲۵۰ هزار درگیری خشونت‌آمیز، رسید.

مهران صولتی، دیگر جامعه‌شناس ساکن ایران، نیز در این نشست «تلاش حکومت برای کنترل‌پذیری جامعه» را یکی از دلایل اصلی تشدید خشونت‌های اجتماعی دانست.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خبرگزاری ایرنا، پیشتر و همزمان با افزایش تعداد موارد نزاع و خشونت در جامعه، به نقل از رضا علی‌زاده، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه گیلان و فرحناز نوبخت راد، روان‌پزشک، تبدیل‌ سریع تنش‌های کلامی به نزاع فیزیکی یا قتل را نشان‌دهنده کاهش آستانه تحمل جامعه در برابر مشکلات پی‌درپی توصیف کرده بود. 

مجید موسوی راد، مدیرکل مددکاری اجتماعی و مشاوره فراجا، بهمن گذشته، از افزایش دو برابری مراجعه به پزشکی قانونی در اثر نزاع شبانه خبر داد و تاکید کرد که تعداد پرونده‌های نزاع خیابانی از پرونده‌های دعوای خانوادگی بیشتر شده است.