شناسهٔ خبر: 69734996 - سرویس سیاسی
منبع: صراط‌نیوز | لینک خبر

باورهای جوانان مسلمان در آلمان چگونه است؟

براساس نتایج تازه‌ترین مطالعه Shell Jugendstudie، نقش ایمان مذهبی در زندگی جوانان مسیحی آلمان به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته است. در مقابل، این پژوهش نشان می‌دهد که باورهای مذهبی در میان جوانان مسلمان همچنان قوی و با اهمیت است.

صاحب‌خبر -

به گزارش صراط به نقل از  پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، براساس نتایج تازه‌ترین مطالعه Shell Jugendstudie، نقش ایمان مذهبی در زندگی جوانان مسیحی آلمان به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته است.

شبستان نوشت:در مقابل، این پژوهش نشان می‌دهد که باورهای مذهبی در میان جوانان مسلمان همچنان قوی و با اهمیت است.

افزایش باور به خدا: در طی ۲۰ سال گذشته، اعتقاد به خدا در میان جوانان مسلمان از ۷۲ درصد به ۷۹ درصد رسیده است. پایبندی به عبادات روزمره: ۳۷ درصد از این جوانان یک یا چند بار در روز و ۲۶ درصد حداقل یک‌بار در هفته نماز می‌خوانند. تنها ۱۳ درصد گزارش داده‌اند که هرگز نماز نمی‌خوانند. تمایل به فرزندآوری: ۸۴ درصد از جوانان مسلمان ابراز تمایل به داشتن فرزند کرده‌اند. این درصد در میان پروتستان‌ها ۷۴، در میان کاتولیک‌ها ۷۱ و در میان افراد بدون دین ۵۷ درصد است.

کاهش ایمان در میان مسیحیان

تنها ۳۸ درصد از کاتولیک‌های جوان گفته‌اند که ایمان به خدا برایشان اهمیت دارد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۰۲، ۵۱ درصد بود. در میان پروتستان‌ها نیز این کاهش از ۳۸ به ۳۵ درصد رسیده است. افول عضویت در کلیساها: در سال ۲۰۲۴، تنها نیمی از افراد ۱۲ تا ۲۵ ساله به کلیساهای مسیحی تعلق دارند؛ این رقم در سال ۲۰۰۲ حدود دوسوم بود. افزایش جمعیت مسلمانان: سهم جوانان مسلمان در این بازه زمانی از ۴ به ۱۲ درصد رسیده است. اعتماد پایین به کلیساها: در مقایسه با سایر نهادهای اجتماعی مانند دولت، بانک‌ها و اتحادیه اروپا، جوانان اعتماد کمتری به کلیساها دارند (۲.۴ امتیاز از ۵).

نتیجه‌گیری

این پژوهش نشان می‌دهد که دین در زندگی روزمره جوانان مسیحی آلمان در حال از دست دادن اهمیت است، در حالی که برای جوانان مسلمان همچنان نقشی محوری دارد. این تفاوت در پایبندی‌های دینی و نگرش‌های فرهنگی می‌تواند تأثیرات عمیقی بر تعاملات اجتماعی و چشم‌انداز آینده جامعه آلمان داشته باشد.